Skocz do zawartości

Obudowa do 400zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Gość t.luk,

Recommended Posts

wiem podoba mi się ten corsair ale u mnie w sklepie 450zł więc narazie po za zasięgiem i to firewire niezbyt na tym panelu ale tak wszystko pieknie

właśnie kiedyś myslałem nad tymi:

Regnum L50

CM II 690 Advanced

Fractal Design Define R3 Black Pearl

a ten Arc Midi widze ze go wiele osób poleca ale poprostu mi sie nie podoba

Edytowane przez guzior

Jaką byście polecili w budżecie 400zł? Musi być w miare dobrze wyciszona i przewiewna dobrze jakby panel przedni był z boku lub od góry i usb 3.0.

Nie ma obudowy wyciszonej i przewiewnej jednocześnie ;) Albo jedno albo drugie ;) Jak ma być super-cicho to zdecydowanie Fractal Design Define R3 (recenzja białej wersji) a jak przewiewnie to Cooler Master 690 II Advanced lub Lancool K58 / K65 :)

dla i5 3570K dobrym wyborem byłaby dobrze wentylowana obudowa z serii na przykład HAF jak uważacie ? w sumie masz racę t.luk :)

Tak, HAF-y są pod kątem wentylacji jak najbardziej ok :) Możesz też rozważyć Arc Midi Tower (test 1, test 2, test 3, obejrzyj też filmiki użytkownika kamar59), Cooler Master 690 II, BitFenix Raider, Lancool K62 (worklog) lub Antec Eleven Hundred (test, video recenzja) :)

:) fajny ten Antec Eleven Hundred tylko czy dają do niej przejściówka żeby można było zamontować na przykład czytnik kart pamięci ?

Znaczy adapter na 3.5"? Nie wydaje mi się...

http://www.bestpcinfo.pl/wordpress/wp-content/uploads/2012/01/Antec-Eleven-Hundred-Akcesoria.jpg

@ mery_master

Nie Rider tylko Raider ;)

CM Storm Enforcer - moim zdaniem nie jest warta tych pieniędzy. 150zł taniej jest HAF 912 i ten Enforcer w zasadzie różni się chyba tylko frontem :)

Corsair 400R i 500R - bardzo dobre pod względem wentylacji i miejsca w środku, ale blacha faktycznie cienka. Mimo to obudowa nie wibruje itp.

Do 400zł kupiłbym ARC Midi Tower - świetna zarówno pod kątem wentylacji jak i jakości wykonania (gruba blacha, dobry system montażu dysków).

Edytowane przez killer666