Skocz do zawartości

Karta grafiki PCI-E do 400 zł

Recommended Posts

Witam

Proszę o pomoc w doborze karty grafiki pod PCI-E do 400 zł.

Mój zestaw skład się z :

procesor Intel Core Duo E4500 2,20ghz

płyta główna Foxconn P-35a-s

karta grafiki Gforce Palit 8600Gt sonic+(na podkręconych zegarach))

pamięci

2x 1Gb pc800 Kingston

zasilacz Chieftec 450W

monitor Lg

W2242S .(gry w rozdzielczości 1680x1050)

Myślę o kartach grafiki z serii Radeon 4850 lub Gforce Gts 250 ,gdzie będzie znacząca poprawa wydajności ? i czy będzie się dała dobrze podkręcić.?

Proszę o opinie oraz możliwe modele kart jakie są brane pod uwagę.

obie powinny Cię zadowolić, osobiście skłaniałbym się chyba ku Gigabyte'owi

pozdrawiam

Nie polecam, podobno wentylatora się nie da regulować i non-stop chodzi na 100% obrotach.

@sas11

jesteś pewien dobrej tzw. terminologii :D tzn czy jesteś pewien, że coś takiego, jak GeForce 4850 istnieje ;)

podtrzymuję swoje poprzednie typy

pozdrawiam

No, racja. Coś mu sie pomieszało ;)

@dRUGs

o ile mi wiadomo radek 4850 od Gigabyte występował z 2 różnymi wentylami...

ja tą kartę widziałem w praktyce, trzymałem ją w rękach i słyszałem podczas pracy...oczywiście różni ludzie mają różne standardy, ale przy kompie, gdzie najgłośniejszy był duet 2x 80mm wentyl z tyłu (i jak dla mnie nie był głośny) ja tej karty nie słyszałem

a ten PowerColor jest z tego co wiem raczej chwalony....

pozdrawiam

jeśli ja miałbym wybrać i byłbym w stanie dołożyć te prawie 100zł do 5750 to nie wiem czy bym nie wziął radka 4870....

chociaż masz dość nienajmocniejszego proca, więc mógłby on trochę ograniczać tą kartę

jeśli natomiast miałbym wybierać między 5750 a 4850 to wziąłbym tę pierwszą, głównie ze względu na 40 nm

pozdrawiam

Marcin - czy bardzo Ci się spieszy z wymianą karty? Chodzi o "podatek" od nowości, 5750 może szybko stanieć, a niewątpliwie dzięki DX11 i 40 nm jest bardzo atrakcyjną kartą.

Jeśli Ci się spieszy to albo dokładaj, albo kup GTS 250/HD 4850 jak doradzają koledzy. Udało mi się też znaleźć rodzynek: http://krsystem.pl/xfx_ati_radeon_hd487 ... -3685.html za 446 zł (!) który byłby dużo wydajniejszy od wszystkich w/w. Jeśli tylko cena nie jest pomyłką - polecam.

Niedawno ciężko było upolować 4870 poniżej 500, może sam się niedługo skusze... :) A może zamiast kupować nowy procesor obecny podkręć? Wiadomo że to nie to samo, ale dużo taniej.. Ten Radek z bachkomp.pl różni się od tego z krsystem chyba tylko tym, że ma referencyjny cooler, który IMO jest lepszy (wywala powietrze na zewnątrz, nie do wnętrza budy)...