Skocz do zawartości

XFX HD 6870 Opinie

Recommended Posts

Witam mam zamiar zakupić XFX HD6870 Dual Heatpipe 1GB (HD-687A-ZDFC)

są jakieś negatywnie opinie tego modelu? / czy możne warto dołożyć do

Gigabyte HD 6870 1GB (GV-R687OC-1GD)

http://www.mwave.com/mwave/specHR/images/BZ00354a.jpg

nie warto. WF x3 wcale nie jest taki rewelacyjny sam miałem i było Ok ale nie tak jak o tym mówili, pod obciążeniem te 3 wentyle jednak słychać, ten XFX wypada bardzo dobrze i jego chłodzenie jest bardzo dobre

W takie obudowanej gpu mowia ze temperatury sa wyzsze, il w tym prawdy, mowie o xfx.Polecam Gigabyte'a, nie spotkałem się jeszcze z uzytkownikiem, który by na nią narzekał.

Mam dokładnie ten model i karta jest bardzo fajna, żadnych problemów, względnie cicha, temperatury w normie.

Niestety ma 2 wady - praktycznie nie da się jej podkręcać - u mnie maks 925Mhz na rdzeniu, napięcia nie da się podnieść. Po drugie tylko 2 lata gwarancji.

Z drugiej strony kartę można dostać już za 599zł, a w tej cenie na pewno nie ma nic lepszego.

Zakupiłem tego XFX-a nieco ponad tydzień temu. Co do wydajności, to jeszcze się nie będę wypowiadał. Grałem w zasadzie jedynie w Wiedźmina 2. Na ultra się nieco przycina, ale na wysokich da się zupełnie swobodnie pograć (z prockiem i3 2120). Jedyne uwagi to jednak hałas. Nie mam zbytnio porównania, ale przy rozgrzaniu wiatrak kręci się powyżej 65% wydajności (wg wskazań Catalyst ATI) i to już bardzo wyraźnie słychać. Grzeje się w cieplejsze dni pod obciążeniem do ponad 70 stopni C i wtedy już szum jest znaczny. Powtórzę, że nie mam porównania np. z tym Gigabytem, ale mnie to bardzo przeszkadza. Bez obciążenia, wiatraki niemal niesłyszalne.

Mam przy okazji pytanie. Jakie narzędzie polecicie do małego podkręcenia tej karty? Próbowałem trochę podnieść wartości w Catalyst ATI, nie chcę jednak przesadzić i nie wiem czy to dobry sofcik do tego. Do jakich wartości sugerujecie bezpiecznie podnieść taktowanie GPU (aktualnie 925) i taktowanie pamięci (aktualnie 1070).

Mam dokładnie ten model i karta jest bardzo fajna, żadnych problemów, względnie cicha, temperatury w normie. Niestety ma 2 wady - praktycznie nie da się jej podkręcać - u mnie maks 925Mhz na rdzeniu, napięcia nie da się podnieść. Po drugie tylko 2 lata gwarancji. Z drugiej strony kartę można dostać już za 599zł, a w tej cenie na pewno nie ma nic lepszego.

Według tego artykułu podkręca się ładnie http://pccentre.pl/a...D_6870/id=17560 a i napięcia MA odblokowane.Czy oby napewno asz masz właśnie ten model?
  • 1 miesiąc temu...

łeeeee...ja mam ta karte i jestem bardzo zadowolony, wszystko chodzi na max detalach w 1600x1200 taki monitor. niestety box na cpu zaglusza gpu i nie wiem jak glosna ale wg mnie jest elegancko. 44% chodza wemtyle w crysisie i ma ponizej 60 stopni z tego co pamietam

Zakupiłem tego XFX-a nieco ponad tydzień temu. Co do wydajności, to jeszcze się nie będę wypowiadał. Grałem w zasadzie jedynie w Wiedźmina 2. Na ultra się nieco przycina, ale na wysokich da się zupełnie swobodnie pograć (z prockiem i3 2120). Jedyne uwagi to jednak hałas. Nie mam zbytnio porównania, ale przy rozgrzaniu wiatrak kręci się powyżej 65% wydajności (wg wskazań Catalyst ATI) i to już bardzo wyraźnie słychać. Grzeje się w cieplejsze dni pod obciążeniem do ponad 70 stopni C i wtedy już szum jest znaczny. Powtórzę, że nie mam porównania np. z tym Gigabytem, ale mnie to bardzo przeszkadza. Bez obciążenia, wiatraki niemal niesłyszalne. Mam przy okazji pytanie. Jakie narzędzie polecicie do małego podkręcenia tej karty? Próbowałem trochę podnieść wartości w Catalyst ATI, nie chcę jednak przesadzić i nie wiem czy to dobry sofcik do tego. Do jakich wartości sugerujecie bezpiecznie podnieść taktowanie GPU (aktualnie 925) i taktowanie pamięci (aktualnie 1070).

W jakiej rozdzielczości grałeś możesz powiedzieć bo bratu mam zamiar taką kupić ale wersję WF3 ?