nanek 0 Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 witam posiadam w tej chwili nastepujacy zestaw komputerowy plyta: asus p5b procek: core2duo e6300 1,86ghz ram: 2x1gb geil 800mhz grafika: geforce 8600gt dysk: WD 250gb dzwiek: soundblaster audigy zasilacz: modecom 500w ten zestaw mam od okolo 2 lat, zmienialem tylko karte graficzna w miedzyczasie i powiem ze spisuje sie dobrze, w zasadzie nie mialem do tej pory problemow z grami , ale od jakiegos czasu zaczynam odczuwac ze "czegos" mu brakuje;) i teraz moje pytanie: lepiej zmienic calosc na cos nowszego? czy moze moze da rade jakos go zmodernizowac zeby poprawic wydajnosc? z gory dzieki za odpowiedz Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Można by podkręcić procesor (jakie masz chłodzenie na CPU? pewnie BOX?) i wymienić kartę graficzną, wtedy by jeszcze jakiś czas pociągnął A zasilacz to MC-500 czy jakis Feel? Link to post Share on other sites
nanek 0 Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 wiec tak chlodzenie jest box i zasilacz feel ewentualnie jaka karte graficzna polecacie? i czy dorzucenie jeszcze 2x1gb ramu jest oplacalne? dzieki za szybka odpowiedz Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 w takim razie OC procka w okolice 3GHz i zasilacz koniecznie do wymiany ( feel jakością nie grzeszy) + wymiana chłodzenia np. an freezer 7 pro za 50-60zł. Po tym zabiegu można wymienić karę graficzną na 9800GT/4830 i będzie ok. Link to post Share on other sites
lollipop 0 Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Tak jak mówi _nick_, podkręcić procka, zasilacz najlepiej z Chiefteca 550W (jest promocja, tylko za 310zł), znajdziesz go na tym linku. A co do karty to jak chcesz coś do 500 zł, to polecam śmiało kupić Gigabyte GeForce 9800GT 512MB chłodzone Zalmanem. Test w tym linku. Polecam! Link to post Share on other sites
gormar 0 Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Dokupić 2GB i kartę graficzną. Zasilacz przydało by się zmienić, ale nie przesadzajmy z ceną ani mocą. Ja proponuje Corsair VX450 lub ewentualnie Pentagram PSF-460-P12S. Link to post Share on other sites
profbolek 0 Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 zasilacz najlepiej z Chiefteca 550W (jest promocja, tylko za 310zł), znajdziesz go na tym [url=http://www.komputronik.pl Najpierw sprawdziłbyś ceny, potem doradzał. Ten zasilacz kupiłem w maju za 198 zł, obecnie w agito kosztuje 257 zł. Promocje w komputroniku! Link to post Share on other sites
Kafel 0 Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Ram wystarczy narazie ten co masz. Procek tak jak wspomnieli poprzednicy podkręcić ile się da i kupić mu dobre chłodzenie. Zasilacz też bym zostawił w spokoju, no chyba że po OC i wymianie karty będą z nim problemy. Całą kasę włóż w kartę graficzną i powinno być dobrze. Link to post Share on other sites
Recommended Posts