lukaszbik 0 Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Witam mampewien problem otoz ostatnio zauwazylem efekt skakania kursora w grach CoD MW2 i MW3 ogolnie najbardziej tam jest widoczny myszka czasami jakby lagi byly skacze za duzo w prawo itd. mam najnowsze stery gram na dpi 800-1000 przy Report Rate 1000 Hz nie nie wiem co zrobic by naprawic ten klopot myszka ma pamiec wewnetrzna ktora ustawia sie oprogramowaniem Oskar najnowsze pobralem wgralem od nowa 5 profili i bez zmian prosze o jakas pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
christophorus1 92 Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 wyczyść sensor, cały soft na default i zobacz czy pomogło Cytuj Link to post Share on other sites
dawiduser143 12 Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Jaki sensor myszki?.Avago czy PixelArt(ten z V-Track)? Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 I zobacz na innej podkładce. Moja x7 też kiedyś dostała takiej czkawki a okazało się że na białej kartce śmiga jak marzenie. Sprawdź to i wyczyść podkładkę. Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Zmień częśtotliowść na 500hz, czasami na 1000hz myszka może wariować, a różnicy nie zauważysz. Cytuj Link to post Share on other sites
lukaszbik 0 Napisano 28 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Jaki sensor myszki?.Avago czy PixelArt(ten z V-Track)? niestety ta gorsza wersja z V-trackiem odszukali mnie w sklepie no ale coz rozwiazalem juz problem chodzilo o to by aplikacja Oskar dzialala w tle inaczej sie cielo zapomnialem ze w Soluto wylaczylem to i dlatego cielo teraz dziala fajnie kuzwa wrocilo nie wiem juz co robic wylaczylem kompa wstaje rano odpalam te aplikacje i dalej tnie myche tzn skacze ona 500Hz nic nie dalo a bylo tak fajnie do wylaczenia kompa Cytuj Link to post Share on other sites
lukaszbik 0 Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Problem został rozwiązany definitywnie daje tutek jak to zrobiłem może komuś to kiedyś pomoże 1. Jeżeli posiadasz myszkę z osobnym oprogramowaniem zobacz czy nie możesz tego oprogramowania zaktualizować. 2. Odinstaluj sterowniki dedykowane dla myszki i spróbuj grać na tych systemowych 3. Zainstaluj MOUSE FIX 4. Podepnij myszkę pod inny port 5. Wyłączcie w Windowsie w opcjach myszki opcję Zwiększ precyzje wskaźnika. 6. Uruchom grę, normalnie. Gdy będziesz w menu głównym, wyjdź do pulpitu. Użyj Alt+TAB lub Ctrl+Alt+Delete .Uruchom Menedżer zadań. Przejdź do zakładki Procesy i znajdź proces o nazwie iw5mp.exe. Kliknij nań prawym i wybierz .Ustaw priorytet>Normalny. Po czym wejdź do gry i przetestuj myszkę. Operację tę trzeba powtórzyć za każdym razem po wyłączeniu gry. Mi osobiście pomógł punkt 6 wiec radze od niego zacząć . Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 3. Zainstaluj MOUSE FIXTo największy błąd bo wtedy ruch kursora nie jest 1:1. iw5mp.exeCo to za program bo pierwszy raz to widzę. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Pewnie COD MW3. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts