lukaszek19831 0 Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Witam poszukuję dysk twardy 2TB będą na nim tylko filmy odtwarzane w odtwarzazu bądz gdzie będą leżąły na nim filmy ale komp będzie włączany zastanawiam sie nad starym SAmsung HD204UI 2TB czy polecacie coś innego ? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 WD Caviar Green Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 HD204UI, z 4 posiadanych sztuk 3 padly. Mozesz sprobuj pojsc za typem drachenfelesa Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Ja mam dwa te Samsungi. Jeden bardzo ale to bardzo żadko używany (w magnetowidzie) i na szczęście jest ok. Sam mam plan kupić jeden albo dwa HDD 2TB ale nei wiem czy lepszym wyjściem zamiast zielonego WuDe był by Seagate... jak by co do czego to by się chyba lepiej sprawdził jako dysk systemowy. Czy te obecne Seagate sa też tak lipne jak te z 2007-2009r? Cytuj Link to post Share on other sites
Sykes 3 Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Ja mam HD204UI 2TB chyba już ze 2 lata i nie narzekam bo działa a przechowuje na nim tylko filmy Cytuj Link to post Share on other sites
lukaszek19831 0 Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 No własnie ja też mam HD204UI 2TB w odtwarzaczu siedzi i działa dla tego pomyslałem o nim . mAm też samsunga HD154UI 1,5 TB no i już na nim mam bady a jest na gwarancji tylko niestety zgubiłem paragon .Ew mam jeszcze WDC WD20EARS 2TB co o nim sądzicie ? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Ew mam jeszcze WDC WD20EARS 2TB co o nim sądzicie ? no to przecież jest wspomniany Caviar Green Cytuj Link to post Share on other sites
lukaszek19831 0 Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Sorki ))) Chyba więc zostaje ten jeden model . Cytuj Link to post Share on other sites
AndreoKomp 145 Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Ja polecam dyski samsunga, między innymi wspomniany wyżej model HD204UI. Zaznaczyć jednak trzeba, że seagate kupił oddział samsunga zajmujący się produkcją dysków, więc w razie awarii dysku, gwarancja jest realizowana przez firmę seagate i w przypadku wymiany dysku na nowy nie otrzymamy już dysku samsung HD204UI. Może to być odpowiednik tego dysku, może być nawet idealnie taki sam dysk, ale już z naklejką Seagate. GreQonE albo masz mega pecha, albo problem tkwił nie w dyskach tylko ich użytkowaniu. Na myśl mi przychodzi np. umiejscowienie dysków obok zewnętrznego pola magnetycznego (głośnika). Niby to pole jest za słabe żeby uszkodzić dysk według ekspertów, ale może jednak. PS. Sam jestem ciekaw, czy obecnie seagate robi dobre dyski. Po kilkukrotnej wpadce w ubiegłych latach tej firmie mówię NIE. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 GreQonE albo masz mega pecha, albo problem tkwił nie w dyskach tylko ich użytkowaniu Ogolnie mam pecha do elektroniki Dyski byly wsadzone do serwerka i smigaly 24/7 przez okolo pol roku przed padaka. A ogolnie do tematu, teraz Seagate = Samsung. Cytuj Link to post Share on other sites
ProgShield 77 Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 A wracając do dysku to wd Green i nic innego jak ma to być na filmy Cytuj Link to post Share on other sites
lukaszek19831 0 Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Tak na filmy tylko z niego będę oglądał lub będzie siedział w kompie ale bez zbytniego korzystania . Cytuj Link to post Share on other sites
Warrk 5 Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 CO do opinii na temat dyskow samsunga musze niestety potwierdzic sam ma jeden z badami, drugi jeszcze dziala. Co do zakupu nowego to oczywiscie najlepiej WD, sam uzywam do tym celow dysku zewnetrznego WD podpietego do routera, spisuje sie idealnie -> 2 urzadzenia moga rownoczesnie odtwarzac material Full HD i do tego mozna jeszcze cos na smartfonie poogladac. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts