Warrk 5 Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Znajomy poprosil mnie o porade w wyborze telewizora, jego ulubiona firma to samsung. Watpliwosci 1. Plasma czy LCD (ew podwietlenie LED) 2. Jaki producent w przypadku plasmy, bo LCD to zdecydowanie Samsung. 3. Na ile prawda jest b. wysoki pobor pradu Plasm ? 4. Czy czern faktycznie jest taka kiepska w dobrych LCD ? Modele ktore sie znajomemu spodobaly (po mojej interwencji zeby nie brac sony) to: Samsung LE46B650 i PS50B650 Dzieki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 11 Października 2009 Udostępnij Napisano 11 Października 2009 http://www.agito.pl/telewizory/samsung- ... 1:NaN,4000 1. Najlepszym rozwiązaniem jest podświetlenie LED ale na dzień dzisiejszy to bardzo duży wydatek. 2. Sony, Samsung, Sharp 3. No to prawda że plasmy są prądo-żerne 4. Na ogół plasma ma lepszy obraz niż LCD (i tu chodzi jedynie o kontrast) - Ja mam TV Samsunga LCD i czerń jest spoko Cytuj Link to post Share on other sites
Warrk 5 Napisano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2009 To chyba najlepiej bedzie jak go zabiore do sklepu gdzie bedzie mozna obejrzec plazme i LCD obok siebie - znajomy sam bedzie mogl sobie wybrac ktory mu bardziej pasuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts