dinokajman 52 Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Kupiłem takie pamięci dokładnie w tym sklepie: http://www.agito.pl/pamieci-do-pc/patri ... 366:300060 Podane timingi 7 - 7 - 7 - 20 a jak przyszły to jest napisane na nich tak: PVV34G1600LLK 8 - 8 - 8 - 24 czy to jakaś pomyłka czy to jest gorsza (tańsza) wersja? Czy jest duża różnica w wydajności? Co radzicie w przypadku pomyłki odesłać do sklepu czy nie warto zawracać sobie tym głowy. A może tak ma być? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 No nie da się ukryć, że na stronie Agito podają CL 7, ale możliwe, że timingi na kościach to wartości domyślne a 7-7-7-20 to optymalne (najkrótsze możliwe) opóźnienia jakie można osiągnąć przy podbitym napięciu. Ściągnij program CPU-Z i w zobacz w zakładce SPD jakie te kości mają parametry. Jeśli wg. SPD można je ustawić na 7-7-7-20 to tak je ustaw w biosie i sprawdź czy działają (zorientuj się jakie jest maksymalne bezpieczne napięcie dla tych ramów i takie ustaw). PS. nawet jeśli nie uda ci się osiągnąć krótszych timingów to nie ma się czym specjalnie martwić, różnice będą marginalne. Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Ale on 8-8-8-24 ma napisane na pudełku, czyli jest to niższy model. Różnica powinna być nie wielka, ale nie po to kupiłeś droższy model żeby dostać tańszy... Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Tyż prowdo, ino ja tam na podanej w linku stronie Agito nie widzę informacji o timingach (tylko CL7). Ale jeśli faktycznie dostałeś towar niezgodny z opisem towaru zamawianego to widły i pochodnie w dłoń i ruszaj na siedzibę sklepu. A poważnie to zadzwoń i wyjaśnij sprawę, nieco ich opier**l, ale bez przesady, bądź kulturalny, powinni zaproponować jakieś sensowne rozwiązanie. Agito cieszy się dobrą opinią i nie słyszałem jeszcze żeby walili w chu*a. Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 jak by nie patrzec to przyszły te które przyjść powinny widocznie widać końcówkę nazwy LLK i tak sam pisze na tych pamięciach... Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 ale powinny przyjśc LLKB a nie LLK Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Przecież i na stronie i na twoich pamięciach pisze to samo więc to raczej to samo xD Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Przeczytaj wszystko jeszcze raz i potem wypowiedz sie jeszcze raz. Dostał inne oznaczenie. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Albo żądaj swoich albo zwrot nadpłaty Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 zapłaciłeś za lepszą pamięć a przysłali Ci gorszą. Dzwoń do sklepu i żądaj towaru za który zapłaciłeś albo zwrotu kasy Cytuj Link to post Share on other sites
psycholec 0 Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 kruca bomba właśnie zajrzałem do kompa i spotkała mnie taka sama sytuacja jak dinokajman'a i też w agito ,dinokajman napisz jak już wyjaśnisz sytuacje to i ja zadzwonię do nich Cytuj Link to post Share on other sites
dinokajman 52 Napisano 23 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Dziwne naklejka mówi jak napisałem 8-8-8-24 ale cpu-z pokazuje 7-7-7-20 do Agito napisałem ale jeszcze nie mam odpowiedzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 W której zakładce cpu-z masz podane timingi 7-7-7-20? Memory czy SPD? Cytuj Link to post Share on other sites
dinokajman 52 Napisano 27 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Odpowiedź ze sklepu AGITO: Witam. Uprzejmie informuję, że dostawca towaru zmienił specyfikację dostarczanych pamięci. Bardzo proszę o informację czy życzy Pan sobie zwrot towaru czy może w ramach rekompensaty zgadza się Pan na anulowanie kosztów transportu przy następnym zamówieniu. Cytuj Link to post Share on other sites
psycholec 0 Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 dzieki za danie cynku Dinokajman i co teraz robisz? Bo jak patrze po cenie w necie to jakby ceny pamięci "lekutko" wzrosły Ja musze jeszcze dyski dokupić i chyba się skuszę na tą następną dostawe za darmo. pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
dinokajman 52 Napisano 27 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2009 A tobie też tak napisali? No ja się zdecydowałem na dostawę za darmoszkę bo pewnie coś kupię a pamięci i tak chodzą szybko. Wogóle po przesiadce ze starego kompa na nowy to kosmos! Aha i teraz Agito zmieniło opis tych pamięci na CL8 a CL7 są niedostępne. U mnie cpu-z czyta je jako 7-7-7-20 Cytuj Link to post Share on other sites
psycholec 0 Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Mi jeszcze nie odpisali, ale podejrzewam, że napiszą to samo. U mnie cpu-z widzi je tak samo jak u Ciebie hehe ja też sie przesiadłem z emeryta athlon 64 3200+ wiec o prędkości nawet nie ma co mówić ........pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Zgadza się, na stronie Patriot też są CL8 już. Widocznie z tamtymi były jakieś problemy i zmienili ich specyfikację. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts