Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, chcę zakupić nowy TV LCD LED. Po głowie chodzą mi dwie propozycje

- Samsung ES8000

- Sony HX850

Który według was byłby lepszy? proszę o konkretne argumenty dotyczące wyżej podanych modeli. Wiadomo TV będzie działał z DVB-T,w niedalekiej przyszłości możliwe że z satelitą (raczej CP).

Wiadomo TV będzie wykorzystywany do oglądania naziemnej TV, ale również nacisk na filmy 1080p/720p (raczej z HDD lub pendrive), Ekran do kompa, z naciskiem na gry.

Główne wytyczne to:

- jakość obrazu

- jakość dźwięku

- funkcje multimedialne

- jakość 3d

- cena do 6,6k

Chętnie poznam waszą opinię :>

Pozdro 8)

Plazma odpada ze względu oświetlenie salonu, drugi czynnik to pobór prądu

Tam chyba jest porównanie Plazma vs LCD a nie Plazma vs LED a to też ma chyba znaczenie... Edytowane przez Wojtasx

Macalem wszystkie LCD obecnie dostepne na rynku.

Sposrod LCD najlepszym wyborem jest UE46ES8000, chociaz mozesz przyoszczedzic i kupic D8000, ktory w zasadzie niewiele sie rozni :)

LG podane wczesniej to niestety okropna kupa wzgledem tego samsunga, zaintersowanym moge dac foto ze sklepu jak wyglada w nich podswietlenie ;) (model 765)

Tak, dzisiaj jeszcze poszedlem pomacac Samsunga D7000, i tez niewielka roznica wzgledem D8000. (Roznic w podswietleniu nie zauwazylem, a o to glownie sie rozchodzi).

Wiec mozesz siegnac nawet po D7000, a do tego jest on na liscie zgodnosci z nV 3DTV Play :)

D7000 ma troszke inaczej zrealizowane podswietlenie, nieco wolniejszy procesor, oraz "wieksza" i "brzydsza" ramke :)

Gdzie się tego dowiedziałeś? Chyba nie ze sklepu?

Różni się tylko podświetlonym logo i ramką i to wszystk,o byłem na szkoleniu jak ten model wychodził :) :)

Pozdro.

Lekko poprawione podswietlenie, ale ja nie widzialem roznic.

Gdzie się tego dowiedziałeś? Chyba nie ze sklepu? Różni się tylko podświetlonym logo i ramką i to wszystk,o byłem na szkoleniu jak ten model wychodził

Wynika to z recenzji w branzy :)

Nawet na recenzji hdtvforum jest wzmianka o lekko rozniacym sie podswietleniu :)

Nim siostra się zdecydowała na model D 8000 to przeczytałem wszystko o tym modelu co chyba było możliwe :).

Telewizor uważam za naprawdę dobry, i to nie wynika z recenzji czy ktoś coś dobrze napisze czy nie ale z własnych obserwacji.

Podświetlenie w telewizorach wynika często z losowości danego egzemplarza , jeden świeci lepiej drugi mimo że ten sam, zaświeci gorzej. Ja nadal się upieram że nie ma różnic w obrazie, pomiędzy d7000, d8000, ta sama matryca i reszta bebechów :)

D8000 55 cali, nawet kalibracja nie pomogła ;).

http://blog.skalibrujtv.pl/wp-content/uploads/2011/09/Samsung55D8000uszkodzenie-1024x672.jpg