johnsheppard 11 Napisano 18 Maja 2012 Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 ja miałem kiedyś CF z HD 6970 i też problemów z nimi nie miałem chociaż były to duże kloce bo referenty ;p no i wcześniej miałem CF z HD 6850 też NOŁ PROBLEM a jeszcze wcześniej HD 5750 no i jeszcze wcześniej HD 3870 X2 no a cofając się jeszcze to posiadałem HD 3870 Gigabyte 512 mb X1600 pro pod AGP i na początku miałem nvidie Gainward 6600GT oprócz nvidii nie miałem problemów Cytuj Link to post Share on other sites
Lordonos 72 Napisano 18 Maja 2012 Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 (edytowane) Zainstaluj game booster i zobacz czy coś to dało. Ludzie nie widzą micro stutteringu nawet jak im pokażesz palcem i dlatego twierdzą że nie mają problemów. Ja bym sobie sformatował dysk i zainstalował od nowa sterowniki do płyty i do karty, dograł bym dx9.0c najnowszego i wtedy sprawdził czy jest micro stutter w scyrimie i wieśku. Zielony fanatyzm haha chyba sobie to dodam do opisu. Edytowane 18 Maja 2012 przez Lordonos Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 18 Maja 2012 Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 No widzisz, ale cytaty się bierze w cudzysłów Game Booster? On wyłącza zbędne podczas grania procesy i funkcje systemu, ale nie wyłączy ci ani AV, ani jakiegoś procesu spowodowanego innymi aplikacjami. Więc jeśli to AV, tudzież jakaś infekcja są problemem to GB nic tutaj nie zrobi. Ty zapewne odczuwasz różnicę między 60 a 120 fps na monitorze 60Hz 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lordonos 72 Napisano 18 Maja 2012 Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 (edytowane) Zapewne im więcej klatek tym myszka szybciej chodzi ale nie o tym jest mowa chłopak ma micro stuttering i go nie naprawi sobie od tak. Jak format nie pomoże to już nic nie pomoże, może nowy sterownik, może ten ma za duży nażut na cpu i tak się robi. Ja też mam micro stuttering teraz mniejszy bo wymieniłem procesor ale i tak czasem jest. Jak mam z ciebie się pośmiać ty żeby ci myszka chodziła w 60 fpsach jak w grze przy 150 ustawiasz w opcjach gry żeby szybciej chodziła haha V-snch 60hz i szybkość myszki w grze na maxa :D Edytowane 18 Maja 2012 przez Lordonos Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 18 Maja 2012 Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Jak mam z ciebie się pośmiać ty żeby ci myszka chodziła w 60 fpsach jak w grze przy 150 ustawiasz w opcjach gry żeby szybciej chodziła haha V-snch 60hz i szybkość myszki w grze na maxa :DPrzełóż na polski. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lordonos 72 Napisano 18 Maja 2012 Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Za ten czas napraw micro stuttering może patch napisz do gry albo nowy sterownik?? Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Na kartach jednoukładowych nie ma w ogóle mikroprzycięć. Występują one tylko na takich dwóch układach m.in. 6990, 590, 690 i w SLI. Nie wiem co wy z tym macie... Cytuj Link to post Share on other sites
Zwolas 81 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Też się nigdy z tym nie spotkałem, a jadę na radeonach od czasów 4850. Też bym stawiał na zaśmiecony system, ew. jakieś procesy w tle, które zjadają procesor. Ludzie nie widzą micro stutteringu nawet jak im pokażesz palcem i dlatego twierdzą że nie mają problemów. Według Ciebie ja też mam mikro przycięcia, tylko ich nie widzę? Bo odniosłem wrażenie z Twoich poprzednich wypowiedzi, że jedyny sensowny wybór to jakiś GTX, nawet mniej wydajny, nawet cieplejszy, ale GTX. Cytuj Link to post Share on other sites
serafin1 125 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 (edytowane) Mam maly problem z Wiedzminem 2 i Skyrim. Wydajnosc w grach jest ponizej oczekiwan. Mikroprzyciecia sa podczas obracania ekranu, gdy np. biegne prosto nic sie nie dzieje, przy obracaniu juz wystepuje haczykowanie. Mimo tego, ze wg frapsa jest 60 fps to i tak sa te przyciecia podczas obracania sie. Aktualnie probowalem sterownikowi 12.3 i 12.4j ednak problem jest ten sam. ech te radki, nie tylko Ty masz problem. Coś mi się wydaje, że ati kontynuuje niepochlebną opinie sprzed wielu wielu lat, zawsze miała problem ze sterami. Owszem innym gry śmigają ale... opinia jednego znajomego z forum Zamieniłem Raedona 7970 na Gtx 670. Nareszcie mogę pograć bez irytacji w takie gry jak: Gta4, Rage, Wiedźmin 2 oraz Shift 2. Na Radeonie 7970 w Gta 4 i Wiedźminie są straszne mikro przycięcia a w Rage jest kompletnie niegrywalny. W Shifcie 2 podczas nocnych wyścigów na Radeonie jest 40 fps a na Geforsie stałe 60. Jedyna gra, która na Radeonie chodziła odczuwalnie lepiej ( czytaj lepszy komfort gry) jest Metro 2033. Zawsze jest tak samo - piękne słupki Radona w recenzjach a komfort gry w niektórych tytułach jest poprostu kiepski. Nie wiem, który tam smęcił o ruchach myszki w grze i wyczuwalnej prędkości w klatkach. Ustaw capa na 40fps w nowym afterburnerze - myszki nie ruszaj tylko idz w bok używając klawy. Widzisz te równe mikroskoki? Ustaw teraz 60fps i zrób to samo - mikroskoków brak, idealna płynność. Teraz ustaw 30fps - widzisz mikroskoki? Wydają Ci się płynniejsze niż te przy 40fps? Na koniec ustaw jakąś "nierówną" wartość np 37fps - widzisz że te mikroskoki są nieregularne? Tak więc albo 30 albo 60fps - cała reszta zwyczajnie rwie. (wszystko to przy 60hz). To że jeden jest na to czuły a drugi nie to już inna sprawa (ja jestem mega czuły i chciałbym tak jak wielu tego nie dostrzegać). Najlepsi są ci, którzy na telewizorach/monitorach 60hz (99% rynku)widzą więcej niż 60fps...jest to mega bzdura która zwyczajnie zaprzecza prawom fizyki - tv/mon 60hz nie wyświetla więcej niż 60fps. To że fraps pokazuje np 160fps nic nie zmienia - gra nadal chodzi w 60fps. Dlatego jak dla mnie jedyny powód wyłączenia vsynca w grach to mniejszy input lag a nie jak twierdzą "nadprzyrodzeni" bo "im fps ogranicza". Dlatego różnicy między 40 a 60 klatkMI TEGO NAWET NIE ZAUWAŻY PREDATOR Edytowane 19 Maja 2012 przez serafin1 Cytuj Link to post Share on other sites
DomiHD2 503 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Lordonos oraz gtxxor albo przestaniecie się kłócić "prowokować oraz "przezywać" bo takie dostałem zgłoszenie z tego tematu albo dostaniecie obaj bo warnie. Postarajcie sie pomóc autorowi tematu z danym problemem i tyle, nie toleruje Fanboystwa Dobrze ze ktoś zgłasza ale dajcie juz spokój bo czuwam Cytuj Link to post Share on other sites
Lordonos 72 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Jak masz słabego cepa to na geforce jest micro stuttering na masę przez nażut sterownika czasem takie że jak ruszysz myszką nie wiesz gdzie biegniesz, wiec sterownik Radeona ma większy nażut na procesor, już to pisali na labie ale ilość fps a ich rozłożenie w czasie to co innego i nie chodzi o ilość że 40 rwie a 60 nie tylko o równą odległość w czasie między klatkami. Ja widzę różnice ale ja mam 85hz więc gram w miare możliwość z 85 fpsami. Procesor masz szybki na masę ale karta pobiera wtedy dane kiedy potrzebuje a że robi to nie równomiernie co zrobisz to wina kilku rdzeni, 10 lat temu nie było micro stutteringu za to był macro stuttering na słabym kompie, będzie jeszcze gorzej ale nie ma co marudzić ja gram bez v-syncha i jest oki. Ustaw w sterowniku wszystko na wydajność grafiką będzie kiepska ale gra zacznie szybciej chodzić może skoki zniknął. I nie wiem co ma monitor nie znam się ale mogę ustawić 60hz i włączyć grę w 60 fpsach i w 100 i będzie różnica do tego takie są czasy że 60fpsów nie równe 60 fpsom bo chodzi o szybkośc renderowania klatek a nie o zmieszczenie się w czasie, bo skad wiesz że w 1milisec nie było klatek 3 potem 2 mili sec przerwy klatka potem 2 w ogólnym rozrachunku wychodzi 60 ale komfort z gry taki sobie. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Holy Mother of Flying Spaghetti Monster ! Dawno nie czytałem takiego bełkotu. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Zwolas 81 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 @Lordonos, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale wynika z tego, że mikro przycięcia to efekt nierównomiernego generowania klatek. Reasumując moje oko jest w stanie zauważyć czy linie rysowane są, co 2-3 ms. Hmmm nie wieżę. Cytuj Link to post Share on other sites
hammerdirt 0 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Jesli uwazasz ze to moze byc karta idz do jakiegos kumpla i sprawdz jak mozesz ale wedlug mnie to predzej bedzie RAM niz karta albo to antywirus jesli masz moze sie wpierdzielac( mialem tak w jednej grze ze mulilo czasami a pozniej uznal gre po uaktulnieniu bibliotek za wirusa ) Cytuj Link to post Share on other sites
Lordonos 72 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 @Lordonos, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale wynika z tego, że mikro przycięcia to efekt nierównomiernego generowania klatek. Reasumując moje oko jest w stanie zauważyć czy linie rysowane są, co 2-3 ms. Hmmm nie wieżę.Tak jest od tego są programy w których ustawiasz czy masz 1 czy 2 gpu i ci pokazuje jak to działa i ilość milisec od klatki do klatki. Holy Mother of Flying Spaghetti Monster ! Dawno nie czytałem takiego bełkotu.Obejdzie się bez twoich komentarzy wnoszących do tematu przycięć w grach NIC !!! Cytuj Link to post Share on other sites
Zwolas 81 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Tak jest od tego są programy w których ustawiasz czy masz 1 czy 2 gpu i ci pokazuje jak to działa i ilość milisec od klatki do klatki. Zapodaj linka, chętnie się z nimi zapoznam. Trochę mi się nie chce wierzyć, że oko ludzkie jest w stanie zobaczyć zmiany na poziomie ms. Cytuj Link to post Share on other sites
Yacko 69 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 (edytowane) Dlatego różnicy między 40 a 60 klatkMI TEGO NAWET NIE ZAUWAŻY PREDATOR z małymi wyjątkami - pamiętasz moje filmiki z Crysis - chyba sam widziałeś różnicę pomiedzy 40 a 60 fps ? Co do mikroprzycięć w Wiedźminie 2 niestety jest zmora wszystkich Radeonów nowej serii 7, a raczej ich sterowników. Nie szukajcie winy w 2500K, na 2600K i 2700K jest to samo. Niektórzy tego nie zauważają, ale gdy obok mają tą grę na karcie nvidii wtedy widać różnicę. Edytowane 19 Maja 2012 przez Yacko Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Lordonos, Nowaj po prostu powiedział co sądzi o twoim gadaniu bo beka z tego jest Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Wypowiedzi formułowane w taki sposób, że tłumacz google by się nie powstydził Cytuj Link to post Share on other sites
DomiHD2 503 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 od dwóch stron autor tematu nic nie napisał , ech jak cos się będzie działo to klikać ZGŁOŚ bo nie bede co chwila dawał odśwież Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Człowieku ale niektórzy piszą tu takie głupoty, że powinni dostać specjalny status użytkownika "PCLab" 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DomiHD2 503 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 gtxxor na Ciebie poszło zgłoszenie juz wczoraj dwa razy, ale nie kwalifikowało sie na Warna , widzisz cos niepokojącego do zgłaszaj nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich tematów i postów Cytuj Link to post Share on other sites
johnsheppard 11 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 z małymi wyjątkami - pamiętasz moje filmiki z Crysis - chyba sam widziałeś różnicę pomiedzy 40 a 60 fps ? Co do mikroprzycięć w Wiedźminie 2 niestety jest zmora wszystkich Radeonów nowej serii 7, a raczej ich sterowników. Nie szukajcie winy w 2500K, na 2600K i 2700K jest to samo. Niektórzy tego nie zauważają, ale gdy obok mają tą grę na karcie nvidii wtedy widać różnicę.bardzo ciekawe jakoś posiadam wiedźmina 2 i żadnych mikro przycięć nie mam więc twoje zdanie jakoś mnie nie interesuje bo jest po prostu nieprawdziwe Cytuj Link to post Share on other sites
Yacko 69 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 bardzo ciekawe jakoś posiadam wiedźmina 2 i żadnych mikro przycięć nie mam więc twoje zdanie jakoś mnie nie interesuje bo jest po prostu nieprawdziwePotwierdzasz to co napisałem - należysz do tej grupy, którzy tego nie zauważają lub nie widzieli jak gra pracuje na kartach Nvidii. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 gtxxor na Ciebie poszło zgłoszenie juz wczoraj dwa razy, ale nie kwalifikowało sie na Warna , widzisz cos niepokojącego do zgłaszaj nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich tematów i postów Spójrz że 3/4 zgłoszeń to robi gimbaza, bo im się opinia nie podoba albo coś. Nie możesz też banować ludzi za niewiedzę, tak jak ktoś pisze głupoty bo tak nie wypada. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts