Gość Kotecek Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 (edytowane) Witam Rodzice coś brzęczą już jakiś czas, że chcą zmienić 20" CRT na LCD. Chyba im tego nie wyperswaduję... ZAŁOŻENIA... - 32" lub 26". TV będzie w segmencie i szerszy nie wejdzie. Jak wrócę do domu to sprawdzę czy 37" by weszło. 24" nie chcą. Pewnie te 32" będzie lepszą wizją. - Cena. Im taniej tym lepiej Z 1.500 PLN. Tu muszę dopytać. Ale pewnie tata wolał by z 1.000-1.200 PLN. I to chyba nierealne jest... - Pobór prądu. Jak płaszczak to ma być mniej niż je obecny CRT (60-70W). Czyli maksymalne maksismum TDP to 50W i ani dwóch watów więcej. TV będzie chodził dużo a rachunki za prąd zabójcze mamy... Żądne TV z 70W nie wchodzą w grę. Może coś z podświetleniem LED... (z uwagi na prąd) - Co będzie oglądane? TV DVB-T, magnetowid na kasety Ogólnie materiał SD, żadnego HD, FHD przez ta dekadę na bank tu nie będzie:) Tak więc 1366x768 może być, tak samo 1920x1080. Sam mam PDP i lepiej by si sprawdziło ale tam nie wejdzie. LCD zaoferuje im słabszy obraz od CRT ale uparli się i tyle. Tacie imponują płaskie wyświetlacze. Byłem teraz w jakimś Euro markecie i był Sharp 32" z poborem max 40W i coś takiego było by ok. Tylko to kosztowało 1.900 PLN. Dziwne te ceny, bo ja w grudniu PDP (jak by nie patrzeć lepsze to jakościowo od LCD) dałem 1.600 PLN ale 42" miało. Czy jest coś wartego uwagi o takich parametrach czy w takiej ceni i małym poborze prądu można wziąć cokolwiek, bo to low end i wszystko ma podobną jakość... ??? Na które firmy zwrócić uwagę. Sam mam Pansonica i jest OK. Ktoś gdzieś pisał że Sharp robi dobre. generalnie na tronach Panasonica i Sharpa dość oszczędne modele są. TDP 40-50W. Jak byście polecili kilka modeli, na które zwrócić uwagę to im przedstawię wizje i zdecydują czy chcą zmieniać czy nie. Co do miejsca zakupu. Ja kupiłem plazmę w Agito i wszystko było w porządku. To moze coś z Agito.pl Wymiary segmentu podam raczej wieczorem. Za długość postu... przepraszam Za odpowiedzi z góry dziękuję Edytowane 22 Maja 2012 przez krolik_beny Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Witam. Polecę coś niezbyt łakomego na prąd w rozmiarze 32": http://www.mixelectronics.pl/samsung-ue32eh4000-62001 http://www.mixelectronics.pl/samsung-ue32eh5000-62007 Bardzo mały pobór prądu a w trybie Energy-saving jeszcze mniejsze. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Cena i 35W prądu pasuje A jakościowo jest w porządku?? Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Powinno być wszystko ok, są to dość świeże modele. Sam użytkuję już drugi TV LCD od Samsunga i nie mogę narzekać Cytuj Link to post Share on other sites
jacent 67 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 http://allegro.pl/telewizor-led-32-tcl-l32d3300c-i2357566037.html Cytuj Link to post Share on other sites
Wojtasx 6 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Euro ma byc nadawane w HD przez DVB-T ;D Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Jeszcze ktoś musi to oglądać... W domu kibiców brak Cytuj Link to post Share on other sites
radwys 13 Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Wydaje mi się , że tak zostanie na dłuższy czas to HD . Ale nasze DVB- T szybko się rozwija ostatnimi czasy , tak więc dobrze jest wziąść coś z 1080i . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts