Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Potrzebuję zmienić telefon i nie mam pojęcia jaki wybrać. Nie jestem także pewien co do ceny telefonu, ani co do systemu. Nie wiem do końca czy wybrać Androida, czy może coś na Windows Phone? Zależy mi na tym, żeby telefon miał jak najlepsze oprogramowanie, stabilne, bez zwiech, a także żeby były przez długi czas możliwości aktualizacji i rozbudowy.

Co do ceny, miałbym do wydania mniej więcej 500-800 złotych. Co w tym przedziale najbardziej się opłaca i z jakim systemem? Najlepiej podajcie kilka możliwości, a jeśli znacie to i kilka zalet / wad tych telefonów.. ;)

Jeśli chodzi o np. aktualizacje telefonów. to żaden smartfon nie będzie miał przez długo czas takiej możliwości. Nawet Galaxy S2 jakimś cudem dostał ICSa, który nie wyszedł im zbytnio, ale nie dostanie już ich więcej. Co do propozycji, to mogę polecić 3:

Sony Ericsson Xperia Neo V

Samsung Galaxy S

(nad tymi dwoma się zastanawiam)

LG P970

Z tych trzech LG jest najwydajniejszy. Neo V ma aktualizację do ICSa a Samsung ma bardzo dużo custom romów.

A coś innego? Może coś na WP albo od jakichś innych ciekawych firm? Ten pierwszy wydaje się strasznie kiepskiej jakości, jak się go trzyma w ręku - miałem okazje bawić się nim nie raz i nie dwa, bo koledzy go mają... SGS wydaje się strasznie przestarzały w obecnej chwili i dawno stracił swój urok moim zdaniem. Do LG nigdy nie miałem zaufania, więc też nie chciałbym tego telefonu.

Może coś od Nokii albo HTC polecicie?

Też polecam Neo V. Szybki telefon, gta III na 2.3.4/ 2.3.6/ bez ścinek na ICS są ścinki, google play umożliwia masę aplikacji, duży ekran 3,7 cala jest wystarczający do przeglądania internetu. CPU 1GHz, 512mb ramu i romu daję radę :). Telefon kupiłem na nowy rok za 810zł z przesyłką nowy z t mobile ( kupiony na allegro).

Lumia 800 może?

Polecono mi także HTC One V, choć myślałem też o tej Nokii Lumia 800 - co powiecie o nich? Warto wziąć je w jakiejś sieci aktualnie, np. w mixie czy czymś takim? Nie znam się na tym kompletnie bo nigdy nie miałem z tym styczności, zawsze mieliśmy w rodzinie telefony kupowane prosto w sklepie, bez simlocków, bez niczego... Co powiecie o takim rozwiązaniu?

• 2 tygodnie później...

Android to najlepszy system operacyjny do smartfonów, dzięki niemu można bezpiecznie pobierać aplikacje. Smartfony działają na tym oprogramowaniu bez problemów. Jednymi z nowszych generacji Androida może pochwalić się Sony i LG. Smartfony LG sa naprawdę bezkonkurencyjne. Ciekawym modelem jest LG Prada 3.0. To połączenie funkcjonalności LG i wysokiej klasy Prady.

Android to najlepszy system operacyjny do smartfonów, dzięki niemu można bezpiecznie pobierać aplikacje. Smartfony działają na tym oprogramowaniu bez problemów. Jednymi z nowszych generacji Androida może pochwalić się Sony i LG. Smartfony LG sa naprawdę bezkonkurencyjne. Ciekawym modelem jest LG Prada 3.0. To połączenie funkcjonalności LG i wysokiej klasy Prady.

rotfl i nie moge się podnieść. co ty za pierdoły piszesz?? frazesy przepisane z folderów reklamowych??

Edytowane przez bajker

Zobacz Samsunga ace plus

w sonego bym nie inwestowal, zawodzi z aktualizacjami systemu, obiecana aktualizacje potrafi przeniesc o 6 kolejnych miesiecy, wiekszosc tych tanszych telefonow sonego lubi sie przywiesic obudowy tez sa malo solidne... nie polecam jako ze sam uzywalem 2 modeli xperi

windows phone 7 jest bardzo dobrze obiecujacym sie systemem :) szybko sie rozwija oraz nie ma w nim mowy o przywieszeniu systemu nawet w slabszych modelach :) bardzo prosty w obsludze i ladnie wykonczony graficznie. Zobacz HTC 7 throphy ale nie jestem pewny ceny tego telefonu w polsce

xperia neo nie jest w sumie zla ale juz nie dostanie zadnej aktualizacji ze wzgledu na jej wiek :D

samsung ace plus to co ja bym wybral :) nowy telefon samsunga wiec i na aktualizacje sie zalapiesz

pozdro

za lg nie przepadam, nie podoba mi sie oprawa graficzna oraz wyglad wiec nie wypowiem sie na jego temat :) choc telefony lg tez maja swoich fajnow :D