ardianox 5 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 (edytowane) Temat ten założyłem, ponieważ zostałem oszukany przez użytkownika zdawałoby się uczciwego "kubaziom73". Umówiliśmy się na wymianę moje konto steam za jego grę, której od trzech tygodni nie dostałem, a konto temu użytkownikowi udostępniłem, w którym już zmienił sobie dane. W kółko wymyślał jakieś wymówki że niby paczka wróciła, że trzeba jeszcze poczekać itp. więc po tych trzech tygodniach straciłem cierpliwość i dlatego powstał ten post. Nie mam zamiaru zgłaszać tego nigdzie ale chciałem przestrzec innych przed tą osobą. Nie polecam nikomu transakcji z tym forumowiczem, ponieważ może się nieźle naciąć tak jak ja. Wydawał się on porządną i zaufaną osobą, a okazał się ... Do tej pory paczki nie dostałem i myślę, że dostać jej nie miałem więc jeszcze raz ostrzegam przed transakcjami z tym człowiekiem. I to tyle na ten temat. Edytowane 12 Czerwca 2012 przez ardianox 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Tak to jest jak nie chciałeś dopłacić do przesyłki (poleconej) więc nie miej do mnie pretensji pisałem Ci że taka przesyłka nie jest w żaden sposób monitorowana i tyle.... Jakoś kilka użytkowników miało ze mną kontakt (handlowy) i żaden nie miał żadnego problemu Cytuj Link to post Share on other sites
ardianox 5 Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 (edytowane) Po pierwsze nie miałem takiej możliwości, a po drugie to w twoim interesie leżało żeby ta paczka do mnie dotarła. Ja zaufałem, udostępniłem konto i tyle było z transakcji więc przepraszam bardzo ale to ja jestem stratny więc to tyle z mojej strony. Poza tym mogłeś równie dobrze wysłać z potwierdzeniem nadania i wtedy też nie byłoby problemu, a miałbyś pewność, że dobrze wysłałeś i ja nie miałbym pretensji jakby paczka nie dotarła, a żadnych dodatkowych kosztów byś nie poniósł bo i tak wysyłałeś ekonomem więc. Edytowane 12 Czerwca 2012 przez ardianox Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 To proszę część twojej wiadomości do mnie z GG jak wróce do domu dam screen: 7 maj, 17;59 niestety nie mam konta, a przekazem to by za długo trwało więc może wyślij ekonomem najtaniej do skrzynki (ekonom do skrzynki , najtańszy") takim wysłąłem..... Cytuj Link to post Share on other sites
ardianox 5 Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 tak ekonom do skrzynki ale potwierdzenie mogłeś sobie wypisać na poczcie i nie poniósł byś żadnych kosztów bo wysyłałeś ekonomicznym. nie musiałeś brać potwierdzenia odbioru, a wystarczyło potwierdzenie nadania, za które nawet nie musisz płacić ale czy ja mam za kogoś myśleć. Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Jak wysyłasz najzwyklejszym listem jak pisałeś to tak naprawdę kupujesz znaczki wrzucasz do szkrzynki więc jak miałem sobie napisać? Cytuj Link to post Share on other sites
ardianox 5 Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 można wysłać na poczcie przy okienku np. ja tak robię nawet jak wysyłam najtańszym ale juz mniejsza z tym bo i tak nic z tego nie będzie Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Włąśnie chciałeś to wysłałem jakim chciałeś i tyle jak byś chciał żebym lepszym wysłał bym wysłął.... twoja wola... pozatym yło wtedy pisać że chcesz potrweirdzenie nie chciałeś to nie brałem proste co ja wróżka że mam wiedzieć co ty chcesz Cytuj Link to post Share on other sites
ardianox 5 Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Oczywiście tak jest najprościej więc skończmy to; tym masz konto ja g****o i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Potwierdzenie nadania/odbioru to przy poleconych, a nie najtańszych, zwykłych przesyłkach. Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 To nie opowiadaj ze oszukalem cie bo wyslalem ta forma jaka sobie zyczyles... Cytuj Link to post Share on other sites
ardianox 5 Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 potwierdzenie nadania można brać przy najtańszych jeśli wysyłasz z okienka To nie opowiadaj ze oszukalem cie bo wyslalem ta forma jaka sobie zyczyles...tak się czuje Cytuj Link to post Share on other sites
Wojtus-W5 2 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Może wysyłał wrzycają po prostu do skrzynki. Pozatym list nierejestrowany ekonomiczny idzie do 14dni max. Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Obiecany http://screenshooter.net/0611818/mulypsr MOŻESZ CZUĆ SIĘ JAK CHCESZ ALE NIE NAZYWAJ MNIE OSZUSTEM BO TO JEST POMÓWIENIE! JA WYSŁAŁEM TAKĄ PRZESYŁKĄ JAK CHCIAŁEŚ WIĘC NIE MNIEJ PRETENSJI!!!!!!! I MNIE NIE OCZERNIAJ!!! Cytuj Link to post Share on other sites
johnsheppard 11 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 (edytowane) jeżeli ktoś prosi o ekonomiczny to jest głupi na poczcie polskiej jest teraz tak że jak paczka nie jest monitorowana to jakiś gostek może ukraść na sortowni więc pretensję tylko do PP o ile kuba wysłał tą paczkę bo w historyjkę że paczka wróciła nie można uwierzyć więc sory kubuś wydaje mi się że kręcisz Edytowane 12 Czerwca 2012 przez johnsheppard Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Może jeżeli był zły adres lub kogoś nie było w domu ty czesiu się nie udzielaj w powaznych sprawach Cytuj Link to post Share on other sites
vilgefortz_pl 28 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Mnie też oszukał, zakupiłem od niego kartę graficzną. Miała nie działać, paczka doszła, sprawdzam i działa i jeszcze dosłał fakturę o którą nie prosiłem... A tak na serio to wątpię, żeby Jakub coś kręcił. Według mnie jest wiarygodnym kontrahentem. Cytuj Link to post Share on other sites
johnsheppard 11 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 kubuś ty słyniesz z tego że robisz ludzi w ch.... patrząc np. na twoje aukcje wystawiasz je, a jednakże ich nie sprzedajesz nie jesteś godnym kontrahentem jesteś tylko zwykłym dzieciakiem bawiącym się w allegro Cytuj Link to post Share on other sites
NitrousNDF 0 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Po co się kłócić Panowie? Wysłał, nie wysłał... i tak go**o bedzie z tego jak np. ktos przechwyci paczke. Mnie sąsiedzi kradli paczki - rumuni, az przylapalem na goracym uczynku jak sięgał łapskami do mojej paczki ktora lezala na skrzynce. Trzeba brac wszystko pod uwage, a najlepiej to wysylac paczuszki poleconym do rąk własnych, uniknie sie wtedy strat materialnych i nieprzyjemnosci, wrogosci... Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Czesiu kto tu się odezwał haha 17 latek Pozatym miałeś ze mną kontakt (handlowy) nie to po ch** się wpier*** pozatym co patrzysz na aukcje i co? Cytuj Link to post Share on other sites
johnsheppard 11 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 myślę że jest to dobry argument aby wysłać to do allegro pożyjemy zobaczymy Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Ale co? chcesz wysłąć? Zresztą idź spamować gdzie indziej ok? Nie robiłeś ze mną transakcji to do widzenia Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Paczka ekonomiczna praktycznie niczym się nie różni od priorytetowej. Jak dla mnie, ktoś tu w ch.. wali. Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Ale polecona a nie polecona chyab już tak A i czesiu za multikonto jest ban Cytuj Link to post Share on other sites
johnsheppard 11 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 nie szczekaj mi tu kubuś Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts