jacekgothic 18788 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Zmieniam platformę,chcę kupić tą MOBO asus sabertooth z77 http://www.hardwarecanucks.com/wp-content/uploads/asus_sabertooth_z77_01.jpg Ale... mam pewne wątpliwości co do jakości i możliwości OC tej płyty. Wiem,że ta osłona to tylko kawał plastiku ,ale robi raczej pozytywne wrażenie, Pasowała by mi do moda Cena też jest średnio niska ,za tą kasę można już powybierać z pośród wielu MOBO. Zastanawiam się czy ktoś z was natknął się na jakieś rzetelne testy tej płyty. Na benchmark'u i purepc jest jedynie opis bez jakichś szczegółowych testów. Wiem,że ta płyta / Z77 / jest stosunkowo nowym " wynalazkiem " ale powinny być gdzieś jakieś testy / nie sponsorowane przez Asusa / Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 też mysle o tej płycie czekam jak wypadnie u innych o oc raczej sie nie boje tylko ciekawe jak z temperaturami ? Bo te dwa wentyle na mistrzów wydajnowsci nie wygladaja a osłona nie działała przeciwnie do jej zastosowania. Jeszcze ta mi chodzi po głowie ASRock Z77 Extreme6 LGA1155 Gold Caps. Cytuj Link to post Share on other sites
royceda59614 39 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Myślę że lepiej się nie pakować w te awaryjne sabertoothy. Lepiej wziąć tego ASRocka Z77 Extreme6. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 też mysle o tej płycie czekam jak wypadnie u innych o oc raczej sie nie boje tylko ciekawe jak z temperaturami ? Bo te dwa wentyle na mistrzów wydajnowsci nie wygladaja a osłona nie działała przeciwnie do jej zastosowania. Jeszcze ta mi chodzi po głowie ASRock Z77 Extreme6 LGA1155 Gold Caps. Znalazłem to , poczytaj - http://forum.purepc.pl/Socket-1366115611552011-f112/ASUS-TUF-SABERTOOTH-Z77-t344551.html Myślę że lepiej się nie pakować w te awaryjne sabertoothy.Rozsądek też mi to podpowiada,ale... Ale be quiet dark rock pro też już zamówiłem mimo to,iż nie jest on najlepszym schładzaczem, a za jego cenę możesz kupić każde / tradycyjne,powietrzne/ no ale kupiłem bo jest ładne Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) "Bo jest ładne" Powodzenia w składaniu reszty zestawu.... Najpewniej obudowę weźmiesz jakiegoś ibox'a i co tam jeszcze wlezie. Ale po co? Przecież to ładne.... Weź lepiej człowieku nic nie składaj, nie zamawiaj i tyle. Ty będziesz na tym grał, a nie oglądał to. Edytowane 6 Maja 2012 przez Dip79 Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) Ocena płyty i firmy: Plusy: - ciekawy wygląd, przykuwający wzrok (jeśli nie będziesz miał ciągle otwartej budy, albo okna to sobie odpuść wygląd) i to by było na tyle. Minusy: - Dwa beznadziejne wentylatory - Duża awaryjność płyt tego producenta (effendi360 potwierdzi) - Kompletnie beznadziejny serwis (sam "korzystałem") - Sam napisałeś, że testy są tylko sponsorowane przez ASUSa. Wiesz Czemu? ASUS ostatnio "zszedł na psy" i ich produkty są bardzo niskiej jakości i żałują na jej kontrolę nawet, więc takie rzeczy bym sobie odpuścił. Z lepszych płyt na Z77: MSI Z77 GD-65 ASRock Z77 Extreme 4/Extreme 6 EVGA Z77 FTW Edytowane 6 Maja 2012 przez Sn1PeR Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Z lepszych płyt na Z77: MSI Z77 GD-65 ASRock Z77 Extreme 4/Extreme 6 EVGA Z77 FTW Lub Biostar. Pod OC najlepsza z Z77. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Weź lepiej człowieku nic nie składaj, nie zamawiaj i tyle. Szkoda mi czasu na takich ludzi jak Ty Wróżka jesteś,że wiesz co ja z tym będę robił Modowanie to pasja,no ale co tak płytki koleś jak Ty o tym wie :!: Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Szkoda mi czasu na takich ludzi jak Ty Wróżka jesteś,że wiesz co ja z tym będę robił Modowanie to pasja,no ale co tak płytki koleś jak Ty o tym wie :!: Czyżbym uraził jakże twoje niskie ego? Mały kompleks? Jak ci szkoda czasu, to po kiego ch... napisałeś tego posta? Nie jestem wróżką i mam je gdzieś, ale sądząc po twoich super zakupach, to lecisz na wygląd podzespołów. Na wygląd, to tylko u fajnych dup, a i one musza mieć też trochę uczuć. Płytki? Zależy w jakim tego słowa znaczeniu. Co najwyżej ty możesz być płytki. Jesteś smieszny. Dlaczego? Rzygasz jakbym cię jakoś obraził, a tylko stwierdziłem fakt. Więc shut the fu*k up. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Najpewniej obudowę weźmiesz jakiegoś ibox'a A co do budy to przewidywalny budżet ~ 1000 PLN na jakieś 7szt. ibxów wystarczy A tak na poważnie to coś dużego i z oknem ale jeszcze nie wiem co ? wk***i*** mnie tacy jak Ty ,hu*a masz na hu*u się znasz a się z buciorami ujeba***mi wpierda***sz. Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) A co do budy to przewidywalny budżet ~ 1000 PLN na jakieś 7szt. ibxów wystarczy A tak na poważnie to coś dużego i z oknem ale jeszcze nie wiem co ? wk***i*** mnie tacy jak Ty ,hu*a masz na hu*u się znasz a się z buciorami ujeba***mi wpierda***sz. Jak masz zamiar tak gadać, to zapraszam na pw. Tam się wymienimy adresami. Ja nie pozwole sobie jakiemuś dzieciuchowi obrażać się. Wyjaśniając sprawę. Co najwyżej ty się na ch... znasz i nawet nie wiesz jakie płyty Z77 są dobre . Edytowane 6 Maja 2012 przez Dip79 Cytuj Link to post Share on other sites
royceda59614 39 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Wielu ludzi wybierając sprzęt zwraca uwagę na wygląd, nic w tym złego. A be quiet dark rock pro i tak jest wystarczająco wydajny nawet do ostrego OC. Jeżeli już mu coś zarzucić to, to że jest trochę nieopłacalny. Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) @Dip79 i jacekgothic wy*********ć na PW, albo kończcie to pierdolenie!!! Edytowane 6 Maja 2012 przez Sn1PeR Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 nastoletniejNastoletni to Ty jesteś i widzę że bardzo tępy ponieważ gdybyś się pofatygował to wiedział byś ile mam lat. Istnieje coś takiego jak profil wy*********ć na PW, albo kończcie to pierdolenie!!! Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) Nastoletni to Ty jesteś i widzę że bardzo tępy ponieważ gdybyś się pofatygował to wiedział byś ile mam lat. Istnieje coś takiego jak profil Wolę być młodym nastolatkiem, niż ... . Tępy? Jak wspomniałem, pw już poszło i możemy wymienić się adresami. Tak nazywać, to możesz siebie i co najwyżej ty jestes tępy. W przeciwieństwie do ciebie jestem mądry i nie wyzywam od razu kogo popadnie tylko dlatego, bo powiedział parę słów prawdy. Nie mam zamiaru oglądać każdego profilu i to tylko dlatego, bo ktoś mnie jakoś uraził. Edytowane 6 Maja 2012 przez Dip79 Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Jak masz zamiar tak gadać, to zapraszam na pw. Tam się wymienimy adresami. Ja nie pozwole sobie jakiejś nastoletniej ciocie obrażać się. Wyjaśniając sprawę. Co najwyżej ty się na ch... znasz i nawet nie wiesz jakie płyty Z77 są dobre .Grzeczniej k^%^@ na tym forum