Skocz do zawartości

Pytanie - Dodawanie newsów i mini recenzji

Recommended Posts

• 2 miesiące temu...

Podepnę się pod temat, chociaż w trochę innej sprawnie.

Mianowicie pisałem sobie właśnie tekst, byłem gdzieś w połowie i jakoś natknęło mnie by nacisnąć "Etap2 - podgląd strony" i zobaczyłem Error - 500 i wszystko nad czym pracowałem przeszło 3h poszło do kosza. Jestem rozgoryczony.

Mam połowę tego co wprowadziłem w kodzie źródle, ale jednak jak myślę, że mam poświęcić znowu 3h to krew mnie zalewa.

Co chwile odświeżałem sesję logowania by mi nie wygasła, jednak i tak nic to nie dało.

Może można by było jakiś skrypt zrobić by samo źródło się gdzieś zapisywało przecież to jest zwykła txt. Dodam, że pracuje na FF3.5.7.

Dante

Nic na to nie poradzisz. Tak czasami się dzieje i póki co nic na to nie poradzimy. Najlepsza recepta, pisać wszystko w edytorach tekstu i zapisywać zmiany na hdd. Kiedy wszystko będzie gotowe, pomału wklejać na benchmark. Aha i dobrze jest też zanim przejdziesz to 2 etapu. Otworzyć nowe okno przeglądarki i sprawdzić czy benchmark działa, bo jak jest błąd 500, to w tedy nie zapisze ci recki czy niusa, więc lepiej poczekać aż błąd zniknie i dopiero przejść do następnego etapu.

Wystarczy co jakiś czas wchodzić w tryb "źródło" (widok html), kopiować całość do notatnika i zapisywać jako recka.txt na swoim dysku... jak się coś wywali, to wklejasz kod z powrotem i już jest :co:

Tak jak mówię ze wczoraj kod pracy mam, ale dzisiejszą szlak trafił. W XXI w. by takie coś się działo to dla mnie jest śmieszne, a jeszcze śmieszniejsze jest to, że brak jakiś zabezpieczeń.

Zgadzam się można sobie wklejać i nie mam nic przeciwko.

Czeka mnie kolejny ciężki wieczór, zamiast pogrywać w Gears of W ;-/.

PS jakoś wszystkie moje załączone zdjęcia są już na serwerze trzeba się do nich tylko dobrze odwołać "/uploads/image/zdjęcie", to tym bardziej nie widzę problemu /uploads/source/..."

Zawsze pisz najpierw w notatniku, potem wklejaj i ewentualnie kod źródłowy z powrotem w notatnik - lepszej opcji nie ma.

Ale ja to wszystko wiem, i tak mam to przygotowane. Ale to My tworzymy ten serwis i dobrze by było gdyby ktoś się nad tą kwestią zastanowił, bo nie wierzę, że nie da się tego zrobić porządnie.

A tak nawiasem dla wszystkich, którzy mogą nie zdawać sobie sprawy co się stanie gdy wykonają krok: Po kliknięciu na przycisk (12) przechodzimy do końcowego, etapu 2. - dobrze było by napisać by na wszelki wypadek zapisali swoją pracę, kopiując kod źródłowy do txt.

Niestety juz pisano do redakcji w tej sprawie kilka razy chyba. Ja, jak mi czasem wyskoczy 500 i dam wstecz to mam calość tak jak byla zanim przeszedlem na nastepna strone, włącznie z textem newsa/mini recki, wiec zawsze udaje mi sie uratowac text :menda:

NIestety musiszprzygotowac najpierw text osobno gdzies, potem wkleic i obrobic w edytorze na bmk. Zapisac kod źródłowy i dopiero sprawdzać podgląd.

dam wstecz to mam calość tak jak byla zanim przeszedlem na nastepna strone, włącznie z textem newsa/mini recki, wiec zawsze udaje mi sie uratowac text :menda:

Właśnie mnie to nie zadziałało, a czasami mnie również ten ruch ratuje dupsko...