Skocz do zawartości

Horror Games!

Recommended Posts

Gość DANNY__79

clive barker's undying klasyk, można się momentami posrać %-)

Tak, pamiętam -- fajna gra. Kiedyś czytywałem książki Barker'a -- ale po kilku nieźle mnie znudziły (stały się dla mnie przewidywalne, bez czytania wiedziałem jak akcja się potoczy :/ -- tak samo miałem z powieściami Mastertona i King'a )

Odnośnie gier:

Ze starszyzny polecam DOOM3 -- tylko trzeba zrobić klimat (ciemność, słuchawki na głowę i karta dźwiękowa z openAL 4.0) == można z krzesła spaść.

• Popieram 1

seria SIMS jak mnie się czasami przyśni to potem muszę sobie walnąć jednego na uspokojenie ;)

a tak serio kiedyś miałem taką o drakuli, nie pamiętam tytułu (jeśli nie drakula właśnie) by to w pewnym sensie FPS w stylu survival horror, co było najlepsze w tej grze to, że levele nigdy nie były takie same tzn jak zacząłeś grę to układ pomieszczeń (poza kilkoma stałymi), przeciwników i celów się zmieniał, makabra

Jak dla mnie dead space 1 i 2 jest nie do przebicia. Noc, słuchawki na uszach i naprawdę można dostać momentami zawału.

Mnie to wcale nie ruszało, chodziłeś i zabijałeś te wyskakujące potworki, do tego bardzo irytowała mnie akceleracja myszy w grze (naprawdę mnie to bardzo wk**wiało), której nie można wyłączyć oraz ta "konsolowość"

Jeśli Doom 3 przypadł do gustu to jeszcze warto spróbować dodatek o nazwie Resurrection of Evil ( a jesli zależy Tobie na oprawie graficznej to dodać jeszcze Sikkmod plus Wulfen Texture Pack).

A tak naprawdę przez te wszystkie lata jakby policzyć to nawet sporo gier wyszło z klimatem horroru, albo pseudo-horroru :). Jeśli chcesz żeby naprawde Tobie doradzić to powiedz czego się najbardziej boisz w grach ( np. co w Doomie 3 zrobiło największe wrażenie , muzyka czy jakiś inny element, klimat science fiction ? ).

Ja dodam od siebie kilka tytułów (i rok wydania) na PC mniej znanych, które też dla odmiany mogą kogoś zaciekawić:

Cold Fear, 2005

Cryostasis Sleep of Reason, 2008

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth, 2006

Condemned Criminal Origins, 2006

Blacksite Area 51, 2007

Black Mirror 2 i 3, 2010-2011 (ale to przygodówki point & click)

Ale te gry niech będą w rezerwie. Na początek musisz zagrać w Amnesia Dark Descent oraz Dead Space.

Edytowane przez pentaggon
  • 1 miesiąc temu...
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...