Z góry dziękuję. A wracając do płyty to NIE... Ten Thermal Armor może ładnie wygląda, ale temperatury pod tym są makabryczne. Do tego jakby co to serwis ASUS'a istnieje tylko z nazwy i nie chcesz mieć "przyjemności" z nimi współpracować. Moim zdaniem MSI GD65... EVGA jest niestety kiepsko dostępna, AsRock nie przemawia do mnie, Giguś ostatnio nic specjalnego ... a Biostar jak za 700zł to daje mega ubogą płytę. Wolę być młodym nastolatkiem, niż ... . Tępy? Jak wspomniałem, pw już poszło i możemy wymienić się adresami. Tak nazywać, to możesz siebie i co najwyżej ty jestes tępy. Nie mam zamiaru oglądać każdego profilu i to tylko dlatego, bo ktoś mnie jakoś uraził.Co ty taki chętny do wymiany adresami ... na randkę chcesz się z nim umówić? Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Moim zdaniem MSI GD65... EVGA jest niestety kiepsko dostępna, AsRock nie przemawia do mnie, Giguś ostatnio nic specjalnego ... a Biostar jak za 700zł to daje mega ubogą płytę. Ale co byś brał z z77 pod IB i5 3570K ? Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Grzeczniej k^%^@ na tym forum Z góry dziękuję. A wracając do płyty to NIE... Ten Thermal Armor może ładnie wygląda, ale temperatury pod tym są makabryczne. Do tego jakby co to serwis ASUS'a istnieje tylko z nazwy i nie chcesz mieć "przyjemności" z nimi współpracować. Moim zdaniem MSI GD65... EVGA jest niestety kiepsko dostępna, AsRock nie przemawia do mnie, Giguś ostatnio nic specjalnego ... a Biostar jak za 700zł to daje mega ubogą płytę. Co ty taki chętny do wymiany adresami ... na randkę chcesz się z nim umówić? Spoko, spoko . Z Asus'em właśnie marnie i z jego opiniami. Evga? Dla mnie MSI zdecydowanie wystarczy, a Biostar to jednak najlepsza płyta pod OC . http://cenowarka.pl/eu/754691 Jak można zauważyć, to niedostępna w Polsce. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Może i wynik OC ma najlepszy, ale tu często rządzi przypadek... A wyposażona to jest bardzo biednie. Naliczyłem 13 faz na sekcji, ale 2 porty USB 3.0 na mobo za 7 stów to żart. Cytuj Link to post Share on other sites
royceda59614 39 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Odpowiedź prosta może lepiej nie brać i5 3570K, tylko i5 2500k i podkręcić. Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Może i wynik OC ma najlepszy, ale tu często rządzi przypadek... A wyposażona to jest bardzo biednie. Naliczyłem 13 faz na sekcji, ale 2 porty USB 3.0 na mobo za 7 stów to żart. Niby tak. Dlatego w minusach tej płyty na purepc było: -Tylko dwa porty USB 3.0 na tylnym panelu -Dość skromne wyposażenie Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Taka płyta na rekordy, bez realnej wartości użytkowej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) Bez realnej wartości użytkowej? Może jakąś tam ma. Jednak co racja, to racja. Płyta tylko pod OC. Normalnie taka od MSI i ASRocka wystarczy. Edytowane 6 Maja 2012 przez Dip79 Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 AsRock ma tylko 2 lata gw., poza tym trudniej go ewentualnie odsprzedać. Komputerowcy starszej daty pamiętają co AsRock produkował jeszcze kilka lat wstecz... Najtańszy, najgorszy bubel szedł pod tą marką... już lepiej było Abit'a kupić Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 AsRock produkował jeszcze kilka lat wstecz... Ale się poprawili,teraz robią dobre płyty 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts