Skocz do zawartości

SSD pod system i przeglądarkę 300/400 zł

Recommended Posts

Różnią się akcesoriami dodawanymi do dysku (standardowo nie dają nawet ramki do montażu w zatoce standardowego dysku). Jak kupowałem swojego cruciala to myślałem że dostałem puste pudełko :D. Kolejny to wersja slim (np do notebooków). Wszystkie technicznie takie same. Bierz najtańszy.

Ja bym brał raczej Crucial M4. Ale prawdę powiedziawszy nie zakładaj, że na dysku wyląduję tylko System+przeglądarka. Warto wepchnąć tam programy, z których korzysta się na co dzień ponieważ jak wszyscy wiemy czas na uruchomienie jakiejkolwiek aplikacji z ssd jest błyskawiczny. A to z kolei wpływa niesamowicie na komfort pracy. Gdyby nie fakt, że napaliłem się na nową grafikę to chętnie chapnąłbym właśnie M4. Tym bardziej kiedy pogoda sprzyja jakoś nie mam ciśnienia na gry (To chyba efekt starzenia się ) ;)

Tak czy inaczej jak zakupisz dysk, pochwal się wrażeniami i komfortem pracy :)

PS. Najważniejsze by rozglądać się za dyskami, które nie będą sprawiać problemów takich jak BSOD. Nie wiem jak z najnowszymi OCZ Agility ale niestety na dzień dzisiejszy jest to ryzykowny zakup mimo wszystko.

Edytowane przez Fikuzi

zdecydowałem sie jednak na samsunga 830 64gb bo cena praktycznie zrównała się z M4 a dodatkowo samsung daje akcesoria. dzis odbieram przesyłkę, wieczorkiem jak młody pójdzie spać to pewnie zainstaluję system.

Panowie może nie ten temat, ale za 2 miesiące będę zamawiał dyski przede wszystkim ssd z hurtowni.

Ceny niższe niż gdziekolwiek indziej.

Np.

http://www.skapiec.pl/site/cat/8/comp/1748919 Najtaniej za 265zł + kw

u mnie za 240zł + 16zł kw

Do wyboru cała gama dysków ssd.

Chcę się dowiedzieć ilu by było chętnych na zakup.

Dyski z normalna gwarancją w razie "w" wysyłacie na koszt odbiorcy do hurtowni.

Oczywiście jeżeli ktoś zamówi kilka sztuk to każdy kolejny dysk jest tańszy o 16zł (koszt kuriera).

Edytowane przez Makarons

Witam wszystkich forumowiczów.

Czytając ten temat od "deski" nie doczytałem się jakiś solidnych wniosków. Fakty i mity, które ciagle sie przewijaja na forum.

Wolałbym się skoncentrować na faktach.

Szukam dysku do laptopa SSD + 320GB, teraz mam partycję na system 40gb więc dysk 60GB raczej wystarczy.

Oczekuję od dysku, szybszego działania sprzętu, niż teraz, szukam czegoś w granicach 300zł.

Vertex 3 czy lepiej warto dać 50 zł więcej i kupić samsunga?

EDIT.

Mianowicie Vertex 2 - 250zł, Vertex 3 - 300zł, Samsung - 350zł.

Czy warto dopłacać 1/5 ceny, żeby zwiększyć szybkość działania o kilka procent?

Pzdr

Edytowane przez lewaros

A co idzie za 100zł róznicy tj 1/3 ceny całego dysku?

Pzdr

Nie iwem dlaczego ale nie moge zedytować postu zreszta nei wazne.

Przypadkowo dopiero dzisiaj zauwazylem ale samsung to dysk 3,5cala, a ja do laptopa potrzebuję 2,5 cala.

• 3 miesiące temu...