Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam

mam problem z z gra przy wiekszej ilosci graczy gra sie zacina, ze grac sie nie da jest to lineage 2 high five moze ktos cos poradzi ? Ta gra nie ma duzych wymagan ale gdy jest na ekranie z 400 osob na raz tnie sie strasznie moj komp to:

Plyta: Asus P7P55D PRO /intel P55, DDR3 1600, GLan, 1394/

i5: Intel Core i5-760 /2.8GHz, 8MB, LGA1156, BOX/

Grafa: Gigabyte Radeon HD6850 OC 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP [X2 CF]

ssd: A-Data Turbo 596 128GB (260/210MB/s)

hdd: Samsung 2 TB 5400rpm 32MB cache SATA-II F4EG

ram: A-Data 8GB (2x2GB) 1600MHz CL8 OC PLUS+

zasilacz: Antec High Current Gamer 520W

obudowa: Thermaltake Element G (b/z)

chlodenie: Scythe Ninja 3

pomoze mi ktos z tym :<

pozdrawiam Salkon01

Edytowane przez Salkon01

mam ssd przeciez wyzej jest jaki ma PC btw jesli chodzi o ten filmik to w miescie tez mi smiga jak na tym filmiku raz dwa sie wczytuje i nie ma scin ale mi bardziej chodzi o mass PVP w miescie sa sklepy itd ale nie ma efectow uzywanie skili itp co obciaza PCeta a co smieszniejsze inni maja gorsze kompy i im sie nie zacina jak to wytlumaczyc ? Mam zmienic ten dysk SSD na lepszy moze byc i najdrozszy byle pomoglo bo reszta raczej jak na ta gre wystarczy a w nic innego nie grywam

Też grałem sporo czasu w l2, i powiem ci że ja tam zawsze miałem i byłem do tego przyzwyczajony. Jednak dziwne że na mass pvp masz a w miastach na sklepach nie. Hmmm może pingi szkodzą albo na mass pvp za dużo danych do wczytania jaki masz internet ?

Grasz w grę a gra czyta a nie zapisuje :) Tak jak i system, no odczyt ma praktycznie ponad 2 razy szybszy ten dysk.

Jak chcesz zapis szybszy to kup wersje 128gp, ale ja tam przynajmniej sensu nie widzę.

Jak taka szybkość ssd nie wystarczy to ja już nie wiem co może być przyczyną :)

• 1 miesiąc temu...

Witam chcialbym zmienic plyte glowna ale zeby reszta podzespolow pasowala a plyta obslugiwala SATA III

Prosze o jakies propozycje

Plyta: Asus P7P55D PRO /intel P55, DDR3 1600, GLan, 1394/

i5: Intel Core i5-760 /2.8GHz, 8MB, LGA1156, BOX/

Grafa: Gigabyte Radeon HD6850 OC 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP [X2 CF]

ssdx2: Samsung 830 128GB

hdd: Samsung 2 TB 5400rpm 32MB cache SATA-II F4EG

ram: A-Data 8GB (4x2GB) 1600MHz CL8 OC PLUS+

zasilacz: Antec High Current Gamer 520W

obudowa: Thermaltake Element G (b/z)

chlodenie: Scythe Ninja 3

pozdrawiam Salkon01

jakies propozycjie ?

ale ja chce plyte glowna zmienic zeby odslugiwala SATA III nic wiecej nie potrzebuje zmienic chce tylko zeby dyskii SSd w raidzie dawaly max odczytow

czy jak wezme ten kontroler Kontroler USB 3.0 2-porty + SATA III 2-porty Transcend Pci-e PN: TS-PDC3 odczyty sie zwieksza z dyskow SSD w raidzie ? mam teraz plyte z SATA II chce zwiekszyc odczyty tych dyskow ma to sens ?