Skocz do zawartości

Tracer HIGHLANDER 600W

Recommended Posts

Chyba się filmów Michael'a Bay naoglądałeś z tymi wybuchami... To że zasilacz może pójść z dymem to jedno, ale wybuchy to jakieś ciężkie sci-fi. Po prostu słabe PSU, obecne zasilacze nie idą w ogień jak niegdyś Codegen'y ale na dłuższą metę może być szkodliwy dla żywotności sprzętu.

• Popieram 2
Gość JackHammer

Pierwszego CX to ja bym w ogóle nie polecał, to raczej był taki low-end u Korsarza, starsze modele Seasonic i to nieco zakłamane pod względem tabliczki znamionowej, aczkolwiek i tak będzie 100x lepszy niż ten Tracer.

CXV2 ostatnio montowałem klientowi 600-tkę do 2500K i GTX 480 i póki co mówi że jest bardzo zadowolony. Z moich spostrzeżeń wydaje się cichszy od XFX Core.

• Popieram 1

do takiego zestawiu chcę

Procesor Intel CORE I5 2500K

Dysk SSD Samsung 830

Dysk hdd seagate 500

Karta graficzna Sapphire HD7850

Płyta główna ASRock P67 PRO3

polecacie http://www.agito.pl/zasilacz-ocz-zs-550w-sli135mm-221-479793.html?attr=cena-200+250

a co z tym dobry ? http://allegro.pl/ocz-corexstream-500w-80-2xpci-e-6pin-6-2pin-fv-i2397179228.html

Witam kupiłem taki zasilacz Tracer HIGHLANDER 600W tylko nie jestem pewny czy to dobry wybór sprzedawca zachwalał że bardzo rzadko się psują

Niestety ale nadal wielu sprzedawców zachwala sprzęt, który albo zalega na magazynie albo kiedy nic innego nie ma w ofercie ;/ Kupiłeś zasilacz-szrot więc jak najbardziej zakup coś porządnego (OCZ, XFX, Chieftec, High Power, Thermaltake, Fortron itp.).

sprzedawca upiera się że sprzedaje te zasilacze 2 lata i miał jedno uszkodzenie :)) a chieftec sie psuły

Znaczy przez 2 lata próbuje sprzedać zasilacze z jednej dostawy? :D A tak na poważnie, nie wierz w takie deklaracje jeśli ten sklep nie jest oficjalnym dystrybutorem a ponadto zapytaj go dlaczego ta marka trafiła na czarne listy zasilaczy ;)

Seria Highlander nie jest aż taka zła jak np. 4life. Sprzętu raczej nie spali, ma potrzebne zabezpieczenia (tak jak większość dzisiejszych zasilaczy). Ale nie zmienia faktu, że to nadal Tracer - jest po prostu dużo niższej jakości niż konkurenci, ma niską moc na 12V np. 600W w rzeczywistości może mieć mniejszą moc niż 450W, ale innego, solidnego producenta (t.luk wyżej już napisał komu można zaufać jeśli chodzi o zasilacze) Nie wspominam już o głośnych wentylatorach i niskiej sprawności. :)