Osking 7 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witam, posiadam juz tego laptopa od 4 lat. Wlasnie rozwala mi sie karta graficzna, tzn. w grach czarny ekran i trzeba resetowac laptopa. Akurat zamowilem komputer ktory dojdzie na dniach i to w najlepszym momencie bo od kilku dni czarny ekran pojawia mi sie nawet przy normalnym przegladaniu stron. I tutaj jest moje pytanie. Czy warto zrobic reballing i jakie sa ceny takiego zabiegu? Chcialbym zeby laptop jeszcze troche mi posluzyl, juz nie tyle co do gier, tylko do ogladania fimow i przegladania internetu, ma dobra matryce 1920 x 1200 WUXGA 17' wiec do tego sie nadaje dosc dobrze. Czy robil ktos reballing , jezeli tak to na ile to "pomaga" i czy mozna to zastosowac wielokrotnie czy nie warto juz w niego inwestowac i lepiej kupic cos nowego za max 2 tys. Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 17 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 (edytowane) jakies sugestie? Edytowane 17 Maja 2012 przez Osking Cytuj Link to post Share on other sites
Alwego 11 Napisano 17 Maja 2012 Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 (edytowane) 9800 GTS? Te karty chyba nie miały problemu :? Nigdzie nie mogę znaleźć czy lapek ma mxm czy to wlutowany układ. Może kup najtańszą kartę na mxm (w wersji 2.0?) i do netu i słabszych gier się nada Na początek też spróbuj 'skręcić' kartę aby zbyt intensywnie nie pracowała i się nie nagrzewała za bardzo. Edytowane 17 Maja 2012 przez Alwego Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 18 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 wlutowany uklad. Wiesz karata ma juz swoje lata, ponad 4 wiec nie moge od niej juz za duzo wymagac, dlatego nie wiem czy reballing zrobic czy lepiej sie juz tego lapka pozbyc za jakies grosze i ktos inny moze sie z nim bawic jak chce Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts