Skocz do zawartości

Mikroprzyciecia na Gigabite 7870

Recommended Posts

Mam maly problem z Wiedzminem 2 i Skyrim. Wydajnosc w grach jest ponizej oczekiwan. Mikroprzyciecia sa podczas obracania ekranu, gdy np. biegne prosto nic sie nie dzieje, przy obracaniu juz wystepuje haczykowanie. Mimo tego, ze wg frapsa jest 60 fps to i tak sa te przyciecia podczas obracania sie. Aktualnie probowalem sterownikowi 12.3 i 12.4j ednak problem jest ten sam.

Włącz v-syncha chyba nic innego nie pomoże, wkurzające sa te microprzycięca ja czasem mam tak na athlonie x4 i GTX460 jak za szybko rusze myszką to jest microskok i nie wiem gdzie biegnę :D :D

U ciebie to jest dziwne bo masz strasznie szybki procesor, zawsze możesz sprzedac kartę kupić GTX580 i zobaczyć czy będzie tak samo :)

sprawdź procesor

powiedz co podkręcałeś

mikro przycięcia mogą być też winą zbyt dużego taktowania PCI-E

nieprawidłowo działającego chipsetu

albo ramy

grafa odpada

wiesz jak sprzedasz hd 7870 i kupisz GTX 580 to będziesz miał gorszą kartę a do tego poprzedniej generacji

Kolego mialem dokladnie to samo na radeoni 7950. Od razu mowie ze nie tylko na tych dwoch grach bedziesz odczuwac mikroprzyciecia... to jest wina sterowniki do Radeonów 7000series wiec albo poczekaj na porzadne stery albo zmien na geforca, ja tak zrobilem i wszystko jest elegancko i plynnie:)

Czasem bywa tak że stare sterowniki nie zostają usunięte do końca i najczęściej przy przesiadce z GTX na HD nowa karta nie działa tak jak powinna.

Usuń wszystkie strowniki np. programem Driver Cleaner lub czymśpodobnym, wyczyść rejestr w systemie i po restarcie zasinstaluj te z płyty która była dołączona do karty.

12.5 WHQL to nie ma, jest tylko jakiś wyciek z bety. Certyfikowane masz 12.4 + CAP1. Wy to macie wiecznie jakieś problemy ja odpukać lecę od 5850 na Radkach (6870 CrossFireX, teraz 7970) i nigdy żadnych problemów ze sterownikami, czy mikro-przycięciami.

Po pierwsze, to przejrzałbym procesy w tle - bo zdziwisz się ile np. taki Comodo AV potrafi "zjadać" jeśli się go nie wprowadzi w tryb gry. Druga sprawa to taka że wyłącz V-Sync, bo na 60Hz monitorach są czasem takie jazdy.

Trzecia to Lordonos walisz taki farmazon że człowiek się nie ma siły za głowę łapać. Forumowicz pisze z problemem, prosi o rozwiązanie - ktoś kto kupił GPU za 1,3 tysiaka, nie będzie go zmieniał ot. tak - bo nie dość że będzie na tym stratny, to karty proponowane przez ciebie i tak wymagałyby wyraźnej dopłaty. A jeśli twój zielony fanatyzm nakazuje wciskać mu co by nie mówić już niepierwszej młodości 580'tkę to proponuję rozbieg i z barana w ścianę.

• Popieram 3