Patrio.94 2 Napisano 17 Października 2009 Udostępnij Napisano 17 Października 2009 witam mam problem z notebookiem Toshiba A300-1N9 cały czas się zawiesza bez powodu i wyskakuje bluescreen z kodem błędu 0x00008086 Proszę o pomoc :help: Cytuj Link to post Share on other sites
yinyan 0 Napisano 17 Października 2009 Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Ja sadze ze to ramy. Powiedz jeszcze czy to się zdarza pod czas grania czy wykonywaniu innych czynności ? Podaj specyfikacje lapka. Cytuj Link to post Share on other sites
Krakers 0 Napisano 17 Października 2009 Udostępnij Napisano 17 Października 2009 może się przegrzewać? jak długo go masz? jak bardzo narażony jest na kurz? to jest częsta przyczyna podobnych sytuacji. Najlepiej dać go do serwisu jeśli jest na gwarancji a jeśli nie, komuś kto potrafi sprawnie odkręcać śrubki i używać sprężonego powietrza do pozbycia się syfu. Cytuj Link to post Share on other sites
Patrio.94 2 Napisano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2009 laptop zawiesza się bez powodu,temp. są w normie tylko dysku jest zawyżona ~44 w stresie ale to chyba normalne w laptopach specyfikacje sa tutaj http://www.vobis.pl/oferta/notebooki/tf ... 0-1n9.aspx Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 17 Października 2009 Udostępnij Napisano 17 Października 2009 toshiba satellite, jak znam ten syf to pewnie znowu coś sie przegrzewa, ostatnio miałem taką w rękach co na mostku można było jajka smażyć Cytuj Link to post Share on other sites
Patrio.94 2 Napisano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2009 temp. w idle Core #0 41 Core#1 40 GPU Core 40 HDD 44 <== HOT! po samym starcie ma 29 jak już trochę popracuje to dochodzi nawet do 48 odczyty z HWmonitor Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 17 Października 2009 Udostępnij Napisano 17 Października 2009 a ja o tempie chipsetu mówie Cytuj Link to post Share on other sites
Patrio.94 2 Napisano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2009 jak ją sprawdzić? Cytuj Link to post Share on other sites
parashut 0 Napisano 17 Października 2009 Udostępnij Napisano 17 Października 2009 pytanie: jakiego systemu używasz? i podaj mi pełną nazwe swojego napędu DVD. Cytuj Link to post Share on other sites
Patrio.94 2 Napisano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2009 system to Windows Vista Home Premium a dlaczego sądzisz że napęd jest z tym powiązany?? Cytuj Link to post Share on other sites
parashut 0 Napisano 17 Października 2009 Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Ponieważ istnieje problem z napędami TS-633 i 632, wadliwy firmware powoduje bsod bądź zamarzanie systemu na kilka sekund po czym znika napęd z "Mój komputer". Jakiś czas temu szukałem rozwiązania przyczyn bsod'ów mojej Tośki A300-1GN z napędem TS-633A i dokopałem się do forum gdzie ludzie mieli problemy z TS-632H bodajże i pomagała zmiana firmware. Niestety w moim przypadku zagęściło to bsody. Pisałem na forum Toshiby ale nikt nie udzielił sensownej odpowiedzi więc wyłaczyłem DVD w panelu i od tamtej pory to się nie powtórzyło. Aha zmieniałem TO01 na TO03, sprawdź mam nadzieje że nie masz tego feralnego 633, i jeszcze jedno: miałem na początku vista hp i tego problemu nie zauważyłem. Testowałem ten system przez miesiąc przed przesiadką na xp ale przed zmianą firmware miałem bsody z częstotliwością ok raz na miesiąc więc do końca nie wiem jak z poszczególnymi systemami by się to działo. troche chaotycznie ale nie chce przedłużać Cytuj Link to post Share on other sites
Patrio.94 2 Napisano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2009 to nie nagrywarka bo wypaliłem kilka płyt z ważnymi plikami żeby ich nie stracić w czasie ostatecznego formata i chodziła bez zarzutu nazwa napędu: HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50N Cytuj Link to post Share on other sites
parashut 0 Napisano 17 Października 2009 Udostępnij Napisano 17 Października 2009 moja nadal chodzi bez zarzutu, ale co z tego skoro nie tylko mi wykoleja system regularnie? Nie wiem, sprawdź nazwe DVD jeśli to ktoraś z tych co wymieniłem to wyłącz ją w menadżerze użądzeń i popracuj tak troche dla sprawdzenia Ja jej używam bardzo żadko więc zgasiłem ją lekką ręką EDIT: niedawno na stronie Toshiby w dziale sterowniki pojawiła się nowa wersja Intel Matrix Storage Manager, wegraj ją problem powinien ustąpić w Twoim przypadku. (napęd zupełnie inny więc wątpie w jego wine) pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Patrio.94 2 Napisano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2009 nie da rady za każdym razem jak próbuje zainstalować zawiesza się na amen.Chyba użyję partycji recovery ;/ EDIT: udało się zobaczymy jak będzie się sprawował :> Cytuj Link to post Share on other sites
Patrio.94 2 Napisano 23 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2009 @parashut zaktualizowanie Intel Matrix Storage Manager pomogło zero resetów Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
parashut 0 Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 ciesze się że mogłem pomóc pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts