Skocz do zawartości

"latajace paski od gory do dolu"

Recommended Posts

Witam, tak jak w temacie. Monitor HP ZR24W. Monitor zostal wymieniony pare dni temu, ostatni rozwalil sie po tygodniu... teraz mam takie jakby latajace paski od gory do dolu , raczej nie bylo tego na poprzednim monitorze, czy to jest rozwalona matryca ? bo naprawde mi to przeszkadza... czy mozna cos z tym zrobic? monitor jest podlaczony do laptopa, na laptopie nie ma tego latania...

Czy moze to byc wina matrycy? jest z nia cos nie tak? czy znowu bede musial wymieniac monitor ? :/

czy moze to byc wina laptopa? prosze o pomoc.

Widac te paski najbardziej np. jak pisze, albo leci film, moge np. wcisnac litere "a" zeby zrobic ich jak najwiecej . potem wcisnac backspace i go trzymac, wtedy te paski szaleja...

laptopa podłączasz przez d-sub, nie?

jeśli tak to najprawdopodobniej jest to problem z kalibracją clock/phase, poniżej masz poradnik jak sobie z tym poradzić

http://www.lagom.nl/lcd-test/clock_phase.php

btw problem występuje wyłącznie gdy korzysta się z d-sub także jeśli masz możliwość użycia innego złącza to użyj

dziekuje za pomoc, monitor padl, moze sie przepalil, nie da sie nic z nim zrobic, nawet diody sie nie swieca. Dopiero co w czwartek go dostalem i juz padl.

Gwarancja obejmuje chyba tego typu usterki prawda? mam europejska gwarancje na 3 lata, przepalone monitory chyba wymieniaja?

hehe no tutaj to sie musze zgodzic, nie dosc ze nowy komputer 2 x rozwalony, znowu go zwracam, to teraz i monitor 2 razy padl :P

znowu wymiana, jak to mowia do 3 razy sztuka :D a Pani z hp powiedziala ze najwyzej powymieniaja jeszcze pare razy ze smiechem :D

Mam nadzieje, ze juz nastepny bedzie ok, pobawie sie troche i zdam relacje, pewnie bede musial ustawiac to clock/phase , takze dzieki za link :)

OK , mam juz nastepny monitor :D w tym nie trzeba ustawiac najwyrazniej clock/phase bo wszystko dziala jak powinno, nie ma zadnych "kreseczek" :) bede musial jedynie go jakos pewnie skonfigurowac :)