Skocz do zawartości

Jaki najlepszy TV do 3500zł?

Recommended Posts

Witam.

Chciałbym kupić telewizor do 3500zł więc zwracam się do Was o pomoc w wyborze najlepszego. Obecnie mam monitor z tunerem TV Samsung P2270HD i w pokoju ojca Panasonica P42S20E.

Na tę chwilę, najpoważniej zastanawiam się nad kupnem Panasonica P42ST50E - czy to będzie dobry wybór?

Jeśli chodzi o warunki w moim pokoju to sprawa wygląda tak:

- pokój ok. 10m2

- okno po lewej stronie względem miejsca gdzie będzie TV (pokój od strony południowej, rolety w oknach)

- odległość ok. 2,5m

I jeśli chodzi o telewizory to pod uwagę brałem raczej plazmę, ze względu na to, że wiem czego mogę się po niej spodziewać mając porównanie z telewizorem ojca. Telewizor ma służyć głównie do filmów i PS3, czasami do oglądania telewizji naziemnej.

Nie wiem jakie jeszcze informacje byście potrzebowali, więc jak coś to piszcie a uzupełnię informacje.

Czekam na Wasze propozycje i z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam http://hdtvpolska.com/public/style_emoticons/default/wink.png

jakbym miał sobie "coś" dobrać, to nie zakładałbym tematu. A chciałem dostać tu propozycje konkretnych modeli.

Poza tym, nie wiem jak to wygląda w obecnej serii Sharpa, ale w poprzedniej, gdzie były 3, a nie 4 piksele ludzie narzekali, że ten 4 - żółty piksel powodował gorszy wygląd obrazu, objawiający się zbyt żółtą kolorystyką

Edytowane przez PrzemasK

no właśnie P42ST50E na chwilę obecną najbardziej biorę pod uwagę i na ten model byłbym zdecydowany. A seria z końcówką 50T? Jest coś takiego w ogóle? bo z tego co wiem, to E na końcu to serie przeznaczone na rynek europejski (poza UK), a z oznaczeniem T ale w środku, to modele z 3D.

no tak, GT już ponad budżet zdecydowanie. W takim razie zdecyduje się chyba na ST50E tylko jeszcze bym go sobie musiał na żywo obejrzeć.

Jeśli chodzi o LCD czy inne twory zwane LEDami to chyba nie zniósłbym widoku "chmur" na czarnym tle. Bo wiem jak to jest teraz jak oglądam coś na ojca plaźmie, a później na moim Samsungu P2270HD - i tak, wiem, zaraz ktoś powie, że telewizory są bardziej zaawansowane, ale wątpię, żeby ten efekt w ogóle nie istniał na nich.

dobrze panowie, dzięki za dyskusje i podpowiedzi. Zrobiłem tak jak pisałem na początku i zdecydowałem się na Panasa P42ST50E. Jutro albo w środę powinien być do odbioru, więc jak ktoś będzie zainteresowany to mogę zdać relację na gorąco jak wrażenia. Czy wielka radość, czy rwanie włosów z głowy z powodu beznadziejnie wydanych pieniędzy :D

mam nadzieję, że jednak to pierwsze ;)

Ja też przymierzam się do nowego tv, ale musi być 32 lub 37 calowy, większy nie da rady http://www.megamarket.com.pl/philips-tv-led-philips-32pfl5007k,id-1309731, w sklepach internetowych mają spory wybór http://www.mixmedia.pl/sony-tv-3d-sony-kdl-32hx750,id-61821

Ja też przymierzam się do nowego tv, ale musi być 32 lub 37 calowy, większy nie da rady http://www.megamarket.com.pl/philips-tv-led-philips-32pfl5007k,id-1309731, w sklepach internetowych mają spory wybór http://www.mixmedia.pl/sony-tv-3d-sony-kdl-32hx750,id-61821

Edytowane przez atomek

napisz recke jak dostaniesz. i po tygodniu oglądania również. Ja od 3 miesięcy się przymierzam i coś nie mogę zdecydować :)

Telewizor już od wtorku stoi u mnie ;) na razie jestem na etapie "docierania", pozmniejszałem ustawienia obrazu, więc pazura jeszcze nie pokazał. Pierwsze wrażenia pozytywne. Bardzo ładny z wyglądu (wiem, to rzecz względna, ale mi się podoba. Chociaż po wyciągnięciu z kartonu zdziwiłem się, że nie jest czarny :D ) Podłączyłem na szybko zewnętrzny dysk twardy 1TB zasilany jeszcze zewnętrznie i telewizor wykrył go bez problemu. Odtwarza filmy .mkv wraz z napisami, polskie znaki są, tylko trzeba zmienić system kodowania. W jednym filmie nie widział napisów, ale nawet nie wiem jaki był ich format. Z dysku zewnętrznego da się uzyskać DTS po podłączeniu telewizora kablem optycznym do amplitunera. Patrząc na szybko na obraz HD w filmach, wygląda świetnie. Jeśli chodzi o sam dźwięk z głośników tele, to nie ma się co czarować, cudów nie ma, ale do oglądania wiadomości wystarczy. Zwykły użytkownik nie powinien narzekać, a maniak dźwięku i tak posiada zapewne porządny zestaw audio :)

Jeśli chodzi o SD to kanały wyglądają fajnie. W HD też jest dobrze, tylko nie wiem dlaczego, ale oglądając mecze, przy szybszych ruchach kamery trawa wygląda jakby miała kolory 8bitowe. Może to przez to, że pozmniejszałem ustawienia obrazu na czas "docierania". Ewentualnie może siła sygnału może to powoduje, bo o ile jakość waha się od 80-100% to siła nieraz wynosi 45-60%.

WIFI działa, też na szybko włączyłem internet i filmy z TVN Player szły, strona internetowa była czytelna i działało to całkiem sprawnie.

I to chyba na tyle w relacji na szybko. Jak coś to pytajcie, to przy chwili wolnego czasu postaram się sprawdzić i odpowiedzieć ;)

okno mam po lewej stronie od telewizora, czy pada, no trochę na pewno, z tym, że do 15.30 jestem w pracy, a po powrocie to już nie świeci. Poza tym i tak mam rolety w oknach więc bezpośrednio promienie nie padają. Jeśli chodzi o to, czy ekran jest jak lustro to tak nie jest. Wiadomo, trochę się w nim odbija, ale jest o wiele lepiej niż w S20, bo tam oglądając TV jak się bardziej na tym skupiłem to widziałem swoje odbicie, natomiast tutaj na prawdę ciężko jest cokolwiek dostrzec :)