Ladros 70 Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Witam. Posiadam Xboxa 360 oraz PC (athlon 4200+ x2 2.21ghz; gt 240 512mb gddr5 etc.) i zastanawiam się czy kupić nowego peceta czy zostać przy xboxie, bo pc to jednak jest pewien wydatek. Nie zwracam uwagi na przyzwyczajenie, tylko czy da się grać. Mianowicie najwięcej gram w strzelanki, w sumie to w 90% - FPSy i TPSy. Jestem jednak powiedzmy 'maniakiem grafiki'. Może nie maniakiem, ale lubię grać z ładną grafiką, której niestety jednak nie dostanę na xboxie (full hd jest dla mnie ważne), aczkolwiek zostając przy xboxie, nie będę musiał wydawać kasy na nowego peceta. I dlatego chciałbym prosić was o opinie, co będzie lepsze? Kupienie PC czy inwestowanie w Xboxa? Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
matt105 56 Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 (edytowane) Witam. Posiadam Xboxa 360 oraz PC (athlon 4200+ x2 2.21ghz; gt 240 512mb gddr5 etc.) i zastanawiam się czy kupić nowego peceta czy zostać przy xboxie, bo pc to jednak jest pewien wydatek. Nie zwracam uwagi na przyzwyczajenie, tylko czy da się grać. Mianowicie najwięcej gram w strzelanki, w sumie to w 90% - FPSy i TPSy. Jestem jednak powiedzmy 'maniakiem grafiki'. Może nie maniakiem, ale lubię grać z ładną grafiką, której niestety jednak nie dostanę na xboxie (full hd jest dla mnie ważne), aczkolwiek zostając przy xboxie, nie będę musiał wydawać kasy na nowego peceta. I dlatego chciałbym prosić was o opinie, co będzie lepsze? Kupienie PC czy inwestowanie w Xboxa? Pozdrawiam!Pc jest warte tego szczerze konsole są na poziomie Athlon x3 najsłabszy (i najbardziej się grzejący ) + jakaś stara karta np.9600gt ddr2 512mb oto ich poziom. Nie warto. Pomyślał bym o I3 + płyta pod rozbudowę itp... Edytowane 13 Maja 2012 przez matt105 Link to post Share on other sites
bynio86 12 Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 co znaczy inwestowac w xbox360? kupisz nowy dysk czy pada? grafiki w nim juz nie ulepszysz...kompa mozesz zawsze i jesli grasz w strzelanki to nie ma nic lepszego niz PC...widziales grafe z BF3 na konsolce i na PC? niebo a ziemia...biorac pod uwage ze nawet jak odpalisz na PC w minimum to i tak masz lepsza grafe niz na konsoli wystarczy spojrzec w ziemie pod wlasnymi nogami;) Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 13 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Inwestować, czyli kupować gry, akcesoria itp. Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) żadne z akcesoriów do X360 nie poprawią jego grafiki i wydajności. Kiedyś przewagą konsoli była możliwości gry na dużym ekranie TV z padem w łapce i na kanapie , teraz można zrobić to samo na pc wiec to co było taka przewagą w zasadzie zaczęło się zacierać. Plus konsoli który dostrzegam to prostota i brak zmartwień oraz dodatkowych nakładów finansowych na sprzęt , ponieważ każda gra którą uruchomisz ruszy i będzie działać płynnie (oczywiście zdarzają się wyjątki np jedna z lokacji w Dark Souls chrupie ) w tej chwili pomijam już grafikę jaką zobaczysz po takim odpaleniu bo z tym w porównaniu do pc jest średnio. No i oczywiście granie ze znajomymi na konsoli wychodzi jednak sprawniej. Z innej beczki czysto subiektywnie mam pc i X-a ale gram na Xboxie a na kompie pracuje, gram na X może dlatego że potrafię przymknąć oko na niedociągnięcie w grafice i liczy się dla mnie sama przyjemność z grania, a tej na konsoli nie brakuje. plusy konsoli łatwość obsługi nie trzeba nic wymieniać z bebechów żeby gra działała plusy PC grafika grafika i jeszcze raz grafika Jeżeli zależy Ci na grafice to wybór jest oczywisty. Może po premierze nowych konsol sytuacja się odwróci ale to jeszcze sporo czasu musi upłynąć. Edytowane 14 Maja 2012 przez r1023 Link to post Share on other sites
dutch 15 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Xbox'a zostaw sobie do tytułów ekskluzywnych(coraz mniej ale też się jeszcze trafiają), grając w całą resztę na piecu oszczędzisz na grach . Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 żadne z akcesoriów do X360 nie poprawią jego grafiki i wydajności.Wiem, nie jestem idiotą Akcesoria to jakiś np. pad, kierownica czy inne duperele. Sam skłaniam się ku PeCetowi, ale najpierw to trzeba funduszu uzbierać Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Jeśli fps'y to tylko PC, na konsole brakuje fajnych strzelanek, szczególnie multi. 1 Link to post Share on other sites
matt105 56 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) Xbox'a zostaw sobie do tytułów ekskluzywnych(coraz mniej ale też się jeszcze trafiają), grając w całą resztę na piecu oszczędzisz na grach .Czy ja wiem ekskluzywem UFC, Fight Night, SSX, Forza/Gran Turismo Nie nazwę ponieważ te gry mają swoje pc'towe odpowiedniki i ekskluzywy. Zresztą po tym co przeżyłem z konsolami stwierdziłem że sprzedam X'a PS3 starego PC dołożę kasę i złożę coś nowego. Edytowane 14 Maja 2012 przez matt105 Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Jeśli fps'y to tylko PC, na konsole brakuje fajnych strzelanek, szczególnie multi. chyba nie wiesz o czym mówisz , większość pctowych wychodzi na konsole a już na pewno największe hiciory w stylu chociażby BF3 , MW3 itd. Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 chyba nie wiesz o czym mówisz , większość pctowych wychodzi na konsole a już na pewno największe hiciory w stylu chociażby BF3 , MW3 itd.MW3 hiciorem? BF3 można jeszcze pociupać. A masz na swoich konsolkach CS'a? Quake'a? Team fortress? (Dota, lol, diablo, starcraft, można tak w nieskończoność) Na konsoli można pograć z kumplami w jakąś samochodówkę, bijatykę tak jak matt105 wymieniał, ale nie w fps'y. Poza tym nie mam zamiaru płacić abonamentu microsoft'owi za grę online. Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) MW3 hiciorem? BF3 można jeszcze pociupać. A masz na swoich konsolkach CS'a? Quake'a? Team fortress? (Dota, lol, diablo, starcraft, można tak w nieskończoność) Na konsoli można pograć z kumplami w jakąś samochodówkę, bijatykę tak jak matt105 wymieniał, ale nie w fps'y. Poza tym nie mam zamiaru płacić abonamentu microsoft'owi za grę online. Każdy ma inne gusta te gry podane przeze mnie to były tylko przykłady ( i przykro mi że muszę to tłumaczyć ) FPS-ów jest na konsole sporo z wymienionych przez Ciebie quake np jest . Poza tym konsole to inny rynek ale też znajdą się tytuły które na PC sie nie pojawiają albo wręcz powstają petycje z prośba o wydanie danej gry na PC. I jeszcze jedno - Czy każe Ci coś komuś płacić ? - Czy ja gdzieś pisałem że konsole są lepsze ? - Na moich konsolkach ? Edytowane 14 Maja 2012 przez r1023 Link to post Share on other sites
Marabuts 10 Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Zostaw konsolę. W peceta będziesz musiał włożyć ze 2-3 tysiące, żeby nowe gry chodziły w odpowiedniej rozdzielczości z wysokim poziomem detali. Tymczasem do konsoli będziesz dokupował tylko gry. Zresztą w FPSy gra się praktycznie tylko na konsolach. Wystarczy porównać sprzedaż MW3 pod względem platform, nie mówiąc już o sprzedaży serii Gears of War, czy innych. Link to post Share on other sites
matt105 56 Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 MW3 hiciorem? BF3 można jeszcze pociupać. A masz na swoich konsolkach CS'a? Quake'a? Team fortress? (Dota, lol, diablo, starcraft, można tak w nieskończoność) Na konsoli można pograć z kumplami w jakąś samochodówkę, bijatykę tak jak matt105 wymieniał, ale nie w fps'y. Poza tym nie mam zamiaru płacić abonamentu microsoft'owi za grę online.Faktycznie w przeciwieństwie do obu nie znających się na hardware panów masz rację co do samochodówek to tych pc'towych jest więcej ale gorzej z bijatykami i SSX'em lecz wiadomo kto by kupował konsolę dla tych dwóch gatunków tylko fan boksu albo MMA... Swoją drogą za pieniądze konsoli można mieć lepszego pc i zawsze można sprzedać starego z tym problemu nie ma... Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Kupienie PC czy inwestowanie w Xboxa? Kupić PeCeta ale konsolę też zostawić. Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 15 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 @up Konsola być będzie zawsze, ale tak tylko pytam, bo lubię ładną grafikę, full hd i strzelanki, w które też nie za bardzo umiem grać na xboxie Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 To szykuj trzy koła na nowego peceta. Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 15 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 NIE PRAFDA, bo bardzo przekonujący i solidni sprzedawcy z allegro dadzą mi taniej Link to post Share on other sites
Gość TheRedGuy Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Przeciez pada z X i np kierownice bez problemu uzyjesz w pctce... Granie w FPSy na klocu zakrawa o masochizm. Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 15 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Możecie polecić mi jakiś dobry monitor full hd z tunerem tv, żeby pod xboxa (hdmi) dało się podłączyć? Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 (edytowane) Wcale w FPSy tak źle na konsoli się nie gra -,- Graliście na padzie chociaż ponad 2 miesiące żeby wyprowadzić taką tezę? Edytowane 16 Maja 2012 przez Rafcio1874 Link to post Share on other sites
Gość TheRedGuy Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 W porownaniu do klawiatury i myszki? przestan to nie jest zwykla masakra, To morderstwo,gwalt i dekapitacja. Gralem na ps3 przez prawie 2 lata, teraz mam xkloca i rownie ch... gra sie w fps'y. Po 2 miesiacach da sie juz w miare jako tako pograc, mimo wszystko jest to delikatnie wkur.... i niewygodne. OK da sie Starem czy Kamazem odwozic dzieci do szkoly tylko po co jak sa do tego wygodniejsze i bardziej precyzyjne narzedzia. Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 ZAleży jak komu pasuje Nie ma sensu tego dalej ciągnąć, bo wielu ludzi gra na padzie w FPSy na kompie. Kwestia gustu Link to post Share on other sites
BlackovXpl 42 Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Mam xboxa i wole grac padem niż myszką i klawiaturą, po pierwsze wygodniej i lepiej się jak dla mnie gra o 2x. W moim przypadku zawsze pad jest lepszy czy to fps, wyścigi czy przygodówka. Nie rozumiem dlaczego wiekszosc ludzi woli myszke, jakies przyzwyczajenie czy cos? Link to post Share on other sites
Madzina 47 Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Powiem jedno jeżeli potrafisz i jest to dla ciebie wygodne grac w FPS'y na konsoli to nie kupuj nowego komputera. Ten obecny wystarczy ci do tego czego nie da sie na konsoli robić Link to post Share on other sites
Recommended Posts