Osking 7 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 (edytowane) Witam, pytanie do ludzi ktorzy posiadaja ta karte, podkreslam posiadaja, nie masz jej, Twoj kolega ja ma albo ja widziales i czytales, prosze sie nie wypowiadaj. Czy macie z nia jakies problemy? Jak mikro przyciecia, zawieszanie sie, spowolnianie - przyspieszanie w grach w niektorych momentach , cokolwiek? Glownie chodzi mi o Gigusia 7970 3GB OC , ale o kazdej innej tez chetnie poslucham co macie do powiedzenia. Edytowane 19 Maja 2012 przez Osking Cytuj Link to post Share on other sites
DomiHD2 503 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 masz włączone VSync ? Cytuj Link to post Share on other sites
Zwolas 81 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 (edytowane) Witam, pytanie do ludzi ktorzy posiadaja ta karte, podkreslam posiadaja, nie masz jej, Twoj kolega ja ma albo ja widziales i czytales, prosze sie nie wypowiadaj. Uważasz, że jak ktoś nie miał czy nie ma tej karty to nie jest w stanie Ci pomóc? Poza tym mit mikro przycięć zaczyna się rozwijać. Ja to widzę tak, naczyta się jeden z drugim później włącza grę patrzy u siebie i widzi przycięcia. Uważam też, że nie ma sensu klonować tematów: http://forum.benchmark.pl/topic/48593-mikroprzyciecia-na-gigabite-7870/ Sorry za mały OT. Wracając do rzeczy. Sprawdź procesy w tle, czy przy wymianie karty odinstalowałeś stare sterowniki? Podaj całą konfigurację kompa. Edytowane 19 Maja 2012 przez Zwolas Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 @up wg mnie to kolega nie ma tej karty i chce ją kupić dlatego się pyta Cytuj Link to post Share on other sites
Zwolas 81 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Może i racja, ale ciężko to wywnioskować z tak sprecyzowanego postu. Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 19 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 (edytowane) Mam w moim nowo zlozonym kompie wlasnie 7970 od gigusia i odeslalem go do serwisu bo cos nie dzialalo, albo plyta albo grafika byla rozwalona bo nie bylo sygnalu do monitora. I wlasnie chce sie dowiedziec czy ludzie ktorzy ja posiadaja maja z nia problemy, poniewaz jest w moim przypadku jeszcze mozliwosc wymiany na inna karte, ale oczywiscie wiaze sie to z doplatami, zmianami itp. takze troche problemow. @Zwolas tak uwazam ze ktos kto jej nie mial nie jest w stanie mi pomoc bo chce o niej uslyszec opinie od uzytkownikow ktorzy ja maja i uzywaja, a nie od ludzi czytajacych inne tematy dotyczace w/w karty i opisujace mi co z nimi jest nie tak. Nie wiem co jest ciezko wywnioskowac z 1 postu napisalem "Czy macie z nia jakies problemy?" a nie "Czy TEZ macie z nia jakies problemy?" Poprostu zadalem zwyczajne pytanie do ludzi ktorzy ja posiadaja i potrafia mi udzielic odpowiedzi, bo karte kupilem, niedlugo juz odzyskam PC i nie wiem czy jej nie wymieniac, tylko tyle. Edytowane 19 Maja 2012 przez Osking Cytuj Link to post Share on other sites
johnsheppard 11 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 mam identyczną kartę zero problemów większość ludzi narzeka na mikro przycięcia z procesorem Intela I5 2500K praktycznie każdy kto ma ten problem ma tego I5 2500K Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Ja mam 7970, co prawda referencyjnego ale GPU i sterownik dalej ten sam. Jeśli chodzi o granie to nie jestem jakąś zapaloną jednostką; właściwie przeszedłem na tej karcie tylko Alan Wake, Sniper Elite V2 oraz Batman Arkham Asylum. W żadnej z wymienionych gier nie doświadczyłem "mikro-przycięć", "chrupania" animacji, etc. Jedynym problemem 7970 jakiego doświadczyłem jest tryb 120Hz.... jeśli wymusi się go przez grę i załącza on w momencie gdy już karta chodzi na profilu 3D, to nie ma problemu. Jeśli zaś wymusi się go przez sterownik, występują jakieś jajca z taktowaniami pamięci i czasem obserwować można flickering. Cytuj Link to post Share on other sites
johnsheppard 11 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 może winą jest chipset płyty głównej na której instalują radka ... co do Sniper Elite v2 fajna gierka ? Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Mnie się podoba. Cytuj Link to post Share on other sites
johnsheppard 11 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 no to pomyślę by się zaopatrzyć Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 19 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Ok czyli zostac przy tej karcie ? Tez mam i5 2500K, wiec zobaczymy jak to bedzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Zwolas 81 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 większość ludzi narzeka na mikro przycięcia z procesorem Intela I5 2500K praktycznie każdy kto ma ten problem ma tego I5 2500K To nie jest wcale dziwne, że statystycznie problemy występują na najpopularniejszej jednostce. Cytuj Link to post Share on other sites
johnsheppard 11 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 ciekawe to jest bardzo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts