Skocz do zawartości

Ktora marke wybrac GTX670/7950

Recommended Posts

Witam, podam linki do dostepnych kart , prosze powiedziec ktora najlepiej wybrac, do Gier i ewentualnego OC.

Grywam glownie w gry typu RPG online, jak Rift, Diablo 3, chce zaczac grac w TERA online, oraz w nowe Guild Wars jak wyjda i LIneage. Lubie tez pograc w FPSy jak CoD , pewnie BF3 - nie gralem jeszcze - ale to raczje na Single player, wiec tutaj zaczyna sie moj problem, czy warto kupowac tak wydaja karte jak GTX670 albo 7950, kiedy w FPSy na MP raczej nie gram, czasem tylko ( i tam wystarczyloby mi HIGH detale ) , a siedze glownie przy grach typu MMORPG, wiec chyba jakas karta slabsza moze pokroju 7870 powinna wystarczyc zeby grac w takie gry na MAX detalach przy 60+ fps?

Chcialem kupic GTX670 WF3 ale niestety jest niedostepny i pewnie nie bedzie go przez dluzszy okres czasu

Linki :

http://www.elara.ie/results.aspx?search=GTX670 - GTX-y 670

http://www.elara.ie/results.aspx?search=7950 - 7950

Edytowane przez Osking

W PL wszystko jest dostępne ;)

Miałem podobny dylemat i wybrałem gtx670 , seryjnie wymiata , amd-ki podobno dobrze się OC-kują ,ale czy hd7950 gigabyte-a będzie lepszy w 3dmarku czy grach to nie wiem. Obydwie karty dadzą max ustawienia w każdej grze na full hd z dobrym fps-em.

Z gtx670 dobre są gigabyte-y , z hd7950 szafiry , lub też gigabyte-y może

PS: pewnie jak zwykle w takim temacie zrobi się walka użytkowników poszczególnych kart , tak więc lepiej czytac tematy 100 stronowe o gtx670 i hd7950 ,które były stworzone by móc z nich wysnuć odpowiednie wnioski.

Edytowane przez MejoKrk

podalem link jakie karty mam dostepne, chcialbym usyskac odpowiedz ktora warto kupic.

Czy moze 7870 tez daloby rade wszystkim tytulom bo WF3 jest dostepny tej karty, albo moze jakis GTX troszke slabszy niz 670 czy w slabsze karty juz sie nie ma co pchac? W Metro nie mam zamiaru grac, takze ten tytul mnie nie obchodzi.

Edytowane przez Osking

czytalem testy kart, chcialbym zebyscie mi cos doradzili. Nie wiem czy pakowac sie w tego GTX670 albo 7950 kiedy glownie sie skupiam na MMORPG, FPS single player. Nie wiem czy RPG potrzebuja az tak mocne karty. Moja stara w laptopie i tak nie ogarniala nawet High, wiec nie najlepiej chodzilo. Nie mam porownania jak to bedzie przy Ultra z powiedzmy 50 ludzmi biegajacymi naokolo, nie wiem jak mocna karta jest potrzebna do plynnej rozgrywki w online rpg.

Edytowane przez Osking

Pieniadze nie stanowia problemu. Chodzi zeby karta byla dobra glownie do RPG, czyli 7970 albo GTX680 odpada, bo bedzie o wiele za duzy nadmiar mocy, chce cos co bedzie akurat i zastanawiam sie czy taki 7870 sie nada, czy musze wyzej miezyc jak np 7950. Moze ktos gra w MMORPG i wie jaka karta potrzebna przy ultra, jak duzo osob biega naokolo i cos sie dzieje... moj laptop nie ogarnial i mialem maly fps, wiec nie wiem co potrzebuje. Chcialbym cos akurat do tych gier, bo po co mam przeplacac jezeli i tak nie wykorzystam lepszych kart.

Edytowane przez Osking