Skocz do zawartości

Jaka karta graficzna do gier ?

Recommended Posts

A wiec wybór padł na GTX 670 lub Radka 7970 jeśli znajdzie sie jakaś super okazja (ale wątpie) . I jeszcze pytanko : co znaczy to : AMD RADEON 7850/7870 4 GB CFX ?

A ten GTX 670 to jakiej firmy najlepszy ?

- MSI 1573 zł

- PALIT 1582 zł

- EVGA 1609 zł

- GAINWARD 1619 zł

- GIGABYTE 1629 zł

- ZOTAC 1642 zł

- ASUS 1681 zł

Jaka firma najlepsza i która z tych najbardziej opłacalna ? To są ceny GTX'a 670

UUuuuuu .... a szkoda że nie ma SLI moja płyta :( a z tych firm to jaki GTX 670 byłby opłacalny do wzięcia ? Kase bede miał do 4 dni, tak wiec już chciałbym wiedziec co i za ile

Edytowane przez gitgosc

GTX 670 weź od EVGA (dobra firma, tylko mało znana na rynku polskim - tak ogólnie) lub od MSI tylko z chłodzeniem TwinFrozr - czasami jest głośne (co też nie jest regułą, wszystko zależy od konkretnego egzemplarza), ale wydajne. Dobrą alternatywą byłby model od Gigabyte'a z potrójnymi wiatraczkami.

Edytowane przez MartinS

Kombinacje, za niecałe 1300 zł bierzesz 7870 od gigabyte fabrycznie podkręcony, z wydajnym chłodzeniem i masz nowoczesną kartę na kilka lat. Ze sli/cross są problemy z przycinaniem obrazu co jest bardzo wkurzające (miałem) i nic to że pokazuje 60 klatek/sek, pozatem żre prądu.

Wiadomo, można dozbierać 300 zł na 670, ale już jak będziesz miał to pomyślisz ze może jeszcze 300 i będzie 680 i tak w kółko. Lepiej za różnicę dokup sobie szybki dysk ssd do zestawu.

pozdr

@up

Na jakich kartach miałeś microshuttering? Pytałem się kiedyś na forum usera i nie miał z tym problemów.

Po co płacić za kartę fabrycznie podkręconą skoro można samemu to zrobić w parę chwil, a kasa zostaje w kieszeni.

Edytowane przez blacklizard

6970 zostaw w spokoju. 7870 masz za około 1300zł, gtx670 to wydatek ponad 1600zł. GeForce bedzie wydajniejszy, co do tego nie ma watpliwosci. Wszystko zależy od Ciebie ile chcesz wydac na grafike. Jak bys sie zdecydował na produkt nvidii to polecam http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/gigabyte-geforce-gtx670-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,32408.html

Wiem tyle ze-Synergy to budżetowe Zotaki, w sumie nie są złe.Tyle wiem na temat zotakow...........Użytkownicy tych kart powinni wiedziec wiecej.

Edytowane przez 06radcho