Skocz do zawartości

RISEN 2 MROCZNE WODY - Blue problem...

Recommended Posts

Witam!

Zakupiłem wczoraj oryginalna gre RISEN 2,i mam problema,po zainstalowaniu gdy ja włączam niby się wszystko pięknie ładnie ładuje,a po chwili kółeczko od windowsa się zatrzymuje i po jakichś 5 sekundach wyskakuje blue screen,czym to może być spowodowane?? Szok żeby kupić nowa gra za 120zł i na takim sprzęcie jeszcze mieć problem...

Pomocyyyyyyyyyy :cry:

Napisano (edytowane)

Gra przeinstalowana,system nowy zrobiony,sterowniki najnowsze,temperatury niskie,a gra sie nawet nie włacza pokazuje sie tylko logo na ekranie podczas ładowania,i wyskakuje blue...

Podejżewam jakiś problem z ramem lub procem,ale nie wiem co :(

Edytowane przez Nextassy

Poprzekładaj ramy, albo wyjmij jedną kość i zobacz czy będzie tak samo, zobacz czy nie masz za dużo kurzu w kompie, jeśli jest to delikatnie poczyść, zobacz napięcia na zasilaczu, czy za mocno się nie zmieniają pod obciążeniem. Zobacz czy w jakiejś innej grze, która będzie wymagająca dla twojego kompa będzie ten sam problem.

Napisano (edytowane)

Wszystko mam na stockowych ustawieniach,ram wypinałem,dawałem dwie kości zamiast trzech,nawet wziąłem na chwilkę inny ram od kumpla,i to samo się dzieje ciągle... Czego ta gra może nie obsługiwać na takim sprzęcie,reszta gier działa elegancko tylko z ta są problemy :(

Za każdym razem jak wywala mi blue screen są te dwa błędy ten 0x00000101 lub 0x00000124.Tak pokazuje "BlueScreenView"

Jeszcze jest czasem tak ze pokaże się blue screen,a czasem poprostu odrazu resetuje kompa,i wywala błąd krytyczny...

Wyczytałem że te błędy dotyczą procesora,ale nie jestem do końca pewny.

Ale jaja,skrakowana gra działa,a przez steam'a nie chce ruszyć u mnie,u znajomego działa,ale u mnie nie ;(

Edytowane przez Nextassy

Patcha od cennendzy zainstalowałeś?

Btw. Jak piracie działa, to graj na piracie, masz przecież oryginalną grę.

Edytowane przez Mate_
Napisano (edytowane)

Tak ten path od cenegi zainstalowany,nic nie dał :) Pirat działa,ale chciałbym grac normalnie mając oryginał :D To nie bedzie instalacja,bo sprawdzałem u znajomego i u niego przez steam'a działa normalnie,a tylko u mnie nie.Gra nie działa czy na OC proca czy bez niego na standardowych ustawieniach w biosie... Nie mam już pomysłu co mogę zrobić by było ok,chyba proca zmienić :D żart :P

Edytowane przez Nextassy
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...