Osking 7 Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Witam, tak jak w temacie. Monitor HP ZR24W. Monitor zostal wymieniony pare dni temu, ostatni rozwalil sie po tygodniu... teraz mam takie jakby latajace paski od gory do dolu , raczej nie bylo tego na poprzednim monitorze, czy to jest rozwalona matryca ? bo naprawde mi to przeszkadza... czy mozna cos z tym zrobic? monitor jest podlaczony do laptopa, na laptopie nie ma tego latania... Czy moze to byc wina matrycy? jest z nia cos nie tak? czy znowu bede musial wymieniac monitor ? czy moze to byc wina laptopa? prosze o pomoc. Widac te paski najbardziej np. jak pisze, albo leci film, moge np. wcisnac litere "a" zeby zrobic ich jak najwiecej . potem wcisnac backspace i go trzymac, wtedy te paski szaleja... Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 laptopa podłączasz przez d-sub, nie? jeśli tak to najprawdopodobniej jest to problem z kalibracją clock/phase, poniżej masz poradnik jak sobie z tym poradzić http://www.lagom.nl/lcd-test/clock_phase.php btw problem występuje wyłącznie gdy korzysta się z d-sub także jeśli masz możliwość użycia innego złącza to użyj Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 dziekuje za pomoc, monitor padl, moze sie przepalil, nie da sie nic z nim zrobic, nawet diody sie nie swieca. Dopiero co w czwartek go dostalem i juz padl. Gwarancja obejmuje chyba tego typu usterki prawda? mam europejska gwarancje na 3 lata, przepalone monitory chyba wymieniaja? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 ty to masz pecha Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 hehe no tutaj to sie musze zgodzic, nie dosc ze nowy komputer 2 x rozwalony, znowu go zwracam, to teraz i monitor 2 razy padl znowu wymiana, jak to mowia do 3 razy sztuka a Pani z hp powiedziala ze najwyzej powymieniaja jeszcze pare razy ze smiechem Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 tyle dobrze, że nie kwaszą i nie kombinują jak tu klienta spuścić po brzytwie daj znać jak już dojdzie do finalnej wymiany i się nim trochę pobawisz Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Mam nadzieje, ze juz nastepny bedzie ok, pobawie sie troche i zdam relacje, pewnie bede musial ustawiac to clock/phase , takze dzieki za link OK , mam juz nastepny monitor w tym nie trzeba ustawiac najwyrazniej clock/phase bo wszystko dziala jak powinno, nie ma zadnych "kreseczek" bede musial jedynie go jakos pewnie skonfigurowac Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 ten sam poradnik, tylko inne działy, poklikaj i się podziel wrażeniami Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts