adamraj 2 Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Oto mój nowy zaplanowany zestaw : http://www.arest.pl/konfiguracja-602522 Mam pare pytań odnośnie niego, moje oczekiwania to cisza, wydajność (na razie bez OC) -czy coś powinienem zmienić? -jakie ramy powinienem wybrać? czy te które są w linku będą ok? -czy zasilacz bez problemu obsluzy zestaw? -gdybym chciał wymienić spartana na coś cichszego i bardziej wydajnego to co miałoby to być? (myślałem nad Noctua NH-D14) Cytuj Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Więc tak. Lepszy byłby i5 2500k, lepiej się podkręca i ma mniejsze temp. Zasilacz wystarczy. A pomiędzy spartanem a noctuą jest spora różnica cenowa i wydajnościowa, najkorzystniej byłoby wziąść thermalright venomous x z proline i jakiś wentylatorek cichy na niego. Cytuj Link to post Share on other sites
adamraj 2 Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 wolę jednak postawić na nowszy model szczególnie, że obecnie różnica cenowa to ok 100 zł max. Cytuj Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 To kupuj co chcesz, skoro wiesz już co wolisz kupić to kupuj. Cytuj Link to post Share on other sites
gogoartur 72 Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Ja polecam: 2500k Asrock z77 extreme4 Macho 2 Kingston hyperx 8 gb 1600 mhz Xfx 650 Gigabyte gtx 670 Fractal r3 Wd Caviar blue 500 gb Crucial m4 128 gb Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts