Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, pytanie do ludzi ktorzy posiadaja ta karte, podkreslam posiadaja, nie masz jej, Twoj kolega ja ma albo ja widziales i czytales, prosze sie nie wypowiadaj.

Czy macie z nia jakies problemy? Jak mikro przyciecia, zawieszanie sie, spowolnianie - przyspieszanie w grach w niektorych momentach , cokolwiek?

Glownie chodzi mi o Gigusia 7970 3GB OC , ale o kazdej innej tez chetnie poslucham co macie do powiedzenia.

Edytowane przez Osking

Witam, pytanie do ludzi ktorzy posiadaja ta karte, podkreslam posiadaja, nie masz jej, Twoj kolega ja ma albo ja widziales i czytales, prosze sie nie wypowiadaj.

Uważasz, że jak ktoś nie miał czy nie ma tej karty to nie jest w stanie Ci pomóc? Poza tym mit mikro przycięć zaczyna się rozwijać. Ja to widzę tak, naczyta się jeden z drugim później włącza grę patrzy u siebie i widzi przycięcia.

Uważam też, że nie ma sensu klonować tematów:

http://forum.benchmark.pl/topic/48593-mikroprzyciecia-na-gigabite-7870/

Sorry za mały OT.

Wracając do rzeczy. Sprawdź procesy w tle, czy przy wymianie karty odinstalowałeś stare sterowniki? Podaj całą konfigurację kompa.

Edytowane przez Zwolas

Mam w moim nowo zlozonym kompie wlasnie 7970 od gigusia i odeslalem go do serwisu bo cos nie dzialalo, albo plyta albo grafika byla rozwalona bo nie bylo sygnalu do monitora. I wlasnie chce sie dowiedziec czy ludzie ktorzy ja posiadaja maja z nia problemy, poniewaz jest w moim przypadku jeszcze mozliwosc wymiany na inna karte, ale oczywiscie wiaze sie to z doplatami, zmianami itp. takze troche problemow.

@Zwolas tak uwazam ze ktos kto jej nie mial nie jest w stanie mi pomoc bo chce o niej uslyszec opinie od uzytkownikow ktorzy ja maja i uzywaja, a nie od ludzi czytajacych inne tematy dotyczace w/w karty i opisujace mi co z nimi jest nie tak.

Nie wiem co jest ciezko wywnioskowac z 1 postu napisalem "Czy macie z nia jakies problemy?" a nie "Czy TEZ macie z nia jakies problemy?" Poprostu zadalem zwyczajne pytanie do ludzi ktorzy ja posiadaja i potrafia mi udzielic odpowiedzi, bo karte kupilem, niedlugo juz odzyskam PC i nie wiem czy jej nie wymieniac, tylko tyle.

Edytowane przez Osking

Ja mam 7970, co prawda referencyjnego ale GPU i sterownik dalej ten sam. Jeśli chodzi o granie to nie jestem jakąś zapaloną jednostką; właściwie przeszedłem na tej karcie tylko Alan Wake, Sniper Elite V2 oraz Batman Arkham Asylum. W żadnej z wymienionych gier nie doświadczyłem "mikro-przycięć", "chrupania" animacji, etc.

Jedynym problemem 7970 jakiego doświadczyłem jest tryb 120Hz.... jeśli wymusi się go przez grę i załącza on w momencie gdy już karta chodzi na profilu 3D, to nie ma problemu. Jeśli zaś wymusi się go przez sterownik, występują jakieś jajca z taktowaniami pamięci i czasem obserwować można flickering.

większość ludzi narzeka na mikro przycięcia z procesorem Intela I5 2500K praktycznie każdy kto ma ten problem ma tego I5 2500K

To nie jest wcale dziwne, że statystycznie problemy występują na najpopularniejszej jednostce.