Skocz do zawartości

hd 7950 vs GTX 670 MAX PAYNE 3

Recommended Posts

to znaczy ze te 3 gb ramu i 384 szyna to tylko dla wizualnej mocy .. a tak naprawde warto dolozyc jakiekolwiek pieniadze pokroju np 200 zl do gtx 670 ... na wiecej starczy do gier ....na dluuuzsza mete ...

i to oznacza ze hd 7xxx to shit dlatego jest tani .... a Nv wie co robi i po co robi ... dlatego i cena normalna

• Popieram 1

3GB jest do Renderingu GPU np. a nie do grania... ! GCN od początku było afiszowane jako karta do computingu, podczas gdy nV nigdy o GPGPU przy Keplerze nie wspominała. TO JEST INNA ARCHITEKTURA!

Czy 680 mając 1536 SPU jest 3x wydajniejszy od GTX 580 (512 SPU)?

560Ti miał wersje z 2GB VRAM, czy w grach dawało mu to przewagę nad 570 z 1280mb VRAM?

ale o czym ty mowisz człowieku mi chodzi o gry ... mnie nie obchodzi GpGPU..... rozumiesz karta graficzna dla mnie jest potrzebna jedynie do gier ....na MAX detal Sadziłem i sadze i bede sadzic dopoko ATI nic nie pokarze .. w grach ... ze HD 7xxx to SHIT !!!!a ze ty masz 7970 .. który jest tani ... a na gtx 680 ni było cie stac i dlatego kryjesz RADEONY to twoja sprawa przyznaj + dla NV

• Popieram 1

Ale cyrk ;)

Na Gtx 570 zapierd... przy maksymalnych ustawieniach tzn. wszystkie ustawienia maksymalne tylko MSAA zjada zasoby pamięci na karcie przy x2 ponad 1100Mb więć wyłączyłem, zato FXXA najwyższe, dodatkowo z panelu sterowania zapuściłem filtrowanie teksur na najwyższą jakość i wystarczy. Mogę na siłe włączyć MSAA tyle że nie widze różnicy po i przed.

Więc nie pojmuje po co ta wojna ?

Po pierwsze, ja za HD 7970 zapłaciłem na premierze 2400zł ale tego wiedzieć nie możesz i miałem tą kartę chyba pierwszy na Benchu. Plus chłodzone mam to zestawem za cenę całego twojego komputera... Więc nie mów mi że mnie na coś w kwestii sprzętu komputerowego nie stać... Bo to żałosne.

gtxxor poprawie cię. MP3 prawie na max (bez AA i "fizyki") w FHD chodzi na starej poczciwej mojej 560 non ti z zachowaniem 40-70FPS ;p

Ja popieram zdanie gtxxora. GPU nie są tylko do gier, a płacić 200zł więcej za zbędne idiotyzmy typu "latające papierki" i nic nie warte FPS nie uśmiecha mi się. Sam też dużo pracuję (niestety jeszcze na 560 non ti, ale niedługo zmiana na 7850/7870) i w takiej małej pracy co ja robię lepiej sprawdza się AMD.

@UP

Jakaś teoria spiskowa? gtxxor'a stać na SLI 680, ale po co mu to, jak GPU mu nie jest potrzebna tylko do gier? Czasy starej ATI się skończyły teraz jest AMD... BTW. AMD Shit? Chyba cie pojebkało (za przeproszeniem).

Edytowane przez Anoizmrox

Bo ja w przeciwieństwie do dzieci bogatych rodziców nie kupiłem sobie za kilka tysięcy zabawki, żeby w najnowszej grze było widać ładniejszy wybuch a koledzy na podwórku gryźli paznokcie z zazdrości...

Tylko wykonuje na tym realną robotę. W wolnej chwili zaś odpalam każdą najnowszą grę i traktuję to jako dodatkowy "ficzer" mojego komputera, a nie przeznaczenie.

Ale oni tego nie rozumieją, bo widzą tylko gry, chcą zaszpanować przed 14-15 letnimi kolegami jacy to oni bogaci, jakie efekty ma etc.

Jak dla mnie do 7950/7970 najlepiej kupować.

Edytowane przez Anoizmrox

to na okres 2 lat przewidzisz mi jaka karte najlepiej jest kupic ?

Najprawdopodobniej każda obecnie dostępna karta wyższego middle-end'u vide HD 7870 wystarczy do grania przez 2 lata... Nie wiadomo jak rynek przyjmie nową generację konsol, ale wystarczy że zrezygnujesz po jakimś czasie np z AA i powinno być ok. Rynek póki co stoi w kwestii software, a producenci hardware nakręcają hype żeby dzieci szły i namawiały rodziców do zakupu Bóg wie czego.

http://cdn2.benchmark3d.com/benchmarks/mlaa-2-0-performance-and-image-quality-review/Battlefield-3-MLAA-Comparison.jpg Format dysku przy instalacji sterowników? I kto tu jest fanbojem? Bo ja piszę jak jest a ty pi*******z jak potłuczony. A jeśli uważasz że kupując kartę nVidia dostajesz więcej to też masz z głową coś nie tak, bo topowe "Keplerki" za 2 patyki w GPGPU mają wydajność HD 7750... i to jest śmieszne. Btw... tak gloryfikujesz to Turbo to lepiej pochwal się jak karta za 2000zł nie ma softowej regulacji napięć.... tym czasem HD7970 1,3GHz na rdzeniu i twoim turbo (w GTX 670) mogę sobie wytrzeć buty.

Mało kto kupuje topową grafę pod GPGPU te karty są do gier,a jak chcesz jarać się czym innym to polecam Nvidia Tesla :P

Poza tym HD 7970 zrobi 1.3Ghz na rdzeniu,ale chyba z azotem i do tego z zasilaczem 1KW

Pozostało ci podniecanie się HD 7970 i jego teoretyczną wydajnością :majty:

Skończcie... Gtxxor zrobimy tak, ja Ci pożyczę 670 na miesiąc, sobie popracujesz na nim i wtedy zobaczymy czy wrócisz do amd...

Wróci spowrotem do syfexa bo AMD mu widocznie płaci za spamowanie na forach

Robiłem tu po 1,3GHz na 7970 i są jeszcze gdzieś wyniki na forum, z okazji testów porównawczych z Yacko. I gwarantuję że azotu nie miałem ani grama...

Właśnie GPGPU wykorzystuje się do pracy często, więc co mam kupować GTX'a 460? Haha barany to kupują karty pokroju GTX 680 żeby kolegom się pochwalić na podwórku teselacją...

a Tesla to zupełnie inny produkt i tutaj nie ma porównania.

Zrobiłem dla was testy bo już mnie denerwujecie po tych testach macie przestać mi się kłócić test zrobiłem w 8 grach w każdej w dwóch różnych rozdziałkach a mianowicie 1920x1080 i 5760x1080 oto i wyniki średnie: dla Asus GTX 680 (referent) :78fps średnio dla Msi Radeon HD7970 (referent) było to :80,3fps obie karty były kręcone na max'a i były testowane w tych samych ustawieniach poza Batman'em gdzie dałem Physx na HIGH dla GTX680 bo w końcu to jest główny argument broniących zielonych... Gry testowane : Batman Arkham City , Battlefield 3 , F1 2011 , Mass Effect 3 , Skyrim , Star Wars :The Old Republic , Shogun 2 Total War , World of Warcraft Cataclysm.I to by było na tyle jakieś jeszcze kłótnie co do wydajności?

Po dodatkowych obliczeniach stosunek ceny do fps wynosi dla GTX 680 : 29,33zł za każdy fps w grze a w 7970 wynosi to :23,06zł za każdy fps w grze to by było na tyle...

Edytowane przez matt105

masz cene mego zestawu tego ????

<<MOJE CUDO >

System Operacyjny----Microsoft Windows 7 64 bit

Procesor---- INTEL Corei5 2500K /OC 4.7)) + SILENTIUM FORTIS HE 1225

Pamięć RAM----Kingston HyperX DDR3 12GB1600MHz XMP X2 CL9 Grey Edition

Płyta główna----Asus P8Z68 - V PRO

Karta graficzna --GeForce MSI GTX 670

Zasilacz----- XFX PRO 650W 80+

Monitor----Asus-VE228TE -22 cale(FH)

Obudowa--- SilentiumPC L50

• Popieram 1

masz cene mego zestawu tego ????

<

System Operacyjny----Microsoft Windows 7 64 bit Procesor---- INTEL Corei5 2500K /OC 4.7)) + SILENTIUM FORTIS HE 1225 Pamięć RAM----Kingston HyperX DDR3 12GB1600MHz XMP X2 CL9 Grey Edition Płyta główna----Asus P8Z68 - V PRO Karta graficzna --GeForce MSI GTX 670 Zasilacz----- XFX PRO 650W 80+

Monitor----Asus-VE228TE -22 cale(FH)

Obudowa--- SilentiumPC L50

Jestem pewien że to masz mniej niż ok 16 lat ponieważ tu rozsądku nie widzę do gier 12gb ram'u wszystko drogie i tani schładzacz?

Karta referent w dodatku od Msi zamiast np od Evga?

Gość effendi360

Zawsze tak jest. Ja tam już się nie wdaję w te dysputy bo miałem jedno i drugie i wiem co jest DLA MNIE lepsze a inni niech sobie kupują co chcą. Ja tam wiem swoje. Z własnego doświadczenia. ;)