gogoartur 72 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Ostatnio zakupiłem iphonea 3gs i dla mnie ma on idealne proporcje jeśli chodzi o wielkość wyświetlacza i obudowy, tylko rozdzielczość ma za niską trochę, to mnie irytuje, więc tu moja prośba. Jaki telefon z androidem ma podobne wymiary i większą rozdzielczość niż iphone 3gs. Na oku mam Xperie neo v. Ma 3,7 cala, o niewiele większy wyświetlacz. Do każdego telefonu używam pokrowca, więc proszę tak bardzo do serca nie brać pod uwagę jakość obudowy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubaset97 62 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Trochę dziwny temat... Musisz sam zobaczyć jaki Ci pasuje... Jeżeli chodzi o wygląd to ACE jest praktycznie kopią nowego iPhone Cytuj Link to post Share on other sites
Tarrok 253 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 (edytowane) W stylu iphona to bedzie.....iphone??? A tak na poważnie Samsung Galaxy S/SII Wygłoda podobnie do telefonów z jabłkiem Edit: Sony nie robi żywotnych telefonów(Po 2 latach zaczynają sie problemy z elektroniką) Edytowane 4 Maja 2012 przez tarrok111 Cytuj Link to post Share on other sites
saddam 505 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 W sumie się podłącze, bo też pasuje mi jedynie 3gs i wszelkie kloce >3,9" odpadają na starcie. Nokia Lumia nawet mi odpowiada tylko pod względem rozmiarów to już nieco wyższa kategoria. Dałem się wcześniej naciągnąć na iP4 ale zbyt kanciasty jest i niewygodnie się to trzyma. Cytuj Link to post Share on other sites
CraNibo 5 Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Polecam Samsunga Galaxy ACE jest podobny do iphone Cytuj Link to post Share on other sites
gogoartur 72 Napisano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Ok, dzięki, tylko galaxy ace ma tą samą rozdzielczość, co iphone, więc zmienił stryjek siekierkę na kijek. Cytuj Link to post Share on other sites
kubaset97 62 Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 To kup Galaxy S+, podobny do iphone Cytuj Link to post Share on other sites
gogoartur 72 Napisano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 (edytowane) Mam już sgsa, notea, htc wildfire, spice, więc nie kupię sgs +. Chyba już znalazłem najlepszy telefon dla siebie - gooapple v5. Wygląd i wyświetlacz jak iphone 4, ale ma androida, tylko, że w Polsce jest jeszcze niedostępny niestety, ale widzę, że warto poczekać. Edytowane 5 Maja 2012 przez gogoartur Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Ten Gooapple V5 nawet fajny. Ciekawe jakie ma bebechy i jak z wykonaniem. Cytuj Link to post Share on other sites
gogoartur 72 Napisano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Bebechy ma nawet dobre, są w internecie podane, wykonanie rownież dobre, grunt, ze ma retine i androida. Cytuj Link to post Share on other sites
NitrousNDF 0 Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 (edytowane) Gooapple to nie jest przypadkiem chińska podróbka apple? Ostrzegam przed podróbkami. Znajomy ostatnio pochwalił mi się, że ma takiego iphone jak ja, wziąłem do ręki, a tu plastik słabej jakości, w środku system "iOS Android windows mobile" - LOL. Wyglądał jak stary iOS, w dodatku się zacinał. A co do wyświetlacza, to jak się mocno przycisnęło to przebarwienia wychodziły.. Na pierwszy rzut oka niby to samo, jak się weźmie do ręki to czuć różnice między podróbą a oryginałem. Powiedzcie coś więcej o tym gooapple, bo ja pierwsze słyszę o tej firmie. Edytowane 5 Maja 2012 przez NitrousNDF Cytuj Link to post Share on other sites
gogoartur 72 Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 To jest pierwsza podróbka, która jest dobrze wykonana. Ma wyświetlacz retina, procesor mtk 800 mhz. Mam na myśli model v5. W testach wypada bardzo dobrze. Poglądaj filmy na YouTube, to się przekonasz. Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Widziałem na youtube jak działa ten Gooapple V5, powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem. Jest to 1:1 iPhone, rozkręcali iPhone'a i tą podróbę - wszystko tak samo nawet rozłożone w środku. Procek nie jest najlepszych lotów, ale może w następnych wersjach będą lepsze. Sam bym się skusił jakby był wykonany jak iPhone, lepszy procek i aktualizacja do ICS'a. Cytuj Link to post Share on other sites
gogoartur 72 Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Tu raczej icsa nie będzie conajmniej przez pół roku, ale wykonanie i wygląd są świetne, jest już aktualizacja, aby był stabilny. Cytuj Link to post Share on other sites
NitrousNDF 0 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) Aha, więc to jest przeróbka iphone4 (nie S). Wolę swoją własną przeróbkę i w obudowie vapor4. A jeśli chodzi o cenę, to ile taki gooapple kosztuje? Pooglądałem filmiki na yt i śmię twierdzić że andek na tym telefonie działa z lekkim opóźnieniem, wyświetlacz w oryginale jest celowo przyciemniony by wyglądał gorzej, poza tym to chińskie jest. Edytowane 6 Maja 2012 przez NitrousNDF Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) 195$, dobrze chociaż by było jak by jakiś custom rom był na bazie ICS'a http://android-sale.com/gooapple-v5-android-phone-retina-screen-5mp-camera.html Edytowane 6 Maja 2012 przez Sony156 Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Ten gooapple v5 jest ciekawą propozycją, szkoda, że nie ma go jeszcze w Polsce, ale jak na podróbkę/przeróbkę iPhone wygląda super, na pewno dużo lepiej niż cała seria Sci-Phone-ów czy innych Phone-ów Ale tak na poważnie, to jeżeli faktycznie jest tak jak pokazują filmiki na YT, telefon naprawdę jest genialny. Cytuj Link to post Share on other sites
hedzik 5 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 No nie ma na rynku, zamawiasz go tylko w internecie.; ) Cytuj Link to post Share on other sites
gogoartur 72 Napisano 7 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Właśnie dlatego szkoda, narazie kupiłem pofrowiec do 3gs od Swarovskiego, będe czekać, aż będzie w Polsce ten v5. Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 @hedzik tylko skąd w internecie go zamówić? Cytuj Link to post Share on other sites
hedzik 5 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 http://android-sale.com/gooapple-v5-3g-phone.html W Polsce bym się go raczej nie spodziewał. Oni go rozsyłają po całym świecie i cena nie jest tragiczna, bo chyba 20$ za przesyłkę. Za +10$ masz nawet tylną klapkę z oryginalnym logiem Apple. Nie wiem jak z obudową (jakość), ale wygląda na to, że jest identiko z iphone4, bo na stronie napisane, że szkło i metalowa ramka także no podróbka idealna tyle, że Android i wiele słabsze bebechy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts