Gibalfc 0 Napisano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Witam, w wolnych chwilach zajmuje się grafiką i chciałbym w najbliższym czasie kupić monitor. Obecnie pracuje na tym monitorze : http://www.agito.pl/monitor-benq-24-led-v2410-eco-2492-361480.html Delikatnie mówiąc mam dość pracy na tym monitorze m.in. z powodu bardzo słabego odzwierciedlenia kolorów. Niestety nie mogę sobie pozwolić na wydatek monitora typu EIZO Bardziej niż na konkretnych propozycjach zależy mi na podpowiedzi czym sugerować się przy kupnie monitora jeśli mam zamiar pracować na nim z grafika. Cytuj Link to post Share on other sites
Robert2137 46 Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 a budżet / ?? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Niestety nie mogę sobie pozwolić na wydatek monitora typu EIZO monitory eizo kosztują od kilkunastu to ponad stu tysięcy tak czy owak potrzebny będzie budżet Bardziej niż na konkretnych propozycjach zależy mi na podpowiedzi czym sugerować się przy kupnie monitora jeśli mam zamiar pracować na nim z grafika. matrycą, gamutem, LUT, deltaE, głębią czerni, równomiernością podświetlenia, kontrastem i producentem, tak na prawdę profesjonalnie monitory produkują tylko NEC i Eizo Cytuj Link to post Share on other sites
Gibalfc 0 Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Mój budżet to 1000 zł, mogę go trochę naciągnąć. Nie wiem czy to istotne ale zaznaczę również że swój wolny czas poświęcam głównie na projektowaniu stron, animacjami itp. Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Z tańszych : Dell U2312hm Dell U2412m Jak możesz dołożyć do czegoś lepszego to : Dell U2410 HP ZR24W NEC EA232WMi Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 jak wyżej, niemniej "tańsza" opcja tak na prawdę do grafiki się nie nadaje Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts