kunzwott 0 Napisano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Witam!!! Zakupilem sobie wlaśnie monitor i rozpocząlem gre w cod 4 mp, ponoć na stałych 60 fps gra się najlepiej w full hd, mam stałe fps ale gra jakby nadal nie chodzi idealnie płynniem to samo jest w trybie sp, mogę mieć stałe nawet ponad 100 fps i efekt jest taki sam. Ktoś może wie o co chodzi? Link to post Share on other sites
kubagole 40 Napisano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Może ping wysoki ? Link to post Share on other sites
kunzwott 0 Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 napisałem że w sp jest to samo Link to post Share on other sites
slimy 2 Napisano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 wpisz w konsoli "com_maxfps 250" Link to post Share on other sites
Pokrakk 3 Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 (edytowane) Slimy - nie pisz głupot jak się nie znasz. A koledze polecę dość dziwny zabieg - zmianę rozdzielczości w dół. Nie chodzi bynajmniej o zwiększenie ilości fps, ale o dość dziwną przypadłość, jaką zaobserwowałem kiedyś - otóż gdy gra jest puszczona w tej samej rozdziałce co pulpit, to można odczuć właśnie taki jakby brak płynności mimo setek fpsów na liczniku. Ja przykładowo mam natywne 1280x1024 (bo stary monitor), ale mimo wystarczającej mocy karty graficznej gram w 1024x768 za to z większym antyaliasingiem właśnie z uwagi na ten brak płynności/responsywności. Żeby było już całkiem śmiesznie dodam ,że efekt ten zaobserwowałem zarówno pod Ubuntu jak i Windows. Spróbuj, obczaj, może pomoże. Edytowane 22 Czerwca 2012 przez Pokrakk Link to post Share on other sites
wodzu88 52 Napisano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Podaj jaki monitor? Masz jakiś efekt smużenia włączony? POlecam pogrzebanie w sterowniku. Link to post Share on other sites
kunzwott 0 Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 już jest wszystko ok, zmiana sterownika na nowszy pomogła, dzięki wszystkim i temat do zamknięcia Link to post Share on other sites
Recommended Posts