MrToffuPL 0 Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 (edytowane) Tak jak w temacie. Niedługo zaopatrzę się w nowy sprzęt (gdzieś na początku czerwca). Komputer kupuję z monitorem i systemem operacyjnym. Przewertowałem sobie trochę forum i wstępnie złożyłem coś takiego: http://imageshack.us...ywanie3esc.jpg/ Komputer będzie wykorzystywany głównie do gier komputerowych, czasem do robienia filmów. Od razu mówię, że nie mam zamiaru robić OC. Tak więc proszę was o ocenę, ew. poprawki. Maksymalny budżet to 4000zł, więć i tak już go trochę przekroczyłem, więc proszę nie podawajcie mi o wiele droższych podzespołów. Oczywiście jak pewnie zauważyliście, będę kupował na esc.pl, ltego mam też pytanie czy oferują tam złożenie zestawu za darmo? EDIT: Wprowadziłem kilka zmian: -Monitor zmieniłem na Benq GL2450HM -Ram na Kingston 8GB I jeszcze jedno pytanie: Myślałem, że ta płyta gówna to AsRock H61iCafe, jednak to nie ona. Co do tej płytki to nie jestem do końca przekonany, podobno jest awaryjna. Moglibyście podać jakaś inną w podobnej cenie? Edytowane 11 Maja 2012 przez MrToffuPL Cytuj Link to post Share on other sites
Nerwus__2 22 Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 (edytowane) CPU : za 80 zł więcej (zależy jaki sklep) masz i5 2500K. Mobo : Asrock Z68 Pro3 Ram : Kingston HyperX 2x4 GB 1333 Mhz GPU : Wiem mówiłeś żeby nie podawać droższych podzespołów ale 670 miałbyś za 1500 - 1700 , względem 570 przyrost mocy będzie mocno widoczny ( 670 ma wyniki lepsze/takie same jak radeon 7970 ). Karty pojawią się dopiero za kika - kilkanaście dni. PSU : może corsair 500 W. ------------------------------------------------------------------------ Ceny z agito.pl : Mobo : 388 zł CPU : 800 zł Ram : ok. 200 zł PSU : ok. 200 zł Edytowane 11 Maja 2012 przez Nerwus__2 Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 (edytowane) Oczywiście jak pewnie zauważyliście, będę kupował na esc.pl, ltego mam też pytanie czy oferują tam złożenie zestawu za darmo?nie widziałeś reklamy? http://img844.imageshack.us/img844/5373/beztytuuvdf.jpg btw. zamiast systemu proponuje dysk SSD, to Ci da realny wzrost wydajności... Edytowane 11 Maja 2012 przez mutissj Cytuj Link to post Share on other sites
MrToffuPL 0 Napisano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 MuTi: Nie nie widziałem, ale dziękuję za informację Nerwus: Nie rozumiem tylko czemu mam dopłacać jakieś 200zł (do procesora i do płyty głównej) skoro nie będę podkręcał. Chyba lepiej pozostać przy aktualnych w takim przypadku. Cytuj Link to post Share on other sites
Nerwus__2 22 Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 (edytowane) aj , nie doczytałem informacji właśnie co do OC. W takim razie oczywiście zostań przy swoim zestawie no i sorki za zamieszanie. Powiedz tylko : czmu nie będziesz robić OC ? w tym procku to tylko zmiana mnożnika .. kupując mój zestaw zyskałbyś na wydajności , przy OC to już wogóle .. każdy mówi nie będe kręcić i już , a za stosunkowo niewiele większe pieniądze można mieć zestaw na dłuższą metę , i świetny do prostego OC .. Edytowane 11 Maja 2012 przez Nerwus__2 Cytuj Link to post Share on other sites
MrToffuPL 0 Napisano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 (edytowane) Owszem, wiem to i naprawdę bardzo poważnie zastanawiałem się nad i5 2500k, aby mieć możliwość zrobienia OC. Tylko, że po prostu znając siebie i tak bym się za to nie wziął i niepotrzebnie wydał bym większe pieniądze, a budżet i tak już został przekroczony. Wielkie dzięki za pomoc Wprowadziłem kilka zmian: -Monitor zmieniłem na Benq GL2450HM -Ram na Kingston 8GB I jeszcze jedno pytanie: Myślałem, że ta płyta gówna to AsRock H61iCafe, jednak to nie ona. Co do tej płytki to nie jestem do końca przekonany, podobno jest awaryjna. Moglibyście podać jakaś inną w podobnej cenie? Edytowane 11 Maja 2012 przez MrToffuPL Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts