Skocz do zawartości

[PC] Wiedźmin 1 i 2

Recommended Posts

Ja bym Ci wysłał ale mam Iorwetha i do tego na mrocznym :/ A całkiem wcześniej to mam na normalu i hardzie z questu "Na rozstajach" czyli praktycznie końcówka I aktu.

We właściwościach gry jaką masz wersje 3.0 czy 3.1? I w jakim grasz formacie 16:9 czy 16:10 czy może jeszcze innym?

Za jakieś 15-20 minut skończę pobieranie W1 z GOG'a ;) Pudełka swojego póki co nie mam, bo pożyczyłem kumplowi, który zabrał ze sobą na studia, ale przez gg udało się zdobyć mój kodzik, i kopię zapasową zyskać. Jest coś nowego w tej wersji Director's cut? :)

1. Poprawiono wyświetlanie filmów między aktami w grze w formatach obrazu innych niż 16:9.

2. Poprawiono błędy powodujące zamykanie aplikacji podczas uruchamiania listy twórców gry.

3. W Configurator.exe w formacie obrazu na liście wyboru widoczne są opcje dla nVidia Surround, gdy ten jest obsługiwany.

4. Zapisane stany gry z Aktu II ze starszych wersji gry są kompatybilne z Edycją Rozszerzoną, co naprawia krasnoludzki mechanizm w Vergen.

5. Wprowadzono poprawkę dotyczącą problemów z uruchamianiem gry związanych z .NET Framework 4 dla Steama.

Głównie to chodzi o pkt.1 i 4

Edytowane przez rafal12322
Twórcy gry wzięli sobie do serca spostrzeżenia graczy i wydali ostatnio patch 3.1 dedykowany właśnie Edycji Rozszerzonej Wiedźmina 2. Wraz z nim “Redzi” poprawili m.in. wyświetlanie filmów między aktami w grze w formatach obrazu innych niż 16:9, błędy powodujące zamykanie aplikacji podczas uruchamiania listy twórców gry czy też wyeliminowali tzw. “krasnoludzki mechanizm w Vergen” (chodziło o niekompatybilność zapisów stanów gry edycji zwykłej z rozszerzoną).
Gość DANNY__79

Co to ma być save od kolegów ! -- samemu trzeba przejść :)

Dokąd skopiowałeś ten save? (sprawdź, czy plik ma atrybut zapisu, jak nie -- włącz)

Nie wiem, w czym może być problem, ciekawe. Zrób tak, że najpierw rozpocznij nową grę (na jakim tam chcesz poziomie trudności) przejść trochę i zapisz. Dopiero wtedy wróć do menu i wczytaj save od kogoś.

Ja już tą gre przeszedłem wczesniej,Ale teraz chciałem przejść wersje rozszerzoną stroną roche.

I albo jest taki problem że na koncówce 1aktu robi sie czarny ekran(po opowiesci Jaskiera),a jak chcę wgrać Save żeby było na początku 2 aktu to cały czas się wczytuje.

Save skopiowałem do Dokumenty>Witcher>Savegames

Jak sprawdzić ten atrybut zapisu?