kreeg 4 Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 dobry jest tez vsync w VIRTU.. w wielu grach znika efekt tearingu.. np. w BF3 Cytuj Link to post Share on other sites
kocur87 22 Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 (edytowane) Jak to jest z tymi wersjami LUCID i jego działaniem w grach (czytalem watek o poczatku i to ze dziala)? Mam 2600k, Z68extreme3 gen3 i 7850, zainstalowalem Virtu MVP Software bo green był jakiś lipny, nie moglem dodac programow do listy, wywalal blad listy xml. Teraz jak włączam 3dmark11 to wszystko ok, wydajność wzrasta z 6541 na 8300pkt. ale jak staram się odpalić jakąś grę np Deus Ex HR to mam komunikat, że nie można włączyć gry przy tych ustawieniach direct3d. Metro 2033 zawiesza się na planszy zaraz przed menu. z kolei jak odchacze w zakładce performance hyperformance i vir v-syncto gry smigają, ale jak sprawdzam na 3dmarku to już nie mam przyrostu wydajności. o co biega ? oczywiscie przy aplikacja mam zaznaczone zeby odpalaly sie w d-mode. Edytowane 7 Czerwca 2012 przez kocur87 Cytuj Link to post Share on other sites
kreeg 4 Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 nie wszystkie aplikacje to obsluguje... w jedej grze smiga i doklada klatki.. inne nie chca sie odpalic.. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18790 Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Ale i tak jest odczuwalny przyrost wydajności, przynajmniej na Z77 . Cytuj Link to post Share on other sites
Rexlu 170 Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Dobrze wiedzieć że to działa w praktyce, bo właśnie dlatego kupuje asrock z77 extreme 4 i dla wyglądu poniekąd i do oc no generalnie do wszystkiego Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18790 Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 dlatego kupuje asrock z77 extreme 4 Bardzo dobra MOBO Miałem kupować, tylko, że extreme 6. Ale wyszło jak wyszło i mam ,co mam Cytuj Link to post Share on other sites
Rexlu 170 Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Heh asus Sabertooth też fajna ale droga Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18790 Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 asus Sabertooth też fajna Zdania na ten temat są dość mocno podzielone Za krótko mam tą MOBO aby się wypowiadać. Ale, jak na razie jestem zadowolony. Ładnie wygląda a poza tym mobas jak każdy inny o 200PLN tańszy od tej hehe... buli się za kawałek plastiku, lecz czego się nie robi dla wyglądu pc 8) Cytuj Link to post Share on other sites
seele 21 Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 w sprawie tej aplikacji mozna dodac zwiekszajac taktowanie integry do 1100 oczywiscie w biosie zwieksza sie wydajnosc w połaczeniu z kartą graficzną napewno dodaje mocy do niektówrych aplikacji czy grach. W Moim przypadku to daje sie odczuc. Czyli u mnie integra 1000Mhz plus 1024 mb + GPu Ati 5770. Cytuj Link to post Share on other sites
tommiyacht 7 Napisano 7 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 tylko nie każda płyta ma Virtu moja np nie ma jak nie ma jak ma Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18790 Napisano 7 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 tylko nie każda płyta ma Virtu moja np nie ma Virtu jest to oprogramowanie i prawie każda MOBO może z tego korzystać, ALE w pełnej wersji tyko te płyty do których producent wykupił licencję od producenta oprogramowania. Zresztą jeśli jesteście ciekawi tego całego Virtu, macie link do sporego artykułu opisującego ten program virtu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts