Cosmos24 29 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witam mam zamiar zakupić XFX HD6870 Dual Heatpipe 1GB (HD-687A-ZDFC) są jakieś negatywnie opinie tego modelu? / czy możne warto dołożyć do Gigabyte HD 6870 1GB (GV-R687OC-1GD) http://www.mwave.com/mwave/specHR/images/BZ00354a.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Obie karty mają dobre chłodzenia, choć większość poleca Gigabyte, który ma sprawdzone chłodzenie WindForce X3, tyle że jest dość długa. Cytuj Link to post Share on other sites
DomiHD2 503 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 nie warto. WF x3 wcale nie jest taki rewelacyjny sam miałem i było Ok ale nie tak jak o tym mówili, pod obciążeniem te 3 wentyle jednak słychać, ten XFX wypada bardzo dobrze i jego chłodzenie jest bardzo dobre Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 W takie obudowanej gpu mowia ze temperatury sa wyzsze, il w tym prawdy, mowie o xfx.Polecam Gigabyte'a, nie spotkałem się jeszcze z uzytkownikiem, który by na nią narzekał. Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 http://pccentre.pl/article/show/XFX_Radeon_HD_6870/id=17560 Cytuj Link to post Share on other sites
wallhack 125 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Mam dokładnie ten model i karta jest bardzo fajna, żadnych problemów, względnie cicha, temperatury w normie. Niestety ma 2 wady - praktycznie nie da się jej podkręcać - u mnie maks 925Mhz na rdzeniu, napięcia nie da się podnieść. Po drugie tylko 2 lata gwarancji. Z drugiej strony kartę można dostać już za 599zł, a w tej cenie na pewno nie ma nic lepszego. Cytuj Link to post Share on other sites
Wojtuk 0 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Zakupiłem tego XFX-a nieco ponad tydzień temu. Co do wydajności, to jeszcze się nie będę wypowiadał. Grałem w zasadzie jedynie w Wiedźmina 2. Na ultra się nieco przycina, ale na wysokich da się zupełnie swobodnie pograć (z prockiem i3 2120). Jedyne uwagi to jednak hałas. Nie mam zbytnio porównania, ale przy rozgrzaniu wiatrak kręci się powyżej 65% wydajności (wg wskazań Catalyst ATI) i to już bardzo wyraźnie słychać. Grzeje się w cieplejsze dni pod obciążeniem do ponad 70 stopni C i wtedy już szum jest znaczny. Powtórzę, że nie mam porównania np. z tym Gigabytem, ale mnie to bardzo przeszkadza. Bez obciążenia, wiatraki niemal niesłyszalne. Mam przy okazji pytanie. Jakie narzędzie polecicie do małego podkręcenia tej karty? Próbowałem trochę podnieść wartości w Catalyst ATI, nie chcę jednak przesadzić i nie wiem czy to dobry sofcik do tego. Do jakich wartości sugerujecie bezpiecznie podnieść taktowanie GPU (aktualnie 925) i taktowanie pamięci (aktualnie 1070). Cytuj Link to post Share on other sites
domena 2 Napisano 9 Maja 2012 Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Co byś nie wybrał powinieneś być zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 10 Maja 2012 Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 msi afterburner Cytuj Link to post Share on other sites
BlackovXpl 42 Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 msi afterburner jest chyba najlepszy do podkręcania kart graficznych. Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 i do pomiaru fps obciążenia rdzenia i pamięci Cytuj Link to post Share on other sites
Cosmos24 29 Napisano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Mam dokładnie ten model i karta jest bardzo fajna, żadnych problemów, względnie cicha, temperatury w normie. Niestety ma 2 wady - praktycznie nie da się jej podkręcać - u mnie maks 925Mhz na rdzeniu, napięcia nie da się podnieść. Po drugie tylko 2 lata gwarancji. Z drugiej strony kartę można dostać już za 599zł, a w tej cenie na pewno nie ma nic lepszego.Według tego artykułu podkręca się ładnie http://pccentre.pl/a...D_6870/id=17560 a i napięcia MA odblokowane.Czy oby napewno asz masz właśnie ten model? Cytuj Link to post Share on other sites
foxy97 121 Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 doloz do http://allegro.pl/superpromocja-vtx3d-radeon-hd-6950-1gb-i2335958212.html, a jak nie to kukupuj 6870 nic lepszego w tej cenie nie ma Cytuj Link to post Share on other sites
BlackovXpl 42 Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Ja też nie mogę podnosić napięcia i mam tylko 940 na rdzeniu i 1150 pamięci Cytuj Link to post Share on other sites
Dzonzi 49 Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 łeeeee...ja mam ta karte i jestem bardzo zadowolony, wszystko chodzi na max detalach w 1600x1200 taki monitor. niestety box na cpu zaglusza gpu i nie wiem jak glosna ale wg mnie jest elegancko. 44% chodza wemtyle w crysisie i ma ponizej 60 stopni z tego co pamietam Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Zakupiłem tego XFX-a nieco ponad tydzień temu. Co do wydajności, to jeszcze się nie będę wypowiadał. Grałem w zasadzie jedynie w Wiedźmina 2. Na ultra się nieco przycina, ale na wysokich da się zupełnie swobodnie pograć (z prockiem i3 2120). Jedyne uwagi to jednak hałas. Nie mam zbytnio porównania, ale przy rozgrzaniu wiatrak kręci się powyżej 65% wydajności (wg wskazań Catalyst ATI) i to już bardzo wyraźnie słychać. Grzeje się w cieplejsze dni pod obciążeniem do ponad 70 stopni C i wtedy już szum jest znaczny. Powtórzę, że nie mam porównania np. z tym Gigabytem, ale mnie to bardzo przeszkadza. Bez obciążenia, wiatraki niemal niesłyszalne. Mam przy okazji pytanie. Jakie narzędzie polecicie do małego podkręcenia tej karty? Próbowałem trochę podnieść wartości w Catalyst ATI, nie chcę jednak przesadzić i nie wiem czy to dobry sofcik do tego. Do jakich wartości sugerujecie bezpiecznie podnieść taktowanie GPU (aktualnie 925) i taktowanie pamięci (aktualnie 1070).W jakiej rozdzielczości grałeś możesz powiedzieć bo bratu mam zamiar taką kupić ale wersję WF3 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts