Skocz do zawartości

kamerka internetowa dobrej jakości .

Recommended Posts

Cześć :)

Planuję zakup dobrej kamerki internetowej na kilka lat , chciałbym aby osoba z którą rozmawiam przez skype bez problemu mnie rozpoznała .

oto moi faworyci :) :

http://allegro.pl/kamera-internetowa-z-mikrofonem-logitech-c170-lodz-i2308534649.html

lub

http://allegro.pl/listing.php/search?string=c210&category=16321

czy poprostu lepiej trochę dołożyć ;)

http://allegro.pl/kamera-logitech-c270-hd-24h-f-vat-promocja-i2325794177.html

lub

http://allegro.pl/kamera-internetowa-creative-live-cam-chat-hd-720p-i2298065683.html

Bardzo proszę o opinie o tych kamerkach , którą najlepiej wybrać albo może jakąś inną :) ?

Mój budżet wynosi max 90zł no chyba że się tyle nie opłaci dać za kamerkę :)

mam również pytanie czy 720hd to prawdziwa jakość ?

Z góry bardzo dziękuje :)

• Popieram 1

ale wszystkie maja zbliżone parametry którą nie weźmiesz będzie dobrze

bierz te droższe bo jest różnica vga to nie 720hd

nie ma różnicy którą droższą weźmiesz

a co do jakości 720 nagrywa tak jak oglądasz filmy na youtube w 720 (chodzi o rozdzelczość jak weźmiesz sobie na pełny ekran)

Ewentualnie któregoś z tych nowych LifeCamów od Microsoftu. (HD-3000 albo HD-5000) One szczególnie dobrze radzą sobie z odwzorowaniem kolorów i automatycznie ustawiają ostrość.

te kamerki są za******e. Widzialem je w akcji i na prawdę jakość obrazu jest niezła. Widziałem też te z serii Cinema - ma ustawienie ostrości automatyczne, więc nie trzeba kręcić optyką aby cokolwiek ustawić. No i HD Ready lub Full HD w zależności od modelu.

• 2 tygodnie później...

właściwie teraz to nie ma co się bawić w vga, troszkę to już przestarzałe i męczące. Ładnie się prezentują te LifeCamy więc spokojnie można brać ;)

i w dodatku certyfikowane przez Skype - więc wiadomo że będą 100% zgodne z komunikatorem. Czasami są problemy z jakąś chińszczyzną bo działają na dziwnych sterownikach.

Poszukaj sobie Logitech Sphere AF. Używki tanio na aledrogo do dostania, ostatnio za 80zł widziałem. Optyka Zais'a i sprzętowy przetwornik 2Mpix robi niezłą robotę. Brakuje tylko doświetlania IR.

Ja miałem Logitech'a (droższa) i Creative'a (tańsza) i z obu jakoś nie byłem zadowolony. Do Logitech'a znaleźć sterownik to był sukces, a do Creative'a po zmianie systemu z Visty na 7 nie pasował żaden sterownik i kamera nie działa po dzisiejszy dzień :/ dlatego profilaktycznie już bym tych firm nie wybrał..

Dziwne. Przeszło mi przez ręce wiele kamer Logiszajsu i do tej pory nie miałem problemu ze sterownikami do nich. Nawet jak nie wiedziałem jak się kamera nazywa to po obrazku na stronie mogłem znaleźć. Są jeśli się nie mylę wszystkie jakie wyprodukowali.

Gorzej było z kamerami Creative'a do tego nie ma sterowników.

@up

Spoko, że się udało ale czemu akurat muszę mieć konto na tym portalu, żeby to pobrać? Takie coś powinno być na stronie producenta ogólnodostępne. Nie mówię, że Logitech jest zły, bo np. klawiaturę bardzo sobie chwalę ale jakieś wsparcie powinno być dla własnych produktów.

Edytowane przez MatiQ