Huntcold99 0 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 No właśnie, jak Jeszcze nie zarabiam, pozbieranie 400zł trochę mi zajmie a nie chce aby nowy nabytek stał bezczynnie. Jak znaleźć jakiś(niedrogi) OEM i gdzie go szukac ?? Cytuj Link to post Share on other sites
rotorek 1 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 www.ubuntu.com - darmo ;-) jeśli idzie o Windows to kupisz w sklepie ;> MS Windows Home Prem 7 64-bit Polish 1pk DVD OEM - będzie w cenie ~ 360-380zł Cytuj Link to post Share on other sites
Huntcold99 0 Napisano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Co bd mógł na tym robić ?? Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Jaki system masz teraz? Jak to co będziesz mógł zrobić? PS. też nie zarabiam, a umiem nazbierać pieniądze - nie kupuj cukierków. Cytuj Link to post Share on other sites
Huntcold99 0 Napisano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2009 No czy np. będę mógł grać jak na normalnym Windowsie Jaki system masz teraz? Jak to co będziesz mógł zrobić? PS. też nie zarabiam, a umiem nazbierać pieniądze - nie kupuj cukierków. PS. nie kupuje cukierków, a moi rodzice nie zarabiają kokosów ( i tak nic nie mam z ich kasy ) / narazie nic tam nie instalowałem Cytuj Link to post Share on other sites
Jacek Wiśniowski 3 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Na razie zainstaluj Win7 wersja RC, darmowy i legalny jeszcze przez kilka miesiecy - w tym czasie zbieraj kasę na oryginał. Cytuj Link to post Share on other sites
Huntcold99 0 Napisano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Też miałem tak zrobić ale będzie mi się ściągał 2 dni albo więcej Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 No to jak chcesz zdobyć windowsa nie mając pieniędzy, a nie chcąc poświęcić 2dni na ściągnięcie wersji RC? Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Dokładnie, poświęć dwa dni ściągania i miej darmowy system przez pół roku, na którym będzie Ci chodziło wszystko. Przez pół roku uzbierasz na coś Cytuj Link to post Share on other sites
Huntcold99 0 Napisano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Tylko jak to później zgrać na płyte nie mam nagrywarki Może mi ktoś wyśle płytke Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Poproś kumpla, żeby Ci to nagrał, a jak ma szybszego neta to i ściągnął. RC albo Enterprise 90dnio trial. No chyba ze jednak ściągniesz sobie Ubuntu Linuxa Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_S 54 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Lepiej już Mandrive 2009 Pobawisz się compiz fusion i po instalacji wine pograsz w niektóre windowsowe gierki :> Cytuj Link to post Share on other sites
rotorek 1 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Lepiej już Mandrive 2009 Pobawisz się compiz fusion i po instalacji wine pograsz w niektóre windowsowe gierki :>lepiej bo?? compiz jest pod każde distro a ubuntu i fedora w moim odczuciu są ciekawsze niż taka mandriva popytaj znajomych może posiadają wersję RC siódemki Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_S 54 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Ciekawsze tak, ale łatwiejsze w obsłudze to już chyba nie :> Cytuj Link to post Share on other sites
Huntcold99 0 Napisano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2009 7 nawet mi się nie chce zacząć ściągać, jest: Test Drive the Windows@ 7 RC i jakby się coś ładowało a nic się nie robi Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Ciekawsze tak, ale łatwiejsze w obsłudze to już chyba nie :>Mandriva jest jeszcze w ogóle rozwijana? Nie znam prostszego Linuxa od Ubuntu, a z powodu popularności jest jedną z najszybciej i najlepiej rozwijanych dystrybucji. Cytuj Link to post Share on other sites
vito corleone 0 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 A to można jeszcze ściągnąć 7 RC? Bo też chciałem przetestować system, ale na stronie microsoftu jest napisane, że za późno. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Winda 7 RC na stronach MS jest niedostępna już od jakiegoś czasu, zostają chyba tylko torrenty. A propos taniego OSu to (wiem, że zostanę za to zlinczowany, ale mam na to wyje***e) to ściągnij ze sprawdzonego źródła (torrenty) dowolny OS a jak uzbierasz kasę to kup legalny (albo nie ). Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 W tej chwili można albo ściągnąc Windows 7 Enterprise 90dniowy trial ze strony M$, albo posiadająć oryginalny klucz ze strony M$ ściągnąc z np. torrentów wersje RC 7100. Jedyne opcje aby mieć legala za darmo Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Jedyna poza Linuxem, z którego korzystam na co dzień. Linux jest fajny, ale: - w grach Windows > Linux; - w specjalistycznych aplikacjach Windows > Linux. Do pozostałych celów wolę Linuxa. Sporo gier dobrze działa przez wine, ale z równie liczną grupą występują problemy. Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Tani OS - XP home. Jest sporo ofert w okolicach 100zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Huntcold99 0 Napisano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2009 100 zł ?? Gdzie Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 http://allegro.pl/item786257655_windows ... owane.html http://allegro.pl/item785204102_nowy_wi ... warto.html edit: viewtopic.php?f=34&t=5273 <- możesz ponegocjować Cytuj Link to post Share on other sites
Nixtone 0 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 http://allegro.pl/item786257655_windows_xp_home_wersja_pl_sp2_zafoliowane.html http://allegro.pl/item785204102_nowy_wi ... warto.html Oba te zakupy to wywalanie kasy w gó**o (już nawet nie błoto :-) ). Dlaczego? Dlatego, że goście wciskają wersje OEM do kompów DELL i w związku z tym legalne tylko i wyłącznie na kompie DELL na którym zostały pierwotnie zainstalowane. Nie dawajcie się na takie coś nabierać (a jeszcze lepiej - przestrzegajcie przed tym innych), bo używanie tego na jakimkolwiek innym komputerze jest tak samo nielegalne jak wersja piracka. Czyli po zakupie tego nie dość, że straciliście kasę, to jeszcze i tak macie pirata :-) Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 http://allegro.pl/item786257655_windows_xp_home_wersja_pl_sp2_zafoliowane.html http://allegro.pl/item785204102_nowy_wi ... warto.html Oba te zakupy to wywalanie kasy w gó**o (już nawet nie błoto :-) ). Dlaczego? Dlatego, że goście wciskają wersje OEM do kompów DELL i w związku z tym legalne tylko i wyłącznie na kompie DELL na którym zostały pierwotnie zainstalowane. Nie dawajcie się na takie coś nabierać (a jeszcze lepiej - przestrzegajcie przed tym innych), bo używanie tego na jakimkolwiek innym komputerze jest tak samo nielegalne jak wersja piracka. Czyli po zakupie tego nie dość, że straciliście kasę, to jeszcze i tak macie pirata :-) Pozdrawiam Mój wujek kupił sobie takiego OEM'a - MS mu go bez problemu zaktywował, ale w świetle licencji (brak naklejki na obudowie, komp nie Dell'a) ma nielelgalny system Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts