Mututu 0 Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witam! Muszę sobie sprawić nowe chłodzenie w jak najniższej cenie, byle tylko nie przekraczało 65 stopni w stresie przy E7600 na napięciu 1.45 V. Myślałem o Cooler Master GeminII, ale na połowie testów pisze, że jest bardzo dobra wydajność, a na innych, że wręcz przeciwnie. A ponadto musiałbym zakupić jeszcze dwa wentylatory 120 m, oraz backplate'a, a nie wiem gdzie mógłbym go dostać oraz ile kosztuje. Czy jest to dobry cooler który da radę, czy może polecalibyście coś innego? Dziękuje za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
Silent83PL 5 Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Cooler według mnie bardzo dobry - sam używam. Obecnie mój procek chodzi 24/7 na 3.83GHz (z 2,8GHz Q9550) na napięciu 1.65V (chyba - dawno nie mieszałem już na MOBO). W spoczynku temp. 38stopni - w stresie max. 72 (prime itd.), w grach zwykle 65-67. Na 4GHz temp. max 78stopni, przy 4.2GHz niestety prawie 90 stopni - troszeczkę przy dużo XD. Przypadkiem za tą cenę nie kupisz Mugena2 - z tego co puiszą ludzie może mieć on jeszcze lepszą wydajność. Myślałem teraz o LC, ale jak patrzę na ceny to poprostu kompa zmienię Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Ja proponuję dołożyć do Mugen'a II Masz dobre, pewne mocowanie oraz bardzo dobry wentylator w zestawie Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Ja, np. radził bym także mugena 2 po pierwsze naprawdę wydajne chłodzenie po drugie jak kiedyś zmieniał byś proca nawet na i7 zostawił byś mugena 2 a on by sobie dawał radę... ale jest pewien problem nie wiem jaką masz obudowę Cytuj Link to post Share on other sites
Mututu 0 Napisano 24 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Nie pamiętam, dawno temu kupowałem. 120 mm z przodu 80 mm z tyłu. A pytam się, bo znalazłem: http://allegro.pl/item790248393_wyprzed ... minii.html Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Mogłeś tak od razu próbuj licytować, może za jakąś ciekawą sumkę wylicytujesz pzdr! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts