Skocz do zawartości

Czy ktoś pamięta jeszcze BAJTKA?

Recommended Posts

Jeżeli tak, to może zainteresuje Was możliwość nabycia czterech pierwszych numerów tego pierwszego w Polsce czasopisma o tematyce komputerowej. Mowa o numerach wrzesień-grudzień 1985, wydanych na gazetowym papierze. Wszystkie cztery numery w bardzo dobrym stanie. Aukcja na allegro w sekcji "Czasopisma->Internet. komputery".

Pozdrawiam

asus4ever

jeszcze amigowiec :) i tym podobne gazetki z tamtych czasow! to bylo cos gdy czytalo sie o kolejnych grach ktore byly po prostu swietne! a teraz nawalone screena na pol strony daja 3 mizerne teksty od jakiegos pol przytomnego pismaka ktory leje wode i biadoli sam nie wie o czym ;p ahh 80's 90's ;p to byly czasy :) wertowalem kazdy nr miliony razy czytajac to samo i patrzac na screeny z gier:)

Bajtki chyba jeszcze gdzieś u mnie leżą na szafie ;) Jedno z pierwszych czasopism na których się wychowałem.

Poza tym inne znane gazetki tj. Top Secret, Secret Service, Commodore and Amiga, 64 plus 4, Kebab, Enter... oj nazbierało się tego :)

Heh, ja bajtka zacząłem kupować od 85'-86' roku. Niestety porządki jakie poczyniałem na przestrzeni lat zadecydowały o pozbyciu się "makulatury". Teraz żałuję. Jedynie co pozostawiłem to Magazyn Amiga, parę Amigowców.. W tamtych czasach brało się wszystkie gazety o tematyce komputerowej jak leci :)

Piękne to czasy były. Przepisywanie listingów, sprawdzanie cen sprzętu, porównywanie gier czy wydaneo na inne platformy :D

Ech... czas na retroreaders :D

Gość DANNY__79

czy pamięta?!

doskonale pamiętam jak uczyłem się programować z ich kodów w BASIC'u i ASS (często błędnych, dlatego było to tym bardziej ciekawe, że najpierw trzeba było poprawić kod :P ) w latach '80 :)

no i tak to zleciało z tym IT (matko, ile to już lat! -- czas na emeryturę :P )

@UP:

Oj tak, piękne były czasy. Odkrywcze bardzo.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...