Skocz do zawartości

Płyta główna pod i5 2500k (i7 2600k) pod OC

Recommended Posts

Pownie o radiatory chodziło. Mam pytanie co do OC (tylko OC). Na której płycie wykręcę wiecej:

Maximus IV Extreme R3.0 , Evga Z68 FTW czy Asrock Z77 Professional. Evga ma 12 fazowe zasilanie, a Asrock 16+8.

Sory, że w czyimś temacie ale, widzę że podobny. :D

Dokładnie. Prawdopodobnie wykręcisz do tej samej wartości co i na płytach połowę tańszych (używając jakiegoś normalnego powietrznego chłodzenia). Obecnie większość z tych DOBRYCH płyt daje radę podkręcić procka do granicy ustalanej przez sam procek. Ekstremalne OC przeprowadza się na selektach i wtedy ma znaczenie czy podkręcasz to na EVGA czy AsRocku. Do domowych zastosowań pakować się w te płyty za powyżej 1k to lekki bezsens.

ja osobiscie mam gige polecam duzo obcji do krecenia mi i5 2500 poszedl na 5GHZ. Ale prądu zarł, napiecie było jakies 1,7 v jak spojrzałem na vatomierz miałem około 260 watów. Na tekie cos dziekuje grafy nie mam z najwyzszej polki. Kiedys miałem intela na podstawce 775 i grafe

Ati 1950 XTX podobnie ciagneła prądu. Zbierasz na płyte do krecenie plus 600 stow. A pozniej to własciwie sie opłaca spod 2011 kupowac.

Zresztą twoja kasa. A na marginesie jak sie rwiesz do krecenia to pewnie cos sie znasz na tym. Bo jak bys sie znal bys wiedzial co brać.

Ja mam gigę ,mi sie ostatnio przewineło tych płyt zawsze solidne, bez oszałamiajcych nowinek zato solidne bez problemow z pamiatkami.

Więc weź płytę pod które są dostępne dobre bloki

Po co chłodzić M/B, jeśli straci na jakości produktu, a rekordów OC bił nie będzie? GPU, CPU i RAM - więcej jest w zasadzie nie potrzebne, nad pamiątkami też bym się zastanowił.
Gość effendi360

Czemu ludziska tak trzepią portkami przed tym zamawianiem z reichu ?

Włazisz na stronę, zamawiasz, płacisz i jest. Kurna to aż takie skomplikowane ?

I zamówić sobie EVGA FTW i się nie piedzielić a nie takie sranie w banie.

Większość się języka boi i to jest główny powód, a później myślą, że będą nie wiadomo jakie koszty przesyłki, a jak się coś zepsuje to wysyłaj za granicę. I tym sposobem wybierają produkty dostępne w kraju tracąc przy tym na m.in. jakości.

Produkt komputronika karen.pl ma pododawane płytki evgi ale "chwilowy brak towaru" jak komuś zależy to niech się dopyta.

http://www.karen.pl/category/5805/Podzespoly.html?sb=&sd=&sort=0&by=&sa=&vg=0&ot=22&prod[]=77
Musiałem w kod dać, ponieważ inaczej link padał. Edytowane przez Pasjonat