Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Od razu na początku zaznaczam że przeszukałem wiele stron internetowych i nie znalazłem żadnego działające rozwiązania dla problemu który mnie dotknął.

Cały problem polega na systematycznym spadku FPS... który pojawia się po ok 15-20 min gry w MP po tym czasie fpsy spadają ze stabilnych 70 do 20-25 na czas 2-3 sekund i wracają do normy, proces ten powtarza się następnie co parę minut. Pytałem już wiele osób co mogę zrobić a nawet ludzi z ea support i nic.....

Może tutaj uzyskam jakąś ciekawą odpowiedź, robilem jus testy dla grafiki 3Dmark 11, heaven i Furmark w żadnym z nich nie doszło do jakich kolwiek spadków wydajności, procesor niczym się nie dławi, osatnio co powiedziano mi żebym zrobił to test zasilacza przy pomocy OCCT ale kompletnie nie umiem odczytać wyników :(

Mój sprzęt:

MOBO: Gigabyte 870A-UD3

CPU: AMD Phenom II X6 3.0Ghz

CPU Cooling: Scythe Mugen 2

RAM: CORSAIR XMS3 8GB 1600MHZ CL9

GPU: Sapphire Radeon HD 7950 OC Dual Fan

PSU: TACENS Radix 650W

Edytowane przez iskariotA

Procesor kręcony czy nie? do tej karty by się przydało przynajmniej na 3800-4000mhz , druga sprawa to zasilacz jest to ta wersja ?

TACENS VALEO III

Jeśli ta to powinno być ok . Ja miałem bardzo podobne spadki w fps w BF3 pomogło mi oc phenoma x4 z 3200 mhz na 4320 mhz teraz doskonale chodzi prawie wszystko na ultra z aax16 tylko 3 opcje na high reszta na ultra ful hd średni fps 50-70 czasem spadnie do 45 ale wcześniej miałem do 20-25 wiec poprawa jest wielka

Ustawilem regułe w NIS 2012 i nic dalej to samo :( dodaje 2 ss, jeden pokazuje jak to wygląda na wykresie a drugi przy GPUZ

http://i1052.photobucket.com/albums/s443/iskariotA666/Untitled-7.png

http://i1052.photobucket.com/albums/s443/iskariotA666/gpuz.gif

12.6 Beta

Zainstaluj 12.4, 12.6b1 mają bug'a i strasznie lecą na nich FPS'y w BF3 i MP3. Tzn. maks FPS dużo wyższy od GTX 680 ale dropy takie że nie da się grać, AMD coś zmalowało. Siedź na 12.4 dopóki nie wyjdzie jakaś poprawiona wersja.

W ogóle to 12.6b1 mają błąd w CCC dla kart HD 79xx i ustawienia realnie nie działają na aplikację (wymuszenie MLAA etc.)

Btw HD 7950 do PII X6 3,0GHz? Długo nad tym myślałeś... :)

Zainstaluj 12.4, 12.6b1 mają bug'a i strasznie lecą na nich FPS'y w BF3 i MP3. Tzn. maks FPS dużo wyższy od GTX 680 ale dropy takie że nie da się grać, AMD coś zmalowało. Siedź na 12.4 dopóki nie wyjdzie jakaś poprawiona wersja. W ogóle to 12.6b1 mają błąd w CCC dla kart HD 79xx i ustawienia realnie nie działają na aplikację (wymuszenie MLAA etc.) Btw HD 7950 do PII X6 3,0GHz? Długo nad tym myślałeś... :)

Nie znam się aż tak nie wiedziałem, że to ma aż tak wielkie znaczenie... a jaki procek by się nadal ?? A co do Tych sterowników 12.4 to czy one przypadkiem nie blokują grafy na max 50% wydajności ??

Phenomy do gier kończą sie na X4 955 .Dalej OC

U intela większą wydajność rozpoczyna i3 2100 potem można kupić jedynie i5 2500K który starczy na b.długo i każda grafika rozwinie pełną moc.

Edytowane przez daniel93

I lipa :( Nic nie dało http://i1052.photobucket.com/albums/s443/iskariotA666/Untitled-8.png Tam gdzie jest duży skok na wykresie wtedy mi spada do 25-30Fps

Nie wiem dlaczego ale po instalacji sterów od amd ostatnio mam wiadomośc, że wystąpiły jakieś komunikaty w raporcie. Zastanawia mnie tez dlaczego od razu nie mam tych spadków tylko po jakiś 10-15 minutach gry...

Edytowane przez iskariotA

Jak 12.6b1 wgrałeś to kaszankę porobiłeś. Wywal całe stery od GPU, potem Driver Sweeper. Potem jeszcze można względnie rejestr CCleanerem wyczyścić, wywal też do zera pakiet redystrybucyjny MS Visual 2005... wgraj 12.4 od nowa.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...