barol 0 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam, złożyłem sobie taki oto zestawik, zależy mi na ciszy, portach usb3 z przodu obudowy i dosyć dobrej wydajności w grach. Nie będę bawił się w OC. Czy ten zestaw jest ok? Ewentualnie na czym można zaoszczędzić lub co dołożyć. Dzięki za ewentualne uwagi. Zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/0iG7nZ/ Cytuj Link to post Share on other sites
Dariushini0 60 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 w zasadzie nie ma się do czego przyczepić z tym że jak ma być cicho to musisz kupić chłodzenie na proca Cytuj Link to post Share on other sites
barol 0 Napisano 29 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Czyli rozumiem, że na boxowym chłodzeniu będzie kiepsko? W takim razie pewnie dorzucę silentium spartana, dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ktoś miał taki kod dzięki któremu jeśli kupujesz powyżej 1500zł to masz montaż gratis, może tutaj zajrzy Cytuj Link to post Share on other sites
Dariushini0 60 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) UWAGA!!! Polecamy zakup sprzętu komputerowego w sklepie internetowym Morele.net. Każdy użytkownik forum benchmark.pl do zamówienia powyżej 1500 zł otrzyma usługę złożenia zestawu komputerowego za 1 zł oraz wysyłkę gratis lub pendrive oraz wysyłkę gratis. Aby skorzystać z promocji należy 1. umieścić w koszyku produkty wraz z usługą montażu i w polu „Wpisz kod promocyjny” wpisać: W3FHN58JFW. Koszty wysyłki oraz cena montażu zostaną zmienione automatycznie 2. umieścić w koszyku produkty oraz pendrive i użyć kodu: LP4VT3IVI0 oo, i juz bedziesz miał 60 zł na chłodzenie Edytowane 29 Maja 2012 przez Dariushini0 Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Czyli rozumiem, że na boxowym chłodzeniu będzie kiepsko?Nie będzie źle - te BOXowe chłodzenie Intela nie są takie straszne - jak dla mnie nie ma sensu kupować Spartana, jak masz w zestawie względnie ciche chłodzenie, które bez problemu schłodzi procek Cytuj Link to post Share on other sites
Dariushini0 60 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 nie słuchaj tego kogoś kompletnie się nie zna , spartana na najmniejsze obroty pościsz i da rade w spoczynku a boxowe nie Cytuj Link to post Share on other sites
barol 0 Napisano 29 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Heh dzięki za info i za kod dzięki któremu zaoszczędzę na spartana A jeszcze takie pytanko rozumiem, że tego procka raczej nie da się podkręcić w przyszłości? Tak z ciekawości pytam Cytuj Link to post Share on other sites
b3nio 29 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 nie słuchaj tego kogoś kompletnie się nie zna , spartana na najmniejsze obroty pościsz i da rade w spoczynku a boxowe nieDariushini0 powraca,i znowu gada głupoty. BOX spokojnie wystarczy,te 6 dych lepiej dopłacić do ramu, Cytuj Link to post Share on other sites
xBlaq 4 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 A jeszcze takie pytanko rozumiem, że tego procka raczej nie da się podkręcić w przyszłości? Tak z ciekawości pytam Tylko coś tam chyba w trybie Turbo Boost czy jakoś tak lekko "podkręcisz" procka. Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) tego procka raczej nie da się podkręcić w przyszłości?Nie da się go podkręcić w żaden sposób A Spartana sobie odpuść, bo jest Tobie zbędny - a najlepiej to sam sprawdż jak komp będzie chodził na boxowym chłodzeniu , lub zainteresuj się sam i poczytaj sobie trochę informacji na ten temat na necie. Dariushini0 powraca,i znowu gada głupoty.Zgadzam się z Tobą w 100%. 8) Edytowane 29 Maja 2012 przez stelek Cytuj Link to post Share on other sites
wallhack 125 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Jak zależy ci na ciszy to polecam zmienić boxa. Miałem przez tydzień i zmieniłem, bo po prostu słychać łożysko cały czas. Spartan da radę do tego procka w 100% Cytuj Link to post Share on other sites
Djmnich 80 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Nie wiem jak box na 1155 ale na 775 w spoczynku box jest cichy. Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) Odnośnie chłodzenia BOX - jak wspomniałem "sam sprawdż jak komp będzie chodził na boxowym chłodzeniu , lub zainteresuj się sam i poczytaj sobie trochę informacji na ten temat na necie" Dla leniwych : http://www.tomshardware.co.uk/heatsink-heatpipe-cpu,review-31668.html http://www.tomshardware.co.uk/forum/275343-11-bridge-cooler http://www.tomshardware.co.uk/forum/335507-10-intel-stock-heatsink-securing-mechanisms-defective http://www.tomshardware.co.uk/forum/335482-10-intel-3770-stock-heatsink-aftermarket JAk nie znasz Angielskiego na tyle dobrze by zrozumieć co tam piszą to w skrócie : "Tak - stockowy (BOXowy) cooler jest wystarczający do IVY (bez OC) - dokupowanie chłodzenia mija się z celem" Miałem przez tydzień i zmieniłem, bo po prostu słychać łożysko cały czas. Kropla oleju załatwiła by sprawę - prawdopodobnie trafiłeś na felerną sztukę, co czasami się zdarza. Ja zawsze traktowałem taki defekt kropla oleju - czasami nawet takim zwykłym kuchennym i było po problemie. Normalnie BOXowy cooler od Intela jest cichutki, może nie jakiś tam super cichy, ale suszarka to nie jest. Jedynie co to polecał bym założyć lepszą pastę, bo ta intelowska do jakiś super nie należy Edytowane 30 Maja 2012 przez stelek Cytuj Link to post Share on other sites
wallhack 125 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Dałem olej syntetyczny i nie pomogło. Z resztą każdy ma inną tolerancję na hałas, tak więc dla jednego będzie cichy, a dla kogoś innego już nie. Cytuj Link to post Share on other sites
borax 2 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 odpisz na pw wallhack Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts