dexiji 4 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 (edytowane) http://cdn2.benchmark3d.com/benchmarks/mlaa-2-0-performance-and-image-quality-review/Battlefield-3-MLAA-Comparison.jpg Format dysku przy instalacji sterowników? I kto tu jest fanbojem? Bo ja piszę jak jest a ty pi*******z jak potłuczony. A jeśli uważasz że kupując kartę nVidia dostajesz więcej to też masz z głową coś nie tak, bo topowe "Keplerki" za 2 patyki w GPGPU mają wydajność HD 7750... i to jest śmieszne. Btw... tak gloryfikujesz to Turbo to lepiej pochwal się jak karta za 2000zł nie ma softowej regulacji napięć.... tym czasem HD7970 1,3GHz na rdzeniu i twoim turbo (w GTX 670) mogę sobie wytrzeć buty.nawet moj 7870 doszedl do 1270mhz z mala pomoca 0,05V^^ Wypadaja lepiej topowe karty:P przy rozdzialkach do 1080p a powyzej jakos radki sa lepsze Co z tego ze nv ma turbo? ja sobie zapisuje konfig oc w afterburnerze i przelanczam jak mi potrzeba lol Edytowane 3 Czerwca 2012 przez dexiji Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 podniosłeś napięcie o 0,5V? Nawet na azocie się to rzadko robi... Cytuj Link to post Share on other sites
dexiji 4 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 (edytowane) podniosłeś napięcie o 0,5V? Nawet na azocie się to rzadko robi...sorki wlanelo mi sie jedno 0 0,05 v xD juz poprawilem^^ z 1,218v na 1,268 Edytowane 3 Czerwca 2012 przez dexiji Cytuj Link to post Share on other sites
aleksander12 65 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 gtxxor ja rozumiem ze masz swoej zdanie , i te radeony są szybsze np w opengl ale do gier lepiej wziąc nvidie i to jest niezaprzeczalny fakt. Więc jak dla mnie bez sensu jest ze się z każdym szarpiesz a to że droższe , a to że w programach graf. słabe. Zrozum że jak ktoś chce tylko grać to bierze nv i ma większy spokój że coś go że tak powiem "zdenerwuje" Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Nie rozumiesz o co chodzi... walą argumenty w stylu "bo nvidia ma lepsze sterowniki", a lepszy sterownik to ten co ma chory narzut na cpu, tak? Czy od 3 lat regularne numery z kolorami po HDMI? I tak jest dobrze... Programy graficzne to akurat jeden wał... i nie opengl a openCL Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Skończcie... Gtxxor zrobimy tak, ja Ci pożyczę 670 na miesiąc, sobie popracujesz na nim i wtedy zobaczymy czy wrócisz do amd... Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 "popracujesz na nim" to jest awykonalne... Cytuj Link to post Share on other sites
DomiHD2 503 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 znowu kłótnie ... ech ile jeszcze Cytuj Link to post Share on other sites
mistrz 336 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 gtxxor zawsze w każdym temacie będzie popierać amd , więc nie ma sensu z nim dyskutować . Zamiast porównywać hd7950 do gtx670 (ta sama półka cenowa) to porównuje zawsze do hd7970 i to po OC Są ludzie , którzy będą zawsze chwalić to co posiadają nie widząc ,że coś innego może być nie gorsze no bo lepsze być nie może no niestety ale gdzie bym nie wlazł to wszędzie to jego GPUGP @#$%^&gpugpuuupgpusssrrrśśśtpt GTXXOR pogódz się z prawdą w końcu ! AMD karty nie są złe ale w grach lepiej wychodzi NVIDIA ! co da wad i zalet ma każda z nich jak ty. Wracając do tematu nowej gry max payne 3 u mnie na gtx580 śmiga pięknie a bałem się że będzie odwrotnie a tu jednak dobra robota rockstars pod względem optymalizacji.Ustawienia nie są wszystkie na max bo pewne rzeczy są zarezerwowane dla gtx680 16gb pamięci i procka i7 co według mnie chyba troszkę przesadzili pomijając to Sama gra wymiata więc polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
Pasjonat 366 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 znowu kłótnie ... ech ile jeszcze (chociaż to jest pytanie retoryczne to...) Dopóty gtxxor będzie wmawiał graczom (99,9% osób na tym forum), że dla nich lepszy jest radeon serii 79xx aniżeli kepler. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Co jest niby zarezerwowane dla GTX 680? Bo ja jakoś na HD 7970 ustawiłem wszystko 'na maksa' i żadnej opcji zablokowanej nie miałem... (chociaż to jest pytanie retoryczne to...) Dopóty gtxxor będzie wmawiał graczom (99,9% osób na tym forum), że dla nich lepszy jest radeon serii 79xx aniżeli kepler.Zaraz wpadnie Znawca, MejoKrk (bo sobie kupił GTX'a), do tego mistrz. Z drugiej strony Czesiek z tym swoim kolegą i mamy flame-war. A ja zawsze powtarzam 'argumenty', bo przymiotnik 'lepsze' można sobie wsadzić. Cytuj Link to post Share on other sites
mistrz 336 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 O Boże gtxxor jak dla wydajności gtx680 to i 7970 nie ,ale ty szybko trybisz a tak na marginesie sprawdzałeś czy są różnice przy tych wyższych ustawieniach ? Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Ale ta gra chodzi 'na maksa' na GTX'ie 560Ti więc nie wiem czemu ma nie pójść na 580 Cytuj Link to post Share on other sites
aleksander12 65 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Ta mafia robi gry pod nvidie Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Ale ta gra chodzi na maksa na HD 6870 więc nie wiem czemu ma nie pójść na GTX 580... pasuje? Cytuj Link to post Share on other sites
Pasjonat 366 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Zaraz wpadnie Znawca, MejoKrk (bo sobie kupił GTX'a), do tego mistrz. Z drugiej strony Czesiek z tym swoim kolegą i mamy flame-war. A ja zawsze powtarzam 'argumenty', bo przymiotnik 'lepsze' można sobie wsadzić.Wy wszyscy jesteście siebie warci i nawzajem się podjudzacie , chociaż ostatnio to Ty przodujesz w tejże dyscyplinie. Cytuj Link to post Share on other sites
johnsheppard 11 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 sam jesteś siebie wart Pasjonat od lat zapatrzony w niebieską i zieloną firmę człowieku nie widzisz nic innego oprócz CUDA i PhysX które są papką marketingową PhysX do papierków aby wysoko latały w Batmanie i Mirrors Edge dla szkiełek by ładnie opadały no i oczywiście CUDA które nigdy nie nadejdą co do PhysX nie jest to jakiś wynalazek, bo w każdy silnik graficzny można wpisać daną fizykę obliczanie fizyki przez GPU zamiast CPU ?? tak większość gier wykorzystuje GPU, ten PhysX był zrobiony tylko dla 3D Mark Vantage aby były wysokie wyniki jak latały sobie samolociki jak to pisałem kilka razy nie wolno porównywać wykręconego Fermi z napisem GTX 680 do HD 7970 gdyż radek to wgl inna liga takie zje..ki typu fucking gamer potrafią zauważyć tylko liczbę FPS we Frapsie, nie interesuje ich jakość obrazu czy też inne kwestie tylko liczba FPS Nvidia to odgrzewanie tego samego kotleta przez wiele, wiele lat Pasjonat jeszcze trochę a zniżysz się do Poziomu SoundGreat który to pisze jacy ludzie są biedni bo nie mogą kupić GTXa 690 za 3800zł to że ktoś tego nie kupuje to nie znaczy że jest biedny albo może mieć mniejsze dochody ale czy to go upoważnia do obrażania każdego ? sam ma gówniane komputerki z Tesco a wywyższa się twierdząc że bogaty heh Cytuj Link to post Share on other sites
mistrz 336 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Ale ta gra chodzi 'na maksa' na GTX'ie 560Ti więc nie wiem czemu ma nie pójść na 580 Nie wprowadzaj w błąd zaś ! na 560ti nie idzie na maxa bo napisałem wyraznie że u mnie nie wszystkie ustawienia są full gtx580 przy 2500k Wy wszyscy jesteście siebie warci i nawzajem się podjudzacie , chociaż ostatnio to Ty przodujesz w tejże dyscyplinie. Nie wszyscy jak już pisz w liczbie pojedyńczej albo piszemy prawdę albo bajki. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Ktoś z forum miał wszystko na full przy HD 6950... a jak używasz FXAA to MSAA nie daje się nawet na 680 / 7970 bo zarżniesz kartę bez poprawy jakości. Cytuj Link to post Share on other sites
mistrz 336 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 (edytowane) PhysX do papierków aby wysoko latały w Batmanie i Mirrors Edge dla szkiełek by ładnie opadały no i oczywiście CUDA które nigdy nie nadejdą co do PhysX nie jest to jakiś wynalazek, bo w każdy silnik graficzny można wpisać daną fizykę obliczanie fizyki przez GPU zamiast CPU ?? tak większość gier wykorzystuje GPU, ten PhysX był zrobiony tylko dla 3D Mark Vantage aby były wysokie wyniki jak latały sobie samolociki bredzisz facet gdy by tak było to czemu w każdy silnik graficzny nie wpisują obliczenia fizyki dla gpu hm..? tylko na radkach kombinują przez cpu co gó..o im to daje.A co do tych papierków i szkiełek to mi się to podoba jak i wielu innym więc daremna jest tu twoja ypowiedz na ten temat. Ktoś z forum miał wszystko na full przy HD 6950... a jak używasz FXAA to MSAA nie daje się nawet na 680 / 7970 bo zarżniesz kartę bez poprawy jakości. a jaki miał procek ? pamiętasz bo na pewno nie przy 4rdzeniach a jeśli to niech pokaże. do tego fullhd co ja mam hd,dobre Edytowane 3 Czerwca 2012 przez mistrz Cytuj Link to post Share on other sites
kamar59 264 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 570 starczy ci do MAX3 Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 W przypadku CryEngine GPU liczy fizykę i jakoś nie potrzeba PhysX'a do tego... któraś gra (nie pamiętam tytułu) korzystała z DirectCompute do obliczeń fizyki... więc jak widać da się inaczej. Sam fakt że Sony w specyfikacji dev-kit'ów PS3 chwali się obsługą PhysX, a tam przecież siedzi G70 czyli jeszcze shadery specjalizowane ... świadczy o tym że CUDA do PhysX są zbędne. 570 starczy ci do MAX3Dokładnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Pasjonat 366 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 sam jesteś siebie wart Pasjonat od lat zapatrzony w niebieską i zieloną firmę człowiekuOstatni procesor intela miałem jakieś 8 lat temu a gtx'a mam od 10 miesięcy także nie uważam się za osobę popierającą tylko te 2 firmy A reszta Twojej wypowiedzi jest z serii "fanboy war's". Nie wszyscy jak już pisz w liczbie pojedyńczej albo piszemy prawdę albo bajki.Jeśli Cię to uraziło to wybacz pisałem ogólnie. Cytuj Link to post Share on other sites
kulalek 44 Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Jak dla mnie amd .. które np 7950 w grach np takich jak bf 3 hd ma 3 gb ramu i 384 szyne a gtx 670 ma 2 gb i 256 szyne czyli mniej wydajny powinien byc a jak jest w realu ??? gtx 670 od 7950 jest lepszy... ooo poniżej screen .. http://img207.imageshack.us/img207/9800/benchbc.png 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Ktoś jeszcze patrzy na ilość pamięci przy ocenie kart? W MediaSmarkt mają GT440 z 4GB VRAM... leć po niego! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts