Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak to jest z tymi wersjami LUCID i jego działaniem w grach (czytalem watek o poczatku i to ze dziala)? Mam 2600k, Z68extreme3 gen3 i 7850, zainstalowalem Virtu MVP Software bo green był jakiś lipny, nie moglem dodac programow do listy, wywalal blad listy xml.

Teraz jak włączam 3dmark11 to wszystko ok, wydajność wzrasta z 6541 na 8300pkt. ale jak staram się odpalić jakąś grę np Deus Ex HR to mam komunikat, że nie można włączyć gry przy tych ustawieniach direct3d. Metro 2033 zawiesza się na planszy zaraz przed menu.

z kolei jak odchacze w zakładce performance hyperformance i vir v-syncto gry smigają, ale jak sprawdzam na 3dmarku to już nie mam przyrostu wydajności. o co biega ? oczywiscie przy aplikacja mam zaznaczone zeby odpalaly sie w d-mode.

Edytowane przez kocur87

asus Sabertooth też fajna

Zdania na ten temat są dość mocno podzielone %-)

Za krótko mam tą MOBO aby się wypowiadać.

Ale, jak na razie jestem zadowolony.

Ładnie wygląda a poza tym mobas jak każdy inny o 200PLN tańszy od tej hehe...

buli się za kawałek plastiku, lecz czego się nie robi dla wyglądu pc 8)

w sprawie tej aplikacji mozna dodac zwiekszajac taktowanie integry do 1100 oczywiscie w biosie zwieksza sie wydajnosc w połaczeniu z kartą

graficzną napewno dodaje mocy do niektówrych aplikacji czy grach. W Moim przypadku to daje sie odczuc.

Czyli u mnie integra 1000Mhz plus 1024 mb + GPu Ati 5770.

• 4 tygodnie później...

tylko nie każda płyta ma Virtu moja np nie ma :)

Virtu jest to oprogramowanie i prawie każda MOBO może z tego korzystać, ALE w pełnej wersji tyko te płyty do których

producent wykupił licencję od producenta oprogramowania.

Zresztą jeśli jesteście ciekawi tego całego Virtu, macie link do sporego artykułu

opisującego ten program :D

virtu