Skocz do zawartości

Mikroprzyciecia na Gigabite 7870

Recommended Posts

DomiHD2, muszę się wstawić w obronie gtxxor, gdyż jest jednym z niewielu na tym forum, z którymi można rzeczowo podyskutować, nawet mając całkiem przeciwne zdanie na dany temat. Trochę impulsywny facet i wyrwie mu się czasem niepotrzebne sformułowanie odnośnie innych, ale czasem naprawdę ręce opadają na niektórych.

ja go wcale nie mam zamiaru banować swój chłop wiec wiesz. On sam dobrze wie ze mamy dobre stosunki miedzy sobą :D To wiem tylko mówię mu ze go zgłaszali a to nic nie znaczy

DomiHD2, muszę się wstawić w obronie gtxxor, gdyż jest jednym z niewielu na tym forum, z którymi można rzeczowo podyskutować, nawet mając całkiem przeciwne zdanie na dany temat. Trochę impulsywny facet i wyrwie mu się czasem niepotrzebne sformułowanie odnośnie innych, ale czasem naprawdę ręce opadają na niektórych.

pożyczyłem od znajomego GTX 670 Gigapyta windforce grałem z 2 h zanim musiałem mu kartę oddać :P

ale z tego co widziałem gra nie dość że potrafiła się przyciąć to w miejscach o ilości klatek powyżej 60

choć na nvidii ciężko było takie znaleźć żadne mikroprzyciecia nie występowały

mam dostęp do wielu kart graficznych ze względu na kumpli którzy posiadają różnorakie sprzęty

lecz niestety kumple posiadają tylko grafiki ze stajni nvidii

aż mi wstyd czasem za nich

Mam pomysł o ile zadziała na Radeonie włącz v-synch i tripple buffering to powinno pomóc.

Widzę że mam ostrzeżenia a jako jedyny szukam rozwiązania problemu nie ładnie, a kolesiostwo pewnie nie ma ostrzeżeń.

Jasne że nie ma w kńcu to koleszka admina, pffffffffffffffffffffffffffffff.

Edytowane przez Lordonos

Za to ja nie komentuje czyichś postów i nie podważam innych zdania, staram się szanować wypowiedzi innych użytkowników a on to pospolity prowokator chroniony z urzędu ale to jest nie ważne, czekam na odpowiedź autora czy włączenie v-syncha z tripple bufferingiem coś dało, ja czasem tak gram i to wymusza równe układanie klatek, trzeba miec mocny komputer a on taki ma więc niech sprawdzi czy to w ogóle działa na Radeonie.

http://www.retsat1.com.pl/walczak/s3tweak/tribuffering.htm

Dla ciekawych.

Potrójne buforowanie działa tylko w aplikacjach OpenGL.

To z benchmarka oczywiście to nie prawda bo kiedyś w każdej grze przez riva tunera wymuszałem tripple buffering z v-synchem żeby nie było opóźnienia i żeby gry lepiej działały.

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Ustawienia_3D_Zarzadzanie_ustawieniami_3D,_SLI_i_PhysX-2018/strona/5648.html

Posty nie na temat powinny byc usuwane!!!

Edytowane przez Lordonos