Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość Kotecek

Ja mam dwa te Samsungi. Jeden bardzo ale to bardzo żadko używany (w magnetowidzie) i na szczęście jest ok. Sam mam plan kupić jeden albo dwa HDD 2TB ale nei wiem czy lepszym wyjściem zamiast zielonego WuDe był by Seagate... jak by co do czego to by się chyba lepiej sprawdził jako dysk systemowy. Czy te obecne Seagate sa też tak lipne jak te z 2007-2009r?

Ja polecam dyski samsunga, między innymi wspomniany wyżej model HD204UI. Zaznaczyć jednak trzeba, że seagate kupił oddział samsunga zajmujący się produkcją dysków, więc w razie awarii dysku, gwarancja jest realizowana przez firmę seagate i w przypadku wymiany dysku na nowy nie otrzymamy już dysku samsung HD204UI. Może to być odpowiednik tego dysku, może być nawet idealnie taki sam dysk, ale już z naklejką Seagate.

GreQonE albo masz mega pecha, albo problem tkwił nie w dyskach tylko ich użytkowaniu. Na myśl mi przychodzi np. umiejscowienie dysków obok zewnętrznego pola magnetycznego (głośnika). Niby to pole jest za słabe żeby uszkodzić dysk według ekspertów, ale może jednak.

PS. Sam jestem ciekaw, czy obecnie seagate robi dobre dyski. Po kilkukrotnej wpadce w ubiegłych latach tej firmie mówię NIE.

GreQonE albo masz mega pecha, albo problem tkwił nie w dyskach tylko ich użytkowaniu

Ogolnie mam pecha do elektroniki :)

Dyski byly wsadzone do serwerka i smigaly 24/7 przez okolo pol roku przed padaka.

A ogolnie do tematu, teraz Seagate = Samsung.

CO do opinii na temat dyskow samsunga musze niestety potwierdzic sam ma jeden z badami, drugi jeszcze dziala.

Co do zakupu nowego to oczywiscie najlepiej WD, sam uzywam do tym celow dysku zewnetrznego WD podpietego do routera, spisuje sie idealnie -> 2 urzadzenia moga rownoczesnie odtwarzac material Full HD i do tego mozna jeszcze cos na smartfonie poogladac